20
ИОК потврди  Париз ќе биде домаќин на ЛОИ во 2024  а Лос Анџелес во 2028 година

ИОК потврди: Париз ќе биде домаќин на ЛОИ во 2024, а Лос Анџелес во 2028 година

пред 8 месеци - Дерби - Спорт

Интернационалниот олимписки комитет го потврди она што веќе го објавија угледните американски медиуми, а тоа е одлуката Летните олимписки игри во 2024 година да бидат одржани во Париз, а тие четири години подоцна во Лос Анџелес.

Париз и Ел Еј добија олимписки домаќинлук

Париз и Ел-Еј добија олимписки домаќинлук

пред 8 месеци - Екипа - Спорт

Париз и Лос Анџелес ќе бидат следните олимписки домаќини. Интернационалниот олимписки комитет (МОК) официјално потврди дека...

Париз ќе биде домаќин на Олимписките игри во 2024 година

Париз ќе биде домаќин на Олимписките игри во 2024 година

пред 8 месеци - Република - Спорт

Париз е официјално назначен за домаќин на Олимписките игри во 2024 година на 131-та седница на Меѓународниот олимписки комитет (ИОК) во Лима, Перу.

Летната Олимпијада во Париз  2024  и Лос Анџелес  2028

Летната Олимпијада во Париз (2024) и Лос Анџелес (2028)

пред 8 месеци - Македонски Спорт - Спорт

Интернационалниот олимписки комитет (ИОЦ) го потврди тоа што се очекуваше во изборот на следните два града домаќини на Олимписките...

Париз ќе биде домаќин на Олимписките игри во 2024 година

Париз ќе биде домаќин на Олимписките игри во 2024 година

пред 8 месеци - +Инфо - Свет

Париз е официјално назначен за домаќин на Олимписките игри во 2024 година на 131-та седница на Меѓународниот олимписки комитет (ИОК) во Лима, Перу, јави дописникот на МИА од Париз.

ИОЦ потврди  Париз со Игрите во 2024 и Лос Анџелес во 2028

ИОЦ потврди: Париз со Игрите во 2024 и Лос Анџелес во 2028

пред 8 месеци - Sportmedia - Спорт

Интернационалниот олимписки комитет (ИОЦ) го потврди тоа што се очекуваше во изборот на следните два града домаќини на Олимписките...

Париз ќе биде домаќин на Олимписките игри во 2024 година

Париз ќе биде домаќин на Олимписките игри во 2024 година

пред 8 месеци - A1on - Спорт

Париз е официјално назначен за домаќин на Олимписките игри во 2024 година на 131-та седница на Меѓународниот олимписки комитет (ИОК) во Лима, Перу, јави дописникот на МИА од Париз.

Од Лима ќе стигне абер  кој ќе ги организира Олимпијадите во 2024 и 2028 година

Од Лима ќе стигне абер, кој ќе ги организира Олимпијадите во 2024 и 2028 година

пред 8 месеци - Sportmedia - Спорт

На оваа 130. сесија на Интернационалниот олимписки комитет која ќе се одржи во главниот град на Перу, ќе ги дознаеме имињата на градовите домаќини на следните Олимписки игри.

Времеплов
x