20
Бавен раст на животниот стандард

Бавен раст на животниот стандард

пред 8 месеци - 24 вести - Економија

На граѓаните на Македонија ќе им треба дури 30 години да го достигнат евроспкиот животен стандард, под услов годишниот економски раст во земјава да е 4, а во ЕУ 2 отсто.

Рамноправна поддршка за компаниите

Рамноправна поддршка за компаниите

пред 8 месеци - МТВ 1 - Економија

На 27-ми септември ќе почне проектот на дуално средно образование инициран од странските компании членки на Македонско- германското...

Владата на РМ промовира програми за нови инвестиции и за раст на компаниите

Владата на РМ промовира програми за нови инвестиции и за раст на компаниите

пред 8 месеци - A1on - Економија

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев заедно со заменик претседателот на владата задолжен за економски...

Владата утре ќе објави план за економски развој

Владата утре ќе објави план за економски развој

пред 8 месеци - Сител - Економија

Embedded video for Владата утре ќе објави план за економски развој Македонските граѓани ќе го достигнат европскиот стандард на живот за 30 години.

Домашното производство клучно за развој на економијата

Домашното производство клучно за развој на економијата

пред 8 месеци - Телма - Економија

Прво треба да се сменат убедувањата а потоа да се премине на сериозни чекори за развој на економијата, вели експертот од Виенскиот институт Владимир Глигоров.

Анѓушев најави поддршка за фирмите кои ќе вработуваат

Анѓушев најави поддршка за фирмите кои ќе вработуваат

пред 8 месеци - Нова ТВ - Македонија

Премиерот Зоран Заев заедно со вицепремиерот за економски прашања, Кочо Анѓушев, денеска се обратија пред 150 домашни и германски...

Заев најави нов пакет мерки за привлекување странски инвестиции

Заев најави нов пакет мерки за привлекување странски инвестиции

пред 8 месеци - Канал 5 - Македонија

Утре ќе биде објавен и пакет мерки за  поддршка на странските компании. Ќе содржат три главни столба – за поддршка на гринфлд...

За европски стандард  раст од 4  и фокус на домашните фирми

За европски стандард, раст од 4% и фокус на домашните фирми

пред 8 месеци - МТВ 1 - Економија

За 30 години македонските граѓани може да живеат со европски стандард, ако бруто домашниот производ во наредниот период изнесува четири проценти, а растот во ЕУ околу два насто.

Македонија ќе го достигне европскиот стандард за 30 години ако има раст на економијата од 4

Македонија ќе го достигне европскиот стандард за 30 години ако има раст на економијата од 4%

пред 8 месеци - ТВ Нова - Без катеторија

Македонските граѓани ќе го достигнат европскиот стандард на живот за 30 години доколку во наредните години има раст на БДП во земјава 4 проценти, а растот во ЕУ да биде 2 проценти.

Европскиот стандард ќе го достигнеме за 30 години ако БДП има пораст од 4 процнети

Европскиот стандард ќе го достигнеме за 30 години ако БДП има пораст од 4 процнети

пред 8 месеци - Либертас - Македонија

Македонските граѓани ќе го достигнат европскиот стандард на живот за 30 години доколку во наредните години домашниот бруто-производ (БДП) има пораст од 4 проценти, а порастот на БДП во ЕУ е 2 проценти.

Владата утре ќе објави сет економски мерки

Владата утре ќе објави сет економски мерки

пред 8 месеци - Сител - Македонија

Владата утре ќе ги објави сетот мерки наменети за економијата. Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев денеска најави...

Владата утре ќе објави сет економски мерки

Владата утре ќе објави сет економски мерки

пред 8 месеци - 24 вести - Македонија

Владата утре ќе ги објави сетот мерки наменети за економијата. Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев  најави дека...

Владата утре ќе објави сет економски мерки

Владата утре ќе објави сет економски мерки

пред 8 месеци - +Инфо - Економија

Владата утре ќе ги објави сетот мерки наменети за економијата, најави денеска вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев.

Глигоров  Поддршката на домашните компании е најважна за економскиот раст

Глигоров: Поддршката на домашните компании е најважна за економскиот раст

пред 8 месеци - +Инфо - Економија

За 30 години, македонските граѓани можат да го достигнат европскиот стандард на живот, ако во наредните години се обезбеди...

