20
Над 90 илјади странски туристи ја посетиле земјава

Над 90 илјади странски туристи ја посетиле земјава

пред 5 месеци - Весник - Економија

Над 90 илјади странски туристи ја посетиле Македонија во текот на август годинава. Најбројни, 21.093 биле од Турција, потоа 5.

Над 90 илјади странски туристи  ја посетиле земјава во август

Над 90 илјади странски туристи ја посетиле земјава во август

пред 5 месеци - +Инфо - Економија

Над 90 илјади странски туристи ја посетиле Македонија во текот на август годинава. Најбројни, 21.093 биле од Турција, потоа 5.

Турците и Полјаците најбројни: Во август 90.000 туристи ја посетиле Македонија

пред 5 месеци - ТВ Нова - Македонија

Над 90 илјади странски туристи ја посетиле Македонија во текот