20
Планот за економски раст   прифатлив за големите компании

Планот за економски раст - прифатлив за големите компании

пред 6 месеци - Сител - Економија

Embedded video for Планот за економски раст - прифатлив за големите компании Да се зголеми капиталот, капацитетите и ресурсите на МБПР бараат бизнисмените.

Бизнисмените очекуваат резултати од владините мерки

Бизнисмените очекуваат резултати од владините мерки

пред 6 месеци - ТВ Нова - Без катеторија

Да се подобрат капацитетите на Македонската банка за поддршка на развојот со цел да обезбеди посилни механизми за осигурување на наплатата на извозот, бараат бизнисмените.

Бизнисмените и МАНУ бараат проширување на економските мерки

Бизнисмените и МАНУ бараат проширување на економските мерки

пред 6 месеци - Алфа - Македонија

По меѓународните институции, денеска и бизнисмените и МАНУ со забелешки за економските мерки на Владата. По меѓународните институции, денеска и бизнисмените и МАНУ со забелешки за економските мерки на Владата.

Бизнис заедницата очекува резултати од владините мерки за економски раст

Бизнис заедницата очекува резултати од владините мерки за економски раст

пред 6 месеци - Сител - Економија

Владините предлог мерки за поддршка  на економскиот раст се креирани со цел компаниите да влезат во нови инвестициски циклуси и да ја подобрат конкурентноста.

Бизнисмените со поддршка за планот за раст

Бизнисмените со поддршка за планот за раст

пред 6 месеци - МТВ 1 - Економија

Бизнис- заедницата, извозниците и научната јавност го поддржаа планот за економски раст нудејќи и сопствени предлози за нејзино подобрување.

Бизнисмените очекуваат резултати од владините мерки за економски раст

Бизнисмените очекуваат резултати од владините мерки за економски раст

пред 6 месеци - еМАГАЗИН - Економија

Владините предлог мерки за поддршка  на економскиот раст се креирани со цел компаниите да влезат во нови инвестициски циклуси и да ја подобрат конкурентноста.

Бизнис заедницата очекува резултати од владините мерки за економски раст

Бизнис заедницата очекува резултати од владините мерки за економски раст

пред 6 месеци - Весник - Македонија

Генералниот директор на „Алкалоид" ад Скопје Живко Мукаетов смета дека мерките ќе бидат нов елан и допонителен ветер во грб...

Анѓушев го презентираше Планот за економски раст пред академската и бизнис заедницата

Анѓушев го презентираше Планот за економски раст пред академската и бизнис-заедницата

пред 6 месеци - Денар - Економија

Заменик-претседателот на Владата на Република Македонија задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев, на втората јавна трибина...

Бизнисмени  Имаме гаранција дека економскиот план на Владата ќе се реализира ВИДЕО

Бизнисмени: Имаме гаранција дека економскиот план на Владата ќе се реализира ВИДЕО

пред 6 месеци - +Инфо - Економија

Четири работи кои се поврзани со владиниот „План за економски развој“ ми даваат сигурна гаранција дека тој е добар за бизнисите.

Анѓушев на средба со бизнисмените во Владата

Анѓушев на средба со бизнисмените во Владата

пред 6 месеци - 24 вести - Економија

Мерките од владиниот план за економски раст генерално ги содржат барањата на бизнис секторот, но сепак во него постојат точки кои треба да се надополнат, му порачаа домашните бизнисмени на вицепремиерот Анѓушев на денешната јавна разсправа.

Бизнис заедницата очекува резултати од владините мерки за економски раст

Бизнис заедницата очекува резултати од владините мерки за економски раст

пред 6 месеци - Канал 5 - Македонија

Доколку нема нови инвестиции ќе нема и директни пари од државата, која пак ќе ги подобрува капацитетите на Македонската банка за поддршка на развојот со цел да обезбеди посилни механизми за осигурување на наплатата на извозот.

Бизнис заедницата очекува резултати од владините мерки за економски раст

Бизнис заедницата очекува резултати од владините мерки за економски раст

пред 6 месеци - Вечер - Македонија

Генералниот директор на „Алкалоид" ад Скопје Живко Мукаетов смета дека мерките ќе бидат нов елан и допонителен ветер во грб...

