20
Владата контра странските компании  објави класифицирани договори

Владата контра странските компании – објави класифицирани договори

пред 8 месеци - Алфа - Економија

Во меѓувреме, три големи мултинационални компании, со над 2000 вработувања, најавија дека ќе ја напуштат Македонија. 225 милиони биле потрошени за субвенционирање на 25 странски компании кои отвориле нови 20.

Бошњаковски Претходната влада плаќала за странските инвеститори по 11000 евра за работно место

Бошњаковски: Претходната влада плаќала за странските инвеститори по 11000 евра за работно место

пред 8 месеци - ТВ Нова - Без катеторија

225 милиони евра биле потрошени за влез на 25 странски компании кои вработиле над 20.000 луѓе. На повеќето од овие работни места вработени биле работници преземени од македонското стопанство објави денеска новата влада.

Владата тврди дека странските компании добиле 225 милиони евра за влез во Македонија ВМРО ДПМНЕ негира

Владата тврди дека странските компании добиле 225 милиони евра за влез во Македонија- ВМРО-ДПМНЕ негира

пред 8 месеци - Сител - Економија

Embedded video for Владата тврди дека странските компании добиле 225 милиони евра за влез во Македонија- ВМРО-ДПМНЕ негира За 10 години Владата потрошила 225 милиони евра за да привлече 25  странските компании, кои отвориле 20 илјади работни места.

Како се договарале странските инвестиции

Како се договарале странските инвестиции?

пред 8 месеци - 24 вести - Економија

Политика на економско шоу, а не на економски раст – вака новата Влада ја оцени политиката на привлекување странски инвестиции која ја водеше Владата на Никола Груевски.

25 странски инвеститори добиле 225 милиони евра народни пари

25 странски инвеститори добиле 225 милиони евра народни пари

пред 8 месеци - Телма - Економија

Тоа била политика за економско шоу, а не за економски раст. Со овие зборови владиниот портпарол Бошњаковски денеска ја квалификуваше милионската поддршка што странските инвеститори ја добивале за да дојдат и да работат во земјава.

Во странските инвеститори државата вложила 225 милиони евра по 11 илјади за работно место

Во странските инвеститори државата вложила 225 милиони евра, по 11 илјади за работно место

пред 8 месеци - Весник - Македонија

Договорите со странсаките инвеститори и понатаму важат и Владата во целост ќе ги испочитува, така што тие и понатаму ќе добиваат државни пари, но се очекува трошокот по работно место да биде помал Вкупно 225.

225 милиони евра потрошила минатата влада за секое работно место 11 000 евра

225 милиони евра потрошила минатата влада, за секое работно место 11 000 евра

пред 8 месеци - Канал 5 - Македонија

Во нив биле вработени 20 илјади лица, но не сите како нововработени зашто дел од нив претходно работеле во македонското стопанство.

Без критериуми и со тајни договори се договарале странските инвестиции

Без критериуми и со тајни договори се договарале странските инвестиции

пред 8 месеци - 24 вести - Македонија

Милионски суми се одлевале од буџетот,  а странските инвестиции се договарале со тајни договори и без критериуми  во десетгодишното владеење на  Никола Груевски - ова  на прес конференција го обелодени владиниот портпарол Миле Бошњаковски.

Странските инвеститори добиле 225 милиони евра државна помош

Странските инвеститори добиле 225 милиони евра државна помош

пред 8 месеци - Алфа - Економија

Над 225 милиони евра од државниот буџет биле потрошени за влез на 25 странски инвеститори кои вработиле 20 илјади лица. Над 225 милиони евра од државниот буџет биле потрошени за влез на 25 странски инвеститори кои вработиле 20 илјади лица.

Во странските инвеститори државата вложила 225 милиони евра по 11 илјади за работно место

Во странските инвеститори државата вложила 225 милиони евра, по 11 илјади за работно место

пред 8 месеци - Вечер - Македонија

Договорите со странсаките инвеститори и понатаму важат и Владата во целост ќе ги испочитува, така што тие и понатаму ќе добиваат државни пари, но се очекува трошокот по работно место да биде помал Вкупно 225.

225 милиони евра државна помош добиле 25 странски компании

225 милиони евра државна помош добиле 25 странски компании

пред 8 месеци - МТВ 1 - Економија

Вкупно 225 милиони евра биле потрошени во изминатите десет години за 25 странски компании кои вработиле 20 илјади лица, информираше портпаролот на Владата, Бошњаковски.

Груевски давал по 11 000 евра за работник странските инвеститори изедоа 225 милиони евра

Груевски давал по 11.000 евра за работник, странските инвеститори изедоа 225 милиони евра

пред 8 месеци - +Инфо - Економија

Во изминатите 10 години од владеењето на ВМРО-ДПМНЕ (2007 -2017), државата потрошила вкупно 225 милиони евра за субвенционирање на 25-те странски директни инвеститори кои вработиле вкупно 20.

25 странски инвеститори добиле 225 милиони евра од буџетот

25 странски инвеститори добиле 225 милиони евра од буџетот

пред 8 месеци - Бриф - Македонија

Над 225 милиони евра од државниот буџет биле потрошени за влез на 25 компании на странски инвеститори кои вработиле 20.000 лица.

20 000 СЕМЕЈСТВА ВО ОПАСНОСТ ДА ГО ЗАГУБАТ ПАРЧЕТО ЛЕБ СДСМ со објавувањето на договорите отвора војна против 100 странски компании неизвесни над 20 илјади вработувања

20.000 СЕМЕЈСТВА ВО ОПАСНОСТ ДА ГО ЗАГУБАТ ПАРЧЕТО ЛЕБ: СДСМ со објавувањето на договорите отвора војна против 100 странски компании, неизвесни над 20 илјади вработувања!

