20
Врховен суд расправаше за пресудата на Костовски за имотот на ВМРО ДПМНЕ ќе расправа в понеделник

Врховен суд расправаше за пресудата на Костовски, за имотот на ВМРО-ДПМНЕ ќе расправа в понеделник

пред 8 месеци - МТВ 1 - Македонија

Во Врховниот суд на јавна седница расправа за барањето за заштита на законитоста поднесено од Специјалното јавно обвинителство (СЈО) за пресудата за шестообвинетиот во случајот „Пуч“, Звонко Костовски.

СЈО бара Врховен да ја укине спогодбата на Звонко Костовски

СЈО бара Врховен да ја укине спогодбата на Звонко Костовски

пред 8 месеци - 24 вести - Македонија

СЈО бара врховен да ја укине спогодбата на Звонко Костовски осуден како помагач во вршење на шпионажа во случајот „Пуч“....

Фетаи Пресудата за Костовски мора да се укине

Фетаи: Пресудата за Костовски мора да се укине

пред 8 месеци - Канал 5 - Македонија

Во највисокиот суд се разгледа барањето за заштита на законитоста поднесено од Специјалното јавно обвинителство. Обвинителката Фатиме Фетаи изјави дека во тој случај се направени процесни повреди, бидејќи Костовски е осуден за помагач за шпионажа.

Врховен расправаше за пресудата на Костовски за имотот на ВМРО ДПМНЕ в понеделник

Врховен расправаше за пресудата на Костовски, за имотот на ВМРО-ДПМНЕ в понеделник

пред 8 месеци - Весник - Македонија

Врховниот суд денеска на јавна седница расправаше за барањето за заштита на законитоста поднесено од Специјалното јавно обвинителство за пресудата за шестообвинетиот во случајот „Пуч", Звонко Костовски.

Врховен расправаше за пресудата на Костовски за имотот на ВМРО ДПМНЕ в понеделник

Врховен расправаше за пресудата на Костовски, за имотот на ВМРО-ДПМНЕ в понеделник

пред 8 месеци - Канал 5 - Македонија

СЈО, како што образложија обвинителките Ленче Ристовска и Фатиме Фетаи, побарало заштита на законитоста од Врховниот суд бидејќи смета дека пресудата е незаконита и треба да се укине.

Врховен расправаше за пресудата на Костовски за имотот на ВМРО ДПМНЕ в понеделник

Врховен расправаше за пресудата на Костовски, за имотот на ВМРО-ДПМНЕ в понеделник

пред 8 месеци - Сител - Македонија

Врховниот суд на денеска на јавна седница расправаше за барањето за заштита на законитоста поднесено од Специјалното јавно обвинителство за пресудата за шестообвинетиот во случајот „Пуч“, Звонко Костовски.

Врховен ќе расправа за имотот на ВМРО ДПМНЕ в понеделник

Врховен ќе расправа за имотот на ВМРО-ДПМНЕ в понеделник

пред 8 месеци - +Инфо - Македонија

Врховниот суд на денеска на јавна седница расправаше за барањето за заштита на законитоста поднесено од Специјалното јавно обвинителство за пресудата за шестообвинетиот во случајот „Пуч“, Звонко Костовски.

Врховен расправаше за пресудата на Костовски за имотот на ВМРО ДПМНЕ в понеделник

Врховен расправаше за пресудата на Костовски, за имотот на ВМРО-ДПМНЕ в понеделник

пред 8 месеци - Вечер - Македонија

Врховниот суд денеска на јавна седница расправаше за барањето за заштита на законитоста поднесено од Специјалното јавно обвинителство за пресудата за шестообвинетиот во случајот „Пуч", Звонко Костовски.

Врховен расправаше за пресудата на Костовски за имотот на ВМРО ДПМНЕ в понеделник

Врховен расправаше за пресудата на Костовски, за имотот на ВМРО-ДПМНЕ в понеделник

пред 8 месеци - A1on - Македонија

Врховниот суд на денеска на јавна седница расправаше за барањето за заштита на законитоста поднесено од Специјалното јавно обвинителство за пресудата за шестообвинетиот во случајот „Пуч“, Звонко Костовски.

Врховен ја одложи расправата за замрзнување на имотот на ВМРО ДПМНЕ

Врховен ја одложи расправата за замрзнување на имотот на ВМРО-ДПМНЕ

пред 8 месеци - Нова ТВ - Македонија

Врховниот суд денеска ја одложи расправата за барањето за заштита на законитоста кое Специјалното јавно обвинителство го поднесе за случајот „Талир“.

