20
СДСМ ќе ги излаже и Албанците и Македонците со Законот за јазиците

СДСМ ќе ги излаже и Албанците и Македонците со Законот за јазиците

пред 5 месеци - Весник - Македонија

СДСМ се обидува на сила да го протурка Законот за јазиците за да ја спаси коалицијата која виси во воздух. За да го задржи...

СДСМ ќе ги излаже и Албанците и Македонците со Законот за јазиците

СДСМ ќе ги излаже и Албанците и Македонците со Законот за јазиците

пред 5 месеци - Република - Македонија

СДСМ се обидува на сила да го протурка Законот за јазиците за да ја спаси коалицијата која виси во воздух. За да го задржи...

Јовица Тасевски Етернијан Примената на предложениот Закон за употреба на јазиците ќе го продлабочи етничкиот јаз меѓу граѓаните

Јовица Тасевски-Етернијан: Примената на предложениот Закон за употреба на јазиците ќе го продлабочи етничкиот јаз меѓу граѓаните

пред 5 месеци - Весник - Живот

Јовица тасевски-Етернијан, поет, книжевен критичар и есеист смета дека новиот Предлог-закон за употреба на јазиците е штетен за Република Македонија од повеќе аспекти и не треба да биде усвоен заради следниве причини.

Јовица Тасевски Етернијан Примената на предложениот Закон за употреба на јазиците ќе го продлабочи етничкиот јаз меѓу граѓаните

Јовица Тасевски-Етернијан: Примената на предложениот Закон за употреба на јазиците ќе го продлабочи етничкиот јаз меѓу граѓаните

пред 5 месеци - Република - Култура

Јовица тасевски-Етернијан, поет, книжевен критичар и есеист смета дека новиот Предлог-закон за употреба на јазиците е штетен за Република Македонија од повеќе аспекти и не треба да биде усвоен заради следниве причини.

Заев и СДСМ прифатиле и носат противуставен закон за двојазичност на цела држава

Заев и СДСМ прифатиле и носат противуставен закон за двојазичност на цела држава

пред 5 месеци - Република - Македонија

Предлог Законот за употреба на јазиците е спротивен на амандманот V на Република Македонија. Во Амандманот V, со кој се замнеува...

Заев и СДСМ прифатиле и носат противуставен закон за двојазичност на цела држава

Заев и СДСМ прифатиле и носат противуставен закон за двојазичност на цела држава

пред 5 месеци - Вистина - Сцена

Предлог-законот за употреба на јазиците го крши Уставот на РМ и излегува од она што е договорено со Охридскиот рамковен договор, смета целокупната експертска ајвност.

Законот за јазици и интерпелации на тројца министри на собраниска седница

Законот за јазици и интерпелации на тројца министри на собраниска седница

пред 5 месеци - Алфа - Македонија

Законот за јазиците помина на комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците во Собранието. Пратеникот Антонио Милошоски рече дека законот вака како што е предложен води кон целосна двојазичност и федерализација на Република Македонија.

Силјановска Што бара во закон за јазици да се регулира материја што се однесува на симболи

Силјановска: Што бара во закон за јазици да се регулира материја што се однесува на симболи

пред 5 месеци - Република - Македонија

– Се укажува на одредби за симболите како ќе изгледаат на марките, на парите, мене не ми е јасно, ова како во вицот за слонот, што бара во закон за јазици да се регулира материја што се однесува на симболи.

СДСМ на чело со Локвенец Китев Мухиќ и Костов гласаше ЗА неуставниот закон за двојазична држава

СДСМ на чело со Локвенец, Китев, Мухиќ и Костов гласаше ЗА неуставниот закон за двојазична држава

пред 5 месеци - Весник - Македонија

Неуставниот закон за двојазичност на цела територија на Република Македонија, СДСМ го протурка на Комисијата за политички систем, откако пратениците на владејачката партија гласаа ЗА.

ДВОЈАЗИЧНА МАКЕДОНИЈА СТАНУВА РЕАЛНОСТ Законот предвидува двојазични униформи банкноти печати поштенски марки уплатници

ДВОЈАЗИЧНА МАКЕДОНИЈА СТАНУВА РЕАЛНОСТ: Законот предвидува двојазични униформи, банкноти, печати, поштенски марки, уплатници!

пред 5 месеци - Infomax - Македонија

Собранието на Република Македонија денеска треба да ја одржи 15. седница на чиј дневен ред е Предлог законот за употреба на јазиците, во прво читање.

