20
Груевски  Наша цел е Македонија да биде меѓу првите 50 земји на глобалниот индекс за иновации

Груевски: Наша цел е Македонија да биде меѓу првите 50 земји на глобалниот индекс за иновации

пред 6 месеци - Infomax - Македонија

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски на денешната Конвенција на партијата истакна дека иновативноста и креативноста е за доброто на сите.

Груевски  Наша цел е Македонија да биде меѓу првите 50 земји на глобалниот индекс за иновации

Груевски: Наша цел е Македонија да биде меѓу првите 50 земји на глобалниот индекс за иновации

пред 6 месеци - Курир - Македонија

-Училиштето, јавноста и медиумите треба да придонесуваат за развивање на култура на истражување и развој. Владата мора да има свои истражувачки центри за главните стратегиски прашања за државата.

Груевски  Наша цел е Македонија да биде меѓу првите 50 земји на глобалниот индекс за иновации

Груевски: Наша цел е Македонија да биде меѓу првите 50 земји на глобалниот индекс за иновации

пред 6 месеци - Прес 24 - Македонија

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски на денешната Конвенција на партијата истакна дека иновативноста и креативноста е за доброто на сите.

Македонија меѓу првите 50 на глобалниот индекс за иновации

Македонија меѓу првите 50 на глобалниот индекс за иновации

пред 6 месеци - Република - Економија

Македонија ќе биде тешнолошки лидер во Југоисточна Европа убеден е лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, кој вечерва на...

Груевски  Нашата визија е стабилен и реален раст на БДП кој во просек треба да е 4  или повеќе

Груевски: Нашата визија е стабилен и реален раст на БДП кој во просек треба да е 4% или повеќе

пред 6 месеци - Курир - Македонија

-Според класификациите на Светската Банка во моментот Македонија со околу 5 илјади долари приход по глава на жител Македонија влегува во горниот дел на групата средно развиени држави според приходот.

ВМРО ДПМНЕ може да обезбеди поголем приход по глава на жител

ВМРО-ДПМНЕ може да обезбеди поголем приход по глава на жител

пред 6 месеци - Весник - Економија

Стабилен и реален раст на БДП е визијата на ВМРО-ДПМНЕ. Најголемата опозициска партија смета дека економијата е клучна, а тимот кој е тука за да ги остварува работите е оној кој може и мора да направи економијата да расте.

Груевски  Нашата визија е стабилен и реален раст на БДП кој во просек треба да е 4  или повеќе

Груевски: Нашата визија е стабилен и реален раст на БДП кој во просек треба да е 4% или повеќе

пред 6 месеци - Прес 24 - Македонија

Ние сме оние кои ги остваруваат работите и ние можеме и мораме да направиме економијата да расте. ВМРО-ДПМНЕ може тоа да го оствари, нашата визија е следна: Стабилен и реален раст на БДП кој во просек треба да е 4% или повеќе.

ВМРО ДПМНЕ може да обезбеди поголем приход по глава на жител

ВМРО-ДПМНЕ може да обезбеди поголем приход по глава на жител

пред 6 месеци - Република - Економија

Потребно е посериозно инвестирање на средства од страна на државата и општините во поддршка на иновациите и старт ап компаниите засновани на иновација Стабилен и реален раст на БДП е визијата на ВМРО-ДПМНЕ.

Иновациите и претприемништвото се иднината во економијата

Иновациите и претприемништвото се иднината во економијата

пред 6 месеци - A1on - Економија

Подобрување на истражувачките можности во Република Македонија преку зголемен развој на меѓусекторската соработка, развивање...

Времеплов
x