Бизнис заедницата очекува резултати од владините мерки за економски раст

Бизнис заедницата очекува резултати од владините мерки за економски раст

пред 6 месеци - A1on - Економија

Владините предлог мерки за поддршка на економскиот раст се креирани со цел компаниите да влезат во нови инвестициски циклуси и да ја подобрат конкурентноста.

Стопанската комора на Македонија со поддршка за владиниот план за економски раст

Стопанската комора на Македонија со поддршка за владиниот план за економски раст

пред 6 месеци - Весник - Економија

Стопанската комора на Македонија денеска соопшти дека ги поддржува мерките од владиниот план за економски раст, а ја поздравува...

Стопанската комора го поддржа владиниот  План за економски раст

Стопанската комора го поддржа владиниот „План за економски раст“

пред 6 месеци - +Инфо - Економија

Стопанската комора на Македонија ги поддржува мерките од владиниот план за економски раст, а ја поздравува и одлуката на вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев на државни тендери да не учествуваат фирмите во негова сопственост.

Стопанската комора го поддржа  Планот за економски раст

Стопанската комора го поддржа „Планот за економски раст“

пред 6 месеци - +Инфо - Економија

Стопанската комора на Македонија ги поддржува мерките од владиниот план за економски раст, а ја поздравува и одлуката на вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев на државни тендери да не учествуваат фирмите во негова сопственост.

Стопанската комора на Македонија со поддршка за владиниот план за економски раст

Стопанската комора на Македонија со поддршка за владиниот план за економски раст

пред 6 месеци - Канал 5 - Македонија

Од Комората наведуваат дека мерките од владиниот план генерално ги содржат насоките и барањата на деловната заедница за кои Комората континуирано имала свои предлози и укажувања до креаторите на економската политика.

Стопанската комора на Македонија со поддршка за владиниот план за економски раст

Стопанската комора на Македонија со поддршка за владиниот план за економски раст

пред 6 месеци - Сител - Македонија

Стопанската комора на Македонија денеска соопшти дека ги поддржува мерките од владиниот план за економски раст, а ја поздравува...

Стопанската комора на Македонија со поддршка за владиниот план за економски раст

Стопанската комора на Македонија со поддршка за владиниот план за економски раст

пред 6 месеци - Вечер - Економија

Стопанската комора на Македонија денеска соопшти дека ги поддржува мерките од владиниот план за економски раст, а ја поздравува...

Стопанската комора на Македонија дава поддршка на мерките кои се преточени во Планот за економски раст

Стопанската комора на Македонија дава поддршка на мерките кои се преточени во Планот за економски раст

пред 6 месеци - Бизнис вести - Економија

Стопанската комора на Македонија дава поддршка на мерките кои се преточени во Планот за економски раст, кој има основна цел...

Стопанската комора на Македонија со поддршка за владиниот план за економски раст

Стопанската комора на Македонија со поддршка за владиниот план за економски раст

пред 6 месеци - A1on - Економија

Стопанската комора на Македонија денеска соопшти дека ги поддржува мерките од владиниот план за економски раст, а ја поздравува...

Стопанствениците ја поздравија одлуката на Анѓушев да ги исклучи неговите фирми од државни тендери

Стопанствениците ја поздравија одлуката на Анѓушев да ги исклучи неговите фирми од државни тендери

пред 6 месеци - Либертас - Македонија

Стопанската комора на Република Македонија ја поздрави одлуката на вицепремиерот за економски прашања, Кочо Анѓушев, фирмите...

Почна јавната расправа за владиниот план за економски раст

Почна јавната расправа за владиниот план за економски раст

пред 6 месеци - Сител - Економија

Embedded video for Почна јавната расправа за владиниот план за економски раст Да не се условуваат фирмите да исплаќаат повисоки...

Бизнисот и финансиските институции со критики за новите економски мерки на Владата

Бизнисот и финансиските институции со критики за новите економски мерки на Владата

пред 6 месеци - Алфа - Економија

Компаниите да не се условуваат да даваат повисока плата за да добијат државна помош, да се стимулираат нето извозниците за...

Анѓушев ги презентираше мерките пред меѓународната заедница

Анѓушев ги презентираше мерките пред меѓународната заедница

пред 6 месеци - ТВ Нова - Без катеторија

Да се стимулираат нето извозниците за да се поддржи домашната индустрија, компаниите да не се условуваат да даваат повисока...

Времеплов
x