20
Државниот инспекторат не си ги познава надлежностите и носи одлуки по нарачка на Заев

Државниот инспекторат не си ги познава надлежностите и носи одлуки по нарачка на Заев

пред 6 месеци - Весник - Македонија

Државниот инспекторат за локална самоуправа донесе скандалозна одлука да ги запре решенијата на општините со кои е одлучено...

Државниот инспекторат не си ги познава надлежностите и носи одлуки по нарачка на Заев

Државниот инспекторат не си ги познава надлежностите и носи одлуки по нарачка на Заев

пред 6 месеци - Република - Македонија

Државниот инспекторат за локална самоуправа донесе скандалозна одлука да ги запре решенијата на општините со кои е одлучено...

Државниот инспекторат не си ги познава надлежностите и носи одлуки по нарачка на Заев

Државниот инспекторат не си ги познава надлежностите и носи одлуки по нарачка на Заев

пред 6 месеци - Курир - Македонија

Очигледно Државниот инспекторат не ја познава својата надлежност и материјата на која работи, ниту надлежноста на Уставниот...

Мигранти и Марсовци

Мигранти и Марсовци

пред 6 месеци - Локално - Македонија

Одлуката на Инспекторатот за локална самоуправа да не се дозволи одржувањето на референдуми во 12 општини, за забрана на...

ДРЖАВНИОТ ИНСПЕКТОРАТ НЕ СИ ГИ ПОЗНАВА НАДЛЕЖНОСТИТЕ И НОСИ ОДЛУКИ ПО НАРАЧКА НА ЗАЕВ

пред 6 месеци - Денешен - Македонија

Државниот инспекторат за локална самоуправа донесе скандалозна одлука да ги запре решенијата на општините со кои е одлучено...

Мигранти и Марсовци

Мигранти и Марсовци

пред 6 месеци - Либертас - Колумни

Одлуката на Инспекторатот за локална самоуправа да не се дозволи одржувањето на референдуми во 12 општини, за забрана на...

Јовановски Заев не сака да има референдум за населување на мигрантите во општините

Јовановски: Заев не сака да има референдум за населување на мигрантите во општините

пред 6 месеци - Курир - Македонија

Тој посочи дека ова е исто така  голем срам за македонската демократија. -Зоран Заев ја повторува практиката на СДС да му го одземе суверенитетот на народот и да ја киднапира државата и институциите за свои партиски интереси.

Јовановски Одлуката за спречување на референдумите за мигрантите е потврда дека владата планира доселување на мигранти

Јовановски: Одлуката за спречување на референдумите за мигрантите е потврда дека владата планира доселување на мигранти

пред 6 месеци - A1on - Македонија

Крсте Јовановски од ВМРО-ДПМНЕ денеска на прес-конференција изјави дека институциите под контрола на Заев покажале дека се...

Јовановски Заев не сака да има референдум за населување на мигрантите во општините

Јовановски: Заев не сака да има референдум за населување на мигрантите во општините

пред 6 месеци - Прес 24 - Македонија

Институциите под контрола на Зоран Заев покажаа дека се подготвени да го погазат уставот, да ја погазат демократијата. Државниот...

Скандалозно Заев преку Инспекторатот забрани да има референдум

Скандалозно: Заев преку Инспекторатот забрани да има референдум

пред 6 месеци - Пулс 24 - Македонија

Заев им ги отвори ширум вратите на бегалците. Очекувано беше дека во пресрет на локалните избори ќе кулминира притисокот...

Скандал Заев преку Инспекторатот забрани да има референдум следи масовно доселување на мигранти

Скандал: Заев преку Инспекторатот забрани да има референдум, следи масовно доселување на мигранти

пред 6 месеци - Курир - Македонија

Државниот инспекторат за локална самоуправа вчера донесе одлука да ги запре решенијата за организирање локални референдуми...

Заев им ги отвори ширум вратите на бегалците Инспекторатот за локална самоуправа ги запре решенијата за организирање локални референдуми

Заев им ги отвори ширум вратите на бегалците: Инспекторатот за локална самоуправа ги запре решенијата за организирање локални референдуми

пред 6 месеци - Весник - Македонија

Заев им ги отвори ширум вратите на бегалците. Очекувано беше дека во пресрет на локалните избори ќе кулминира притисокот...

Заев им ги отвори ширум вратите на бегалците Инспекторатот за локална самоуправа ги запре решенијата за организирање локални референдуми

Заев им ги отвори ширум вратите на бегалците: Инспекторатот за локална самоуправа ги запре решенијата за организирање локални референдуми

пред 6 месеци - Република - Македонија

Заев им ги отвори ширум вратите на бегалците. Очекувано беше дека во пресрет на локалните избори ќе кулминира притисокот...

Ќе нема референдуми за мигрантите на денот на локалните избори

Ќе нема референдуми за мигрантите на денот на локалните избори

пред 6 месеци - Бриф - Македонија

Државниот инспекторат за локална самоуправа донесе решение да ги запре одлуките за организирање локални референдуми во општините...

Државниот инспекторат за локална самоуправа со решение ги запира сите референдумски активности за мигрантите

Државниот инспекторат за локална самоуправа со решение ги запира сите референдумски активности за мигрантите

пред 6 месеци - Канал 5 - Македонија

Според инспекторатот правото за населување  мигранти не е во општинска надлежност, тие ќе поднесат иницијатива до Уставниот суд во однос на општинските одлуки за референдум.

КОЈ ВЕ ЛАЖЕШЕ СО ДЕМОКРАТИЈА Запрено одржувањето на референдумите за мигранти странците не фермаат жива сила

КОЈ ВЕ ЛАЖЕШЕ СО ДЕМОКРАТИЈА: Запрено одржувањето на референдумите за мигранти, странците не фермаат жива сила!

