20
Владата треба да објави сет мерки за поддршка на економијата

Владата треба да објави сет мерки за поддршка на економијата

пред 8 месеци - Телма - Економија

Владата денеска треба да го објави сетот мерки наменети за економијата. Мерките, како што вчера најави вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев, содржи три главни столба и ќе бидат подеднакво наменети за домашните и странските инвестиции.

Владата ќе објави сет мерки за поддршка на економијата

Владата ќе објави сет мерки за поддршка на економијата

пред 8 месеци - Сител - Економија

Владата денеска треба да го објави сетот мерки наменети за економијата. Мерките, како што вчера најави вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев, содржи три главни столба и ќе бидат подеднакво наменети за домашните и странските инвестиции.

Владата ќе објави мерки за помош на компаниите

Владата ќе објави мерки за помош на компаниите

пред 8 месеци - +Инфо - Економија

Владата денеска ќе објави мерки наменети за економијата. Мерките се потпираат на три столбови и ќе бидат подеднакво наменети за домашните и странските инвестиции.

Ќе се објави сет мерки за поддршка на економијата

Ќе се објави сет мерки за поддршка на економијата

пред 8 месеци - Весник - Економија

Владата денеска треба да го објави сетот мерки наменети за економијата. Мерките, како што вчера најави вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев, содржи три главни столба и ќе бидат подеднакво наменети за домашните и странските инвестиции.

Промовирани програмите на Владата за нови инвестиции и за раст на компаниите

Промовирани програмите на Владата за нови инвестиции и за раст на компаниите

пред 8 месеци - Денар - Економија

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, заедно со заменик-претседателот на Владата задолжен за економски...

Владата треба да објави сет мерки за поддршка на економијата

Владата треба да објави сет мерки за поддршка на економијата

пред 8 месеци - A1on - Економија

Владата денеска треба да го објави сетот мерки наменети за економијата. Мерките, како што вчера најави вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев, содржи три главни столба и ќе бидат подеднакво наменети за домашните и странските инвестиции.

Ќе се објави сет мерки за поддршка на економијата

Ќе се објави сет мерки за поддршка на економијата

пред 8 месеци - Вечер - Економија

Владата денеска треба да го објави сетот мерки наменети за економијата. Мерките, како што вчера најави вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев, содржи три главни столба и ќе бидат подеднакво наменети за домашните и странските инвестиции.

Владата ќе објави сет економски мерки

Владата ќе објави сет економски мерки

пред 8 месеци - Нова ТВ - Економија

Владата денеска треба да објави сет мерки наменети за економијата, конкретно за странските инвестиции. Мерките, како што...

Пари ќе се даваат само на остварени резултати  Кои се новите мерки на владата за поддршка на бизнисот

Пари ќе се даваат само на остварени резултати: Кои се новите мерки на владата за поддршка на бизнисот

пред 8 месеци - еМАГАЗИН - Економија

Владата денеска ќе промовира сет на нови мерки за поддршка на домашните и странските инвеститори. Премиерот Зоран Заев вчера најави дека новините што ќе се појават во Македонија, се дополнително зголемена поддршка за компаниите.

Владата треба да објави сет мерки за поддршка на економијата

Владата треба да објави сет мерки за поддршка на економијата

пред 8 месеци - Локално - Економија

– Владата денеска треба да го објави сетот мерки наменети за економијата. Мерките, како што вчера најави вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев, содржи три главни столба и ќе бидат подеднакво наменети за домашните и странските инвестиции.

Заев и Анѓушев промовираа програма за нови инвестиции и за раст на компаниите ВИДЕО

Заев и Анѓушев промовираа програма за нови инвестиции и за раст на компаниите ВИДЕО

пред 8 месеци - +Инфо - Економија

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев заедно со заменик претседателот на владата задолжен за економски прашања и координација со економските ресори, Кочо Анѓушев, денеска се обратија пред 150 домашни и германски компании.

Германските бизнисмени во земјава стручно ќе ги образуваат македонските кадри

Германските бизнисмени во земјава стручно ќе ги образуваат македонските кадри

пред 8 месеци - 24 вести - Економија

Недостасуваат стручни работници, поевтини и долгорочни камати за стопанството, субвенции за транспортната фела и олеснување за ЦЕМТ дозволите.

Рамноправна поддршка за компаниите

Рамноправна поддршка за компаниите

пред 8 месеци - МТВ 1 - Економија

На 27-ми септември ќе почне проектот на дуално средно образование инициран од странските компании членки на Македонско- германското...

Владата на РМ промовира програми за нови инвестиции и за раст на компаниите

Владата на РМ промовира програми за нови инвестиции и за раст на компаниите

пред 8 месеци - A1on - Економија

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев заедно со заменик претседателот на владата задолжен за економски...

Анѓушев најави поддршка за фирмите кои ќе вработуваат

Анѓушев најави поддршка за фирмите кои ќе вработуваат

пред 8 месеци - Нова ТВ - Македонија

Премиерот Зоран Заев заедно со вицепремиерот за економски прашања, Кочо Анѓушев, денеска се обратија пред 150 домашни и германски...

Заев најави нов пакет мерки за привлекување странски инвестиции

Заев најави нов пакет мерки за привлекување странски инвестиции

пред 8 месеци - ТВ Нова - Без катеторија

Со пакет нови мерки ќе се привлекуваат странски инвестиции и ќе се поддржуваат тековните. Условите ќе бидат еднакви како...

Заев најави нов пакет мерки за привлекување странски инвестиции

Заев најави нов пакет мерки за привлекување странски инвестиции

пред 8 месеци - Сител - Економија

Условите за странските инвеститори во Македонија континуирано се подобруваат, а така продолжува и новата Влада, најави премиерот Зоран Заев на денешната средба со германските инвеститори, членки на Македонско-германското стопанско здружение.

Заев најави нов пакет мерки за привлекување странски инвестиции

Заев најави нов пакет мерки за привлекување странски инвестиции

пред 8 месеци - Канал 5 - Македонија

Утре ќе биде објавен и пакет мерки за  поддршка на странските компании. Ќе содржат три главни столба – за поддршка на гринфлд...

Заев најави нов пакет мерки за привлекување странски инвестиции

Заев најави нов пакет мерки за привлекување странски инвестиции

пред 8 месеци - ТВ Нова - Без катеторија

Условите за странските инвеститори во Македонија континуирано се подобруваат, а така продолжува и новата Влада, најави премиерот Зоран Заев на денешната средба со германските инвеститори, членки на Македонско-германското стопанско здружение.

Владата утре ќе објави сет економски мерки

Владата утре ќе објави сет економски мерки

пред 8 месеци - Сител - Македонија

Владата утре ќе ги објави сетот мерки наменети за економијата. Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев денеска најави...

Заев најави нов пакет мерки за привлекување странски инвестиции

Заев најави нов пакет мерки за привлекување странски инвестиции

пред 8 месеци - A1on - Економија

Условите за странските инвеститори во Македонија континуирано се подобруваат, а така продолжува и новата Влада, најави премиерот Зоран Заев на денешната средба со германските инвеститори, членки на Македонско-стопанско здружение.

Владата утре ќе објави сет економски мерки

Владата утре ќе објави сет економски мерки

пред 8 месеци - 24 вести - Македонија

Владата утре ќе ги објави сетот мерки наменети за економијата. Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев  најави дека...

Владата утре ќе објави сет економски мерки

Владата утре ќе објави сет економски мерки

пред 8 месеци - +Инфо - Економија

Владата утре ќе ги објави сетот мерки наменети за економијата, најави денеска вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев.

Владата утре ќе објави сет економски мерки

Владата утре ќе објави сет економски мерки

пред 8 месеци - A1on - Економија

Владата утре ќе ги објави сетот мерки наменети за економијата. Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев денеска најави...

Заев најави нов пакет мерки за привлекување странски инвестиции

Заев најави нов пакет мерки за привлекување странски инвестиции

пред 8 месеци - Канал 5 - Македонија

- Продолжуваме да ви служиме во надминување на сите проблеми. Сметајте на нашата поддршка за секоја ваша идеја тука сме да ја охрабриме.

Заев најави нов пакет мерки за привлекување странски инвестиции

Заев најави нов пакет мерки за привлекување странски инвестиции

пред 8 месеци - Весник - Македонија

Условите за странските инвеститори во Македонија континуирано се подобруваат, а така продолжува и новата Влада, најави премиерот Зоран Заев на денешната средба со германските инвеститори, членки на Македонско-стопанско здружение.

Заев најави нов пакет мерки за привлекување странски инвестиции

Заев најави нов пакет мерки за привлекување странски инвестиции

пред 8 месеци - +Инфо - Економија

Континуирано подобрување на условите за странските инвеститори во земјава најави  премиерот Зоран Заев на денешната средба со германските инвеститори, членки на Македонско-германското стопанско здружение.

Заев најави нов пакет мерки за привлекување странски инвестиции

Заев најави нов пакет мерки за привлекување странски инвестиции

пред 8 месеци - Вечер - Македонија

Условите за странските инвеститори во Македонија континуирано се подобруваат, а така продолжува и новата Влада, најави премиерот Зоран Заев на денешната средба со германските инвеститори, членки на Македонско-стопанско здружение.

Нов пакет мерки за странски инвестиции

Нов пакет мерки за странски инвестиции

пред 8 месеци - Нова ТВ - Економија

Фото сдк.мк Владата утре ќе објави нов пакет мерки за привлекување странски инвестиции кои, како што рече премиерот Зоран Заев, претежно ќе биде наменет за нови инвеститори, но ќе се однесува и за старите.

Заев најави нов пакет мерки за привлекување странски инвестиции

Заев најави нов пакет мерки за привлекување странски инвестиции

пред 8 месеци - Локално - Економија

Условите за странските инвеститори во Македонија континуирано се подобруваат, а така продолжува и новата Влада, најави премиерот Зоран Заев на денешната средба со германските инвеститори, членки на Македонско-стопанско здружение.

Времеплов
x