Владата утре ќе објави сет економски мерки

Владата утре ќе објави сет економски мерки

пред 8 месеци - A1on - Економија

Владата утре ќе ги објави сетот мерки наменети за економијата. Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев денеска најави...

Македонците дури за 30 години ќе живеат како Европејци

Македонците дури за 30 години ќе живеат како Европејци!

пред 8 месеци - Вечер - Економија

Како што појасни Владимир Глигоров, врвен експерт од Виенскиот институт, во европскиот стандард ќе може да ужива и да го...

Глигоров  За економски раст најаважна е поддршката на домашните компании

Глигоров: За економски раст најаважна е поддршката на домашните компании

пред 8 месеци - Сител - Економија

Македонските граѓани ќе го достигнат европскиот стандард на живот за 30 години доколку во наредните години има раст на БДП во земјава 4 проценти, а растот во ЕУ да биде 2 проценти.

Глигоров  За економски раст најаважна е поддршката на домашните компании

Глигоров: За економски раст најаважна е поддршката на домашните компании

пред 8 месеци - Канал 5 - Македонија

Ова го покажува најновата студија на Владимир Глигоров од Виенскиот институт која денеска беше презентирана во Скопје. Тој...

Глигоров  За економски раст најаважна е поддршката на домашните компании

Глигоров: За економски раст најаважна е поддршката на домашните компании

пред 8 месеци - ТВ Нова - Без катеторија

Македонските граѓани ќе го достигнат европскиот стандард на живот за 30 години доколку во наредните години има раст на БДП во земјава 4 проценти, а растот во ЕУ да биде 2 проценти.

Македонија ќе го дoстигне европскиот стандард за 30 години ако има раст на економијата од 4

Македонија ќе го дoстигне европскиот стандард за 30 години ако има раст на економијата од 4%

пред 8 месеци - еМАГАЗИН - Економија

Македонските граѓани ќе го достигнат европскиот стандард на живот за 30 години доколку во наредните години има раст на БДП во земјава 4 проценти, а растот во ЕУ да биде 2 проценти.

Глигоров  За економски раст најаважна е поддршката на домашните компании

Глигоров: За економски раст најаважна е поддршката на домашните компании

пред 8 месеци - A1on - Економија

Македонските граѓани ќе го достигнат европскиот стандард на живот за 30 години доколку во наредните години има раст на БДП во земјава 4 проценти, а растот во ЕУ да биде 2 проценти.

Глигоров  За економски раст најаважна е поддршката на домашните компании кои треба да извезуваат

Глигоров: За економски раст најаважна е поддршката на домашните компании кои треба да извезуваат

пред 8 месеци - Либертас - Македонија

Македонските граѓани ќе го достигнат европскиот стандард на живот за 30 години доколку во наредните години има раст на БДП во земјава 4 проценти, а растот во ЕУ да биде 2 проценти.

Стопанската комора ќе ја презентира научно истражувачката студија  Македонскиот извоз

Стопанската комора ќе ја презентира научно-истражувачката студија „Македонскиот извоз"

пред 8 месеци - Весник - Економија

Стопанската комора на Македонија денеска ќе ја презентира научно-истражувачката студија „Македонскиот извоз", изработена од страна на Виенскиот институт за меѓународни економски студии.

Презентација на студија за македонскиот извоз

Презентација на студија за македонскиот извоз

пред 8 месеци - Сител - Економија

Стопанската комора на Македонија денеска ќе ја презентира научно-истражувачката студија „Македонскиот извоз“, изработена од страна на Виенскиот институт за меѓународни економски студии.

Стопанската комора ќе ја презентира научно истражувачката студија  Македонскиот извоз

Стопанската комора ќе ја презентира научно-истражувачката студија „Македонскиот извоз"

пред 8 месеци - Вечер - Економија

Стопанската комора на Македонија денеска ќе ја презентира научно-истражувачката студија „Македонскиот извоз", изработена од страна на Виенскиот институт за меѓународни економски студии.

Презентација на студија за македонскиот извоз

Презентација на студија за македонскиот извоз

пред 8 месеци - A1on - Економија

Стопанската комора на Македонија денеска ќе ја презентира научно-истражувачката студија „Македонскиот извоз“, изработена од страна на Виенскиот институт за меѓународни економски студии.

Времеплов
x