СЈО Пресудата за Костовски е незаконска и треба да се укине

СЈО: Пресудата за Костовски е незаконска и треба да се укине

пред 8 месеци - Нова ТВ - Македонија

Обвинителките на Специјалното јавно обвинителство, Ленче Ристовска и Фатиме Фетаи сметаат дека треба да се укинат спогодбата и пресудата за Ѕвонко Костовски, обвинет во случајот „Пуч“.

Врховниот суд ќе расправа за Звонко Костовски и за замрзнување на имотот на ВМРО ДПМНЕ

Врховниот суд ќе расправа за Звонко Костовски и за замрзнување на имотот на ВМРО-ДПМНЕ

пред 8 месеци - МТВ 1 - Македонија

Советот на Врховниот суд ќе расправа за Барањето за заштита на законитоста, поднесено од Специјалното јавно обвинителство (СЈО) за пресудата за шестообвинетиот во случајот „Пуч“, Звонко Костовски.

Врховен расправаше за пресудата на Костовски не кажаа кога ќе одлучат

Врховен расправаше за пресудата на Костовски, не кажаа кога ќе одлучат

пред 8 месеци - Нова ТВ - Македонија

Заврши седницата на Врховниот суд на која се рзговарало за барањето за заштита на законитоста односно за укинување на пресудата за свиркачот Ѕвонко Костовски, која Кривичниот суд ја донесе во февруари 2015.

Врховен расправаше за пресудата на Костовски за имотот на ВМРО ДПМНЕ в понеделник

Врховен расправаше за пресудата на Костовски, за имотот на ВМРО-ДПМНЕ в понеделник

пред 8 месеци - Либертас - Македонија

Врховниот суд на денеска на јавна седница расправаше за барањето за заштита на законитоста поднесено од Специјалното јавно обвинителство за пресудата за шестообвинетиот во случајот „Пуч“, Звонко Костовски.

Врховен ќе расправа за замрзнување на имотот на ВМРО ДПМНЕ

Врховен ќе расправа за замрзнување на имотот на ВМРО-ДПМНЕ

пред 8 месеци - еМАГАЗИН - Македонија

Врховниот суд на денешната седница треба да се расправа за Барањето за заштита на законитоста поднесено од Специјалното јавно обвинителство за пресудата за шестообвинетиот во случајот „Пуч“, Звонко Костовски.

Врховен ќе расправа за Звонко Костовски и за замрзнување на имотот на ВМРО ДПМНЕ

Врховен ќе расправа за Звонко Костовски и за замрзнување на имотот на ВМРО-ДПМНЕ

пред 8 месеци - +Инфо - Македонија

Врховниот суд на денешната седница треба да расправа за Барањето за заштита на законитоста поднесено од Специјалното јавно обвинителство за пресудата за шестообвинетиот во случајот „Пуч“, Звонко Костовски.

Врховен ќе расправа за Звонко Костовски и за замрзнување на имотот на ВМРО ДПМНЕ

Врховен ќе расправа за Звонко Костовски и за замрзнување на имотот на ВМРО-ДПМНЕ

пред 8 месеци - Канал 5 - Македонија

Скопскиот Кривичен суд на 25 февруари 2015 година донесе пресуда за поранешниот вработен во УБК, Звонко Костовски, со образложение...

Врховен ќе расправа за Звонко Костовски и за замрзнување на имотот на ВМРО ДПМНЕ

Врховен ќе расправа за Звонко Костовски и за замрзнување на имотот на ВМРО-ДПМНЕ

пред 8 месеци - Сител - Македонија

Врховниот суд на денешната седница треба да се расправа за Барањето за заштита на законитоста поднесено од Специјалното јавно обвинителство за пресудата за шестообвинетиот во случајот „Пуч“, Звонко Костовски.

Врховен денеска ќе одлучува за свиркачот Костовски

Врховен денеска ќе одлучува за свиркачот Костовски

пред 8 месеци - Телма - Македонија

Врховниот суд на денешната седница ќе одлучува за судбината на Ѕвонко Костовски, кој е обвинет во случајот „Пуч“што го отвори Јавното обвинителство под раководство на поранешниот јавен обвинител, Марко Зврлевски.

Врховен ќе расправа за Звонко Костовски и за замрзнување на имотот на ВМРО ДПМНЕ

Врховен ќе расправа за Звонко Костовски и за замрзнување на имотот на ВМРО-ДПМНЕ

пред 8 месеци - A1on - Македонија

Врховниот суд на денешната седница треба да се расправа за Барањето за заштита на законитоста поднесено од Специјалното јавно обвинителство за пресудата за шестообвинетиот во случајот „Пуч“, Звонко Костовски.

