20
Париз ќе биде домаќин на Олимписките игри во 2024 година

Париз ќе биде домаќин на Олимписките игри во 2024 година

пред 8 месеци - МТВ 1 - Спорт

Париз е официјално назначен за домаќин на Олимписките игри во 2024 година на 131-та седница на Меѓународниот олимписки комитет (ИОК) во Лима, Перу.

Летна олимпијада Париз 2024 и Лос Анџелес 2028

Летна олимпијада Париз 2024 и Лос Анџелес 2028

пред 8 месеци - Off.net.mk - Без катеторија

На средбата во Лима, Перу, МОК ги објави добитниците на организацијата на Летните Олимписки игри во 2024 и 2028 - главниот град на Франција и главниот град на филмската индустрија.

Официјално Познати организаторите на ОИ во 2024 и 2028

Официјално: Познати организаторите на ОИ во 2024 и 2028

пред 8 месеци - Тип - Спорт

Меѓународниот олимписки комитет објави дека француската престолнина Париз ќе ги прифати летните игри во 2024 година. Тоа...

ОИ во Париз во 2024 во Лос Анѓелес во 2028 година

ОИ во Париз во 2024, во Лос Анѓелес во 2028 година

пред 8 месеци - Канал 5 - Забава

Меѓународниот олимписки комитет едногласно соопшти дека Париз и Лос Анѓелес ќе бидат домаќини на две најпрестижни спортски натпреварувања и е прв пат во историјата на еден конгрес да се одберат двајца домаќини.

ОИ во Париз во 2024 а во ЛА во 2028 година

ОИ во Париз во 2024, а во ЛА во 2028 година

пред 8 месеци - Денар - Спорт

Меѓународниот олимписки комитет (МОК) официјално потврди дека домаќин на Олимписките игри во 2024 година ќе биде Париз, а четири години подоцна Лос Анџелес.

ОИ во Париз во 2024 а во Лос Анџелес во 2028 година

ОИ во Париз во 2024, а во Лос Анџелес во 2028 година

пред 8 месеци - Кајгана - Спорт

Меѓународниот олимписки комитет (МОК) официјално потврди дека домаќин на Олимписките игри во 2024 година ќе биде Париз, а четири години подоцна Лос Анџелес.

ИОК потврди Париз ќе биде домаќин на ЛОИ во 2024 а Лос Анџелес во 2028 година

ИОК потврди: Париз ќе биде домаќин на ЛОИ во 2024, а Лос Анџелес во 2028 година

пред 8 месеци - Дерби - Спорт

Интернационалниот олимписки комитет го потврди она што веќе го објавија угледните американски медиуми, а тоа е одлуката Летните олимписки игри во 2024 година да бидат одржани во Париз, а тие четири години подоцна во Лос Анџелес.

Париз и Ел Еј добија олимписки домаќинлук

Париз и Ел-Еј добија олимписки домаќинлук

пред 8 месеци - Екипа - Спорт

Париз и Лос Анџелес ќе бидат следните олимписки домаќини. Интернационалниот олимписки комитет (МОК) официјално потврди дека...

Париз ќе биде домаќин на Олимписките игри во 2024 година

Париз ќе биде домаќин на Олимписките игри во 2024 година

пред 8 месеци - Република - Спорт

Париз е официјално назначен за домаќин на Олимписките игри во 2024 година на 131-та седница на Меѓународниот олимписки комитет (ИОК) во Лима, Перу.

Летната Олимпијада во Париз 2024 и Лос Анџелес 2028

Летната Олимпијада во Париз (2024) и Лос Анџелес (2028)

пред 8 месеци - Македонски Спорт - Спорт

Интернационалниот олимписки комитет (ИОЦ) го потврди тоа што се очекуваше во изборот на следните два града домаќини на Олимписките...

Париз ќе биде домаќин на Олимписките игри во 2024 година

Париз ќе биде домаќин на Олимписките игри во 2024 година

пред 8 месеци - +Инфо - Свет

Париз е официјално назначен за домаќин на Олимписките игри во 2024 година на 131-та седница на Меѓународниот олимписки комитет (ИОК) во Лима, Перу, јави дописникот на МИА од Париз.

ИОЦ потврди Париз со Игрите во 2024 и Лос Анџелес во 2028

ИОЦ потврди: Париз со Игрите во 2024 и Лос Анџелес во 2028

пред 8 месеци - Sportmedia - Спорт

Интернационалниот олимписки комитет (ИОЦ) го потврди тоа што се очекуваше во изборот на следните два града домаќини на Олимписките...

Париз ќе биде домаќин на Олимписките игри во 2024 година

Париз ќе биде домаќин на Олимписките игри во 2024 година

пред 8 месеци - A1on - Спорт

Париз е официјално назначен за домаќин на Олимписките игри во 2024 година на 131-та седница на Меѓународниот олимписки комитет (ИОК) во Лима, Перу, јави дописникот на МИА од Париз.

Од Лима ќе стигне абер кој ќе ги организира Олимпијадите во 2024 и 2028 година

Од Лима ќе стигне абер, кој ќе ги организира Олимпијадите во 2024 и 2028 година

пред 8 месеци - Sportmedia - Спорт

На оваа 130. сесија на Интернационалниот олимписки комитет која ќе се одржи во главниот град на Перу, ќе ги дознаеме имињата на градовите домаќини на следните Олимписки игри.

Времеплов
x