20
Димитров  Македонија се надева дека направи доволно да ја убеди ЕУ да почне пристапни преговори

Димитров: Македонија се надева дека направи доволно да ја убеди ЕУ да почне пристапни преговори

пред 5 месеци - Сител - Македонија

Македонија се надева дека направила доволно да ја убеди ЕУ да почне пристапни преговори во момент кога веќе 25 години продолжува спорот со Грција, изјави македонскиот министер за надворешни работи Никола Димитров.

Димитров  Македонија се надева дека направи доволно да ја убеди ЕУ да почне пристапни преговори

Димитров: Македонија се надева дека направи доволно да ја убеди ЕУ да почне пристапни преговори

пред 5 месеци - Фаланга - Македонија

Во изјава за Ројтерс, тој вели дека Грција не го прифатила веднаш минатомесечниот предлогот на Македонија, таа држава да го употребува името Поранешна Југословенска Република Македонија во другите меѓународни тела.

Димитров  Македонија направи доволно да ја убеди ЕУ да почне пристапни преговори

Димитров: Македонија направи доволно да ја убеди ЕУ да почне пристапни преговори

пред 5 месеци - Идивиди - Македонија

Македонија се надева дека направила доволно да ја убеди ЕУ да почне пристапни преговори во момент кога веќе 25 години продолжува спорот со Грција, изјави македонскиот министер за надворешни работи Никола Димитров.

Димитров  Македонија се надева дека направи доволно да ја убеди ЕУ да почне пристапни преговори

Димитров: Македонија се надева дека направи доволно да ја убеди ЕУ да почне пристапни преговори

пред 5 месеци - A1on - Македонија

Македонија се надева дека направила доволно да ја убеди ЕУ да почне пристапни преговори во момент кога веќе 25 години продолжува спорот со Грција, изјави македонскиот министер за надворешни работи Никола Димитров.

Димитров  Истовремено и членство во ЕУ и решение на спорот со Грција

Димитров: Истовремено и членство во ЕУ и решение на спорот со Грција

пред 5 месеци - Нова ТВ - Македонија

Македонија се надева дека направила доволно да ја убеди ЕУ да почне пристапни преговори во момент кога веќе 25 години продолжува спорот со Грција, изјави за Ројтерс, македонскиот министер за надворешни работи Никола Димитров.

МАКЕДОНИЈА ДА ГО ПРОМЕНИ ИМЕТО ВО СКОПЈЕ  Грција не прифаќа решние за името во кое ќе стои зборот  Македонија

МАКЕДОНИЈА ДА ГО ПРОМЕНИ ИМЕТО ВО СКОПЈЕ: Грција не прифаќа решние за името во кое ќе стои зборот „Македонија“!

пред 5 месеци - Infomax - Македонија

Ништо од тактиката на шарм на министерот за надворешни работи Никола Димитров кон Грција, откако денес лидерот на „Независни...

Каменос  Скопје да се откаже од името Македонија  нашите национални линии се непроменети од почетокот на 90 те

Каменос: Скопје да се откаже од името Македонија, нашите национални линии се непроменети од почетокот на 90-те

пред 5 месеци - Канал 5 - Македонија

Панос Каменос на прес конференцијата во рамките на Меѓународниот саем во Солун, ги повтори неговите веќе добро познати позиции во однос на нашето име, но отвори и низа дилеми во однос на грчките црвени линии и дали тие се променети или не.

Времеплов
x