пред 6 месеци - Infomax - Македонија

Државниот инспектор за локална самоуправа Рахим Муслиу денес го запре одржувањето на локалните референдуми против населување...

Владата потврди дека ќе има станови и вработувања за мигранти незаконска одлука за запирање на референдумите

Владата потврди дека ќе има станови и вработувања за мигранти- незаконска одлука за запирање на референдумите

пред 6 месеци - Курир - Македонија

Државниот инспектор за локална самоуправа Рахим Муслиу истакна дека досега решение е донесено за 12 општини кои доставиле до Инспекторатот.

ВМРО ДПМНЕ Заев по секоја цена сака да се спроведе нивната програма за доселување на мигранти

ВМРО-ДПМНЕ: Заев по секоја цена сака да се спроведе нивната програма за доселување на мигранти

пред 6 месеци - Курир - Македонија

-Државниот инспекторат за локална самоуправа донесе крајно недемократска и скандалозна одлука со која се спречува одржување на референдуми и со тоа ја попречува демократијата во државата.

ВМРО ДПМНЕ Недемократско и скандалозно е спречување на референдумите за мигранти

ВМРО-ДПМНЕ: Недемократско и скандалозно е спречување на референдумите за мигранти

пред 6 месеци - Весник - Македонија

ВМРО-ДПМНЕ ја смета за крајно недемократска и скандалозна одлуката со која се спречува одржување референдуми за населување на мигранти оценувајќи дека со тоа се попречува демократијата во државата.

Ќе нема референдуми за мигрантите на денот на Локалните избори

Ќе нема референдуми за мигрантите на денот на Локалните избори

пред 6 месеци - ТВ Нова - Македонија

Државниот инспекторат за локална самоуправа донесе решение да ги запре одлуките за организирање локални референдуми во општините...

ВМРО ДПМНЕ Недемократско и скандалозно е спречување на референдумите за мигранти

ВМРО-ДПМНЕ: Недемократско и скандалозно е спречување на референдумите за мигранти

пред 6 месеци - Република - Македонија

ВМРО-ДПМНЕ ја смета за крајно недемократска и скандалозна одлуката со која се спречува одржување референдуми за населување на мигранти оценувајќи дека со тоа се попречува демократијата во државата.

Скандал власта сака да ги забрани референдумите против населување мигранти

Скандал: власта сака да ги забрани референдумите против населување мигранти

пред 6 месеци - Алфа - Македонија

Нема референдум за мигранти на денот на локалните избори, одлучи државниот инспекторат за локална самоуправа. -По однос на...

ВМРО ДПМНЕ со реакција на одлуката на инспекторатот за локална самоуправа

ВМРО ДПМНЕ со реакција на одлуката на инспекторатот за локална самоуправа

пред 6 месеци - Канал 5 - Македонија

Државниот инспекторат за локална самоуправа донесе крајно недемократска и скандалозна одлука со која се спречува одржување на референдуми и со тоа ја попречува демократијата во државата.

Ќе нема референдуми за мигрантите на денот на Локалните избори

Ќе нема референдуми за мигрантите на денот на Локалните избори

пред 6 месеци - Весник - Македонија

Државниот инспекторат за локална самоуправа донесе одлука да ги запре решенијата за организирање локални референдуми во општините...

Ќе нема референдуми за мигрантите на денот на Локалните избори

Ќе нема референдуми за мигрантите на денот на Локалните избори

пред 6 месеци - Република - Македонија

Државниот инспекторат за локална самоуправа донесе одлука да ги запре решенијата за организирање локални референдуми во општините...

Државниот локален инспекторат ги запре референдумите за мигранти во 12 општини

Државниот локален инспекторат ги запре референдумите за мигранти во 12 општини

пред 6 месеци - 24 вести - Македонија

Граѓаните на 15 октомври нема да добијат  референдумско ливче за да гласаат за или против мигранти, стопирани одлуките за референдуми, инспекторите во 5 до 12 ги замрзаа решенијата на 12 општини од вкупно 14 за референдумско изјаснување.

ВМРО ДПМНЕ Државниот инспекторат за локална самоуправа ја попречува демократијата Уставниот суд мора да го отфрли ова решение

ВМРО-ДПМНЕ: Државниот инспекторат за локална самоуправа ја попречува демократијата, Уставниот суд мора да го отфрли ова решение

пред 6 месеци - A1on - Македонија

ВМРО-ДПМНЕ со писмено соопштение реагира на одлуката на државниот инспекторат за локална самоуправа. „Заев по секоја цена сака да се спроведе нивната програма за доселување на мигранти.

ВМРО ДПМНЕ Одлуката за блокада на референдумите е скандалозна Уставниот суд да го отфрли решението

ВМРО-ДПМНЕ: Одлуката за блокада на референдумите е скандалозна, Уставниот суд да го отфрли решението

пред 6 месеци - Либертас - Македонија

„Заев по секоја цена сака да се спроведе нивната програма за доселување на мигранти. Државниот инспекторат за локална самоуправа...

ВМРО ДПМНЕ Одлуката за укинување на референдумите е недемократска

ВМРО ДПМНЕ: Одлуката за укинување на референдумите е недемократска

пред 6 месеци - Нова ТВ - Македонија

ВМРО ДПМНЕ смета дека одлуката на Државниот инспекторат за локална самоуправа да ги укине решенијата за одржување референдум...

Нема референдуми за мигрантите на денот на Локалните избори

Нема референдуми за мигрантите на денот на Локалните избори

пред 6 месеци - Бриф - Македонија

Државниот инспекторат за локална самоуправа донесе одлука да ги запре решенијата за организирање локални референдуми во општините...

Времеплов
x