пред 8 месеци - Infomax - Без катеторија

Премиерот и лидер на СДСМ, Зоран Заев вчера на телевизијата 24 Вести објави дека денекса ќе се почнело со објавување на државна...

225 милиони евра за 4 илјади нови работни места

225 милиони евра за 4 илјади нови работни места!

пред 8 месеци - DW - Македонија

Политика за економско шоу, а не за економски раст. Сумите кои владите на Груевски ги потрошиле за странските инвеститори се скандалозни! Македонија потрошила 11.

За секој работник во странските инвестиции Македонија платила по 11 илјади евра

За секој работник во странските инвестиции, Македонија платила по 11 илјади евра

пред 8 месеци - Р.С. Европа - Македонија

Македонија во изминатите 10 години за странските директни инвестиции издвоила 225 милиони евра, покажа анализата на Владата.

25 странски инвеститори добиле 225 милиони евра државна помош

25 странски инвеститори добиле 225 милиони евра државна помош

пред 8 месеци - еМАГАЗИН - Економија

Над 225 милиони евра од државниот буџет биле потрошени за влез на 25 компании на странски инвеститори кои вработиле 20.000 лица.

25 странски инвеститори добиле 225 милиони евра народни пари

25 странски инвеститори добиле 225 милиони евра народни пари

пред 8 месеци - Локално - Економија

Тоа била политика за економско шоу, а не за економски раст. Со овие зборови владиниот портпарол Бошњаковски денеска ја квалификуваше милионската поддршка што странските инвеститори ја добивале за да дојдат и да работат во земјава, информира Телма.

СДСМ им отвора војна на 100 странски компании доведени во прашање 20 000 вработувања

СДСМ им отвора војна на 100 странски компании, доведени во прашање 20.000 вработувања

пред 8 месеци - Весник - Економија

Владата на Република Македонија денеска ќе објави информации за тоа колку државна помош им е доделена на странските инвеститори.

По 11 000 евра платиле граѓаните за работник во странските компании

По 11.000 евра платиле граѓаните за работник во странските компании

пред 8 месеци - Денар - Економија

Владата потрошила 225 милиони евра за 10 години на 25 странски компании кои вработиле 20 илјади лица, oбјави денеска на прес-конференција за јавноста, владиниот портпарол Миле Бошњаковски.

СДСМ им отвора војна на 100 странски компании доведени во прашање 20 000 вработувања

СДСМ им отвора војна на 100 странски компании, доведени во прашање 20.000 вработувања

пред 8 месеци - Република - Македонија

Владата на Република Македонија денеска ќе објави информации за тоа колку државна помош им е доделена на странските инвеститори.

Странските инвеститори добиле 225 милиони евра државна помош

Странските инвеститори добиле 225 милиони евра државна помош

пред 8 месеци - ТВ Нова - Без катеторија

Над 225 милиони евра од државниот буџет биле потрошени за влез на 25 компании на странски инвеститори кои вработиле 20.000 лица.

Странските инвеститори добиле 225 милиони евра

Странските инвеститори добиле 225 милиони евра

пред 8 месеци - Канал 5 - Македонија

Владата за 10 години (2007 до мај 2017 година) потрошила 225 милиони евра за 25 странски компании кои вработиле 20 илјади лица.

За 10 години потрошени 225 милиони евра на 25 странски компании

За 10 години потрошени 225 милиони евра на 25 странски компании

пред 8 месеци - Денар - Економија

За 10 години Владата потрошила 225 милиони евра на 25 странски компании кои вработиле 20 илјади лица. Еден вработен ја чинел државата 11 илјади евра.

СДСМ со објавувањето на договорите отвора војна против 100 странски компании неизвесни над 20 илјади вработувања

СДСМ со објавувањето на договорите отвора војна против 100 странски компании, неизвесни над 20 илјади вработувања

пред 8 месеци - Курир - Македонија

Имено, државата ги ослободила од плаќање на даноци и придонесе во извесен законски рок, и всушност нема никаква оштета на...

Владата ќе објави информации за државната помош за странските инвеститори

Владата ќе објави информации за државната помош за странските инвеститори

пред 8 месеци - Сител - Економија

Владата на Република Македонија денеска ќе објави информации за тоа колку државна помош им е доделена на странските инвеститори.

ВО ЖИВО Прес во Владата за странските инвестиции

ВО ЖИВО Прес во Владата за странските инвестиции

пред 8 месеци - +Инфо - Македонија

Следете ја во живо прес конференцијата на портпаролoт на Владата на РМ, Миле Бошњаковски, на темата „Анализата на трошоците - наспроти резултатите од странските директни инвестиции во Македонија период (2007 - 2017, мај)“.

Странските инвеститори добиле 225 милиони евра

Странските инвеститори добиле 225 милиони евра

пред 8 месеци - 24 вести - Економија

Владата ги објави податоците за странските директни инвестиции. Заклучно со мај 2017 година, претходната Влада потрошила 225 милиони евра за помош на странските инвестиции.

Граѓаните платиле по 11 илјади евра за работник во странските компании

Граѓаните платиле по 11 илјади евра за работник во странските компании

пред 8 месеци - Фаланга - Македонија

Владата потрошила 225 милиони евра за 10 години на 25 странски компании кои вработиле 20 илјади лица. Еден вработен ја чинел државата 11 илјади евра.

СДСМ со објавувањето на договорите отвора војна против 100 странски компании, неизвесни над 20 илјади вработувања

пред 8 месеци - Денешен - Македонија

Премиерот и лидер на СДСМ, Зоран Заев вчера на телевизијата 24 Вести објави дека денекса ќе се почнело со објавување на државна...

Времеплов
x