НОВО КРШЕЊЕ НА УСТАВОТ И РЕВИДИРАН ОХРИДСКИ РАМКОВЕН Заев и СДСМ прифатиле и носат противуставен закон за двојазичност на цела држава и тоа мораат да го испорачаат

НОВО КРШЕЊЕ НА УСТАВОТ И РЕВИДИРАН ОХРИДСКИ РАМКОВЕН: Заев и СДСМ прифатиле и носат противуставен закон за двојазичност на цела држава и тоа мораат да го испорачаат!

пред 5 месеци - Infomax - Македонија

Предлог-законот за употреба на јазиците го крши Уставот на РМ и излегува од она што е договорено со Охридскиот рамковен договор, смета целокупната експертска ајвност.

ГЛАСАА ЗА ВОВЕДУВАЊЕ НА ДВОЈАЗИЧНОСТА Пратениците Локвенец Китев Поцков Мухиќ и Костов од СДС гласаа ЗА неуставниот закон за двојазичност

ГЛАСАА ЗА ВОВЕДУВАЊЕ НА ДВОЈАЗИЧНОСТА: Пратениците Локвенец, Китев, Поцков, Мухиќ и Костов од СДС гласаа ЗА неуставниот закон за двојазичност!

пред 5 месеци - Infomax - Македонија

Неуставниот закон за двојазичност на цела територија на Република Македонија, СДСМ го протурка на Комисијата за политички систем, откако пратениците на владејачката партија гласаа ЗА.

ДВОЈАЗИЧНОСТА ЌЕ ПРЕДИЗВИКА СЕРИОЗНИ ПРОБЛЕМИ Ваквиот закон ќе ја зголеми недовербата помеѓу Македонците и Албанците

ДВОЈАЗИЧНОСТА ЌЕ ПРЕДИЗВИКА СЕРИОЗНИ ПРОБЛЕМИ: Ваквиот закон ќе ја зголеми недовербата помеѓу Македонците и Албанците!

пред 5 месеци - Infomax - Македонија

Законот кој СДСМ и албанските партии го предлагаат во оваа форма води кон целосна двојазичност, што ќе предизвика федерализација на Република Македонија.

СДСМ на чело со Локвенец Китев Мухиќ и Костов гласаше ЗА неуставниот закон за двојазична држава

СДСМ на чело со Локвенец, Китев, Мухиќ и Костов гласаше ЗА неуставниот закон за двојазична држава

пред 5 месеци - Република - Македонија

Неуставниот закон за двојазичност на цела територија на Република Македонија, СДСМ го протурка на Комисијата за политички систем, откако пратениците на владејачката партија гласаа ЗА.

Законот за јазиците помина на Комисијата за политички систем

Законот за јазиците помина на Комисијата за политички систем

пред 5 месеци - Весник - Македонија

Предлог законот за употреба на јазиците денеска беше поддржан од собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците.

Продолжува дебатата за законот за јазиците

Продолжува дебатата за законот за јазиците

пред 5 месеци - Весник - Македонија

Во Собранието на Република Македонија денеска седници ќе одржат Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците и Комисијата за култура.

Законот за јазиците го помина првиот филтер  ова се пратениците кои гласаа за

Законот за јазиците го помина првиот филтер - ова се пратениците кои гласаа „за“

пред 5 месеци - Прес 24 - Македонија

Законот за двојазичност го помина филтерот на Комисијата за политички систем во Собранието. На денешната седница, за него гласаа пратениците на СДСМ, НСДП, Алијансата, БЕСА и ДУИ, а против беа пратениците на ДУИ.

СДСМ на чело со Локвенец Китев Поцков Мухиќ и Костов гласаше ЗА неуставниот закон за двојазична држава

СДСМ на чело со Локвенец, Китев, Поцков, Мухиќ и Костов гласаше ЗА неуставниот закон за двојазична држава

пред 5 месеци - Курир - Македонија

Пратениците на СДСМ гласаа ЗА,  пратениците на ВМРО-ДПМНЕ против на гласањето за Законот за двојазичност на Комисијата за политички систем.

Законот за јазиците помина на Комисијата за политички систем

Законот за јазиците помина на Комисијата за политички систем

пред 5 месеци - Канал 5 - Македонија

Пратеникот Антонио Милошоски рече дека законот вака како што е предложен води кон целосна двојазичност и федерализација на Република Македонија.

СДСМ на чело со Локвенец Китев Поцков Мухиќ и Костов гласаше ЗА неуставниот закон за двојазична држава

СДСМ на чело со Локвенец, Китев, Поцков, Мухиќ и Костов гласаше ЗА неуставниот закон за двојазична држава

пред 5 месеци - Вистина - Без катеторија

Неуставниот закон за двојазичност на цела територија на Република Македонија, СДСМ го протурка на Комисијата за политички систем, откако пратениците на владејачката партија гласаа ЗА.

Милошоски Неуставниот закон води кон целосна двојазичност што ќе предизвика федерализација на Македонија

Милошоски: Неуставниот закон води кон целосна двојазичност што ќе предизвика федерализација на Македонија

пред 5 месеци - Вистина - Без катеторија

Законот кој СДСМ и албанските партии го предлагаат во оваа форма води кон целосна двојазичност, што ќе предизвика федерализација на Република Македонија.

Силјановска Што бара во закон за јазици да се регулира материја што се однесува на симболи

Силјановска: Што бара во закон за јазици да се регулира материја што се однесува на симболи

пред 5 месеци - Вистина - Без катеторија

-Се укажува на одредби за симболите како ќе изгледаат на марките, на парите, мене не ми е јасно, ова како во вицот за слонот, што бара во закон за јазици да се регулира материја што се однесува на симболи.

Милошоски Неуставниот закон води кон целосна двојазичност што ќе предизвика федерализација на Македонија

Милошоски: Неуставниот закон води кон целосна двојазичност што ќе предизвика федерализација на Македонија

пред 5 месеци - Весник - Македонија

Законот кој СДСМ и албанските партии го предлагаат во оваа форма води кон целосна двојазичност, што ќе предизвика федерализација на Република Македонија.

Милошоски Неуставниот закон води кон целосна двојазичност што ќе предизвика федерализација на Македонија

Милошоски: Неуставниот закон води кон целосна двојазичност што ќе предизвика федерализација на Македонија

пред 5 месеци - Република - Македонија

Законот кој СДСМ и албанските партии го предлагаат во оваа форма води кон целосна двојазичност, што ќе предизвика федерализација на Република Македонија.

Милошоски Неуставниот закон води кон целосна двојазичност што ќе предизвика федерализација на Македонија

Милошоски: Неуставниот закон води кон целосна двојазичност што ќе предизвика федерализација на Македонија

пред 5 месеци - Курир - Македонија

Тој потсети дека албанските политичари Али Ахмети и покојниот Арбен Џафери по потпишување на Рамковниот договор сами истакнале дека не успеале да направат двојазичност зашто не успеале да го променат Уставот.

Што бара во закон за јазици да се регулира материја што се однесува на симболи

Што бара во закон за јазици да се регулира материја што се однесува на симболи

пред 5 месеци - Пулс 24 - Македонија

-Се укажува на одредби за симболите како ќе изгледаат на марките, на парите, мене не ми е јасно, ова како во вицот за слонот, што бара во закон за јазици да се регулира материја што се однесува на симболи.

Силјановска Што бара во закон за јазици да се регулира материја што се однесува на симболи

Силјановска: Што бара во закон за јазици да се регулира материја што се однесува на симболи

пред 5 месеци - Курир - Без катеторија

-Второ, кога го читаме амандманот 5, ставаме точка каде што има запирка, каде што е утврдено подолу, значи обемот на службеноста е утврден подолу.

Милошоски Неуставниот закон води кон целосна двојазичност што ќе предизвика федерализација на Македонија

Милошоски: Неуставниот закон води кон целосна двојазичност што ќе предизвика федерализација на Македонија

пред 5 месеци - Прес 24 - Македонија

Законот кој СДСМ и албанските партии го предлагаат во оваа форма води кон целосна двојазичност, што ќе предизвика федерализација на Република Македонија.

Законот за јазиците помина на Комисијата за политички систем

Законот за јазиците помина на Комисијата за политички систем

пред 5 месеци - 24 вести - Македонија

Предлог законот за употреба на јазиците денеска беше поддржан од собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците.

Законот за јазиците помина на Комисијата за политички систем

Законот за јазиците помина на Комисијата за политички систем

пред 5 месеци - Вечер - Македонија

Предлог законот за употреба на јазиците денеска беше поддржан од собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците.

Времеплов
x