Фетаи Не може да сте осудени за кражба без да се наведе кој е предметот и кому му припаѓа

Фетаи: Не може да сте осудени за кражба, без да се наведе кој е предметот и кому му припаѓа

пред 8 месеци - Локално - Хроника

Специјалните јавни обвинителки Фатиме Фетаи и Ленче Ристовска, по завршувањето на седниците во Врховниот суд, изјавија дека...

Врховниот суд ќе одлучува по барањето на СЈО за замрзнување на имотот на ВМРО ДПМНЕ

Врховниот суд ќе одлучува по барањето на СЈО за замрзнување на имотот на ВМРО-ДПМНЕ

пред 8 месеци - 24 вести - Македонија

Судиите треба да расправаат по однос на барањето за заштита на законитоста поднесено од Специјалното јавно обвинителство...

Пресудата за Звонко Костовски пред Врховниот суд

Пресудата за Звонко Костовски пред Врховниот суд

пред 8 месеци - DW - Македонија

Пресудата за Костовски, која требаше да даде покритие на приказните за „жолти комбиња и странски служби“ во случајот „Пуч“, стана директен доказ против налогодавците и извршители на делото.

Врховен ќе расправа за Звонко Костовски и за замрзнување на имотот на ВМРО ДПМНЕ

Врховен ќе расправа за Звонко Костовски и за замрзнување на имотот на ВМРО-ДПМНЕ

пред 8 месеци - Либертас - Македонија

Врховниот суд на денешната седница треба да се расправа за Барањето за заштита на законитоста поднесено од Специјалното јавно обвинителство за пресудата за шестообвинетиот во случајот „Пуч“, Звонко Костовски.

Пресудата за Звонко Костовски пред Врховниот суд  ќе падне ли и последната лага

Пресудата за Звонко Костовски пред Врховниот суд – ќе падне ли и последната лага?

пред 8 месеци - Либертас - Македонија

Пресудата за Костовски, која требаше да даде покритие на приказните за „жолти комбиња и странски служби“ во случајот „Пуч“, стана директен доказ против налогодавците и извршители на делото.

Врховен денеска ќе одлучува за свиркачот Ѕвонко Костовски

Врховен денеска ќе одлучува за свиркачот Ѕвонко Костовски

пред 8 месеци - Нова ТВ - Македонија

Денеска Врховниот суд на седница ќе одлучува за судбината на еден од двајцата најпознати свиркачи во Македонија, Ѕвонко Костовски, човекот без кого никогаш немаше да се дознае дека поранешната власт прислушува пола милион граѓани.

Врховните судии ќе расправаат за замрзнувањето на имотот на ВМРО ДПМНЕ и за осудениот за прислушувањето Звонко Костовски

Врховните судии ќе расправаат за замрзнувањето на имотот на ВМРО-ДПМНЕ и за осудениот за прислушувањето Звонко Костовски

пред 8 месеци - Канал 77 - Македонија

Врховните судии на денешната седница ќе расправаат за барањето за заштита на законитоста поднесено од СЈО во случајот „Пуч“...

Врховниот суд ќе го разгледува барањето на СЈО за замрзнување на имотот на ВМРО ДПМНЕ  како и за пресудата на обвинетиот Костовски

Врховниот суд ќе го разгледува барањето на СЈО  за замрзнување на имотот на ВМРО-ДПМНЕ , како и за пресудата на обвинетиот Костовски

пред 8 месеци - Локално - Македонија

Врховниот суд на денешната седница ќе расправа за барањето за заштита на законитоста кое е поднесено од стран на Специјалното јавно обвинителство, а е во врска со случајот „Пуч“ за пресудата на шестообвинетиот, Ѕвонко Костовски.

Костовски признал дека извршил дело кое не постои

Костовски признал дека извршил дело кое не постои

пред 8 месеци - Нова ТВ - Македонија

Пресудата за свиркачот Ѕвонко Костовски за која Специјалното јавно обвинителство поднесе и барање за испитување на законитоста, затоа што како што велат од СЈО имаат неколку спорни моменти ќе се расправа утре на седница на Врховниот суд.

Во четврток Врховен ќе одлучува за свиркачот Ѕвонко Костовски

Во четврток Врховен ќе одлучува за свиркачот Ѕвонко Костовски

пред 8 месеци - Нова ТВ - Македонија

Од почетокот на случајот „Пуч“ па до сега, се менуваа насоките во кои се движи целиот случај. Обвинителството овој случај го градело со самите искази кои Костовски ги давал пред да ја потпише спогодбата.

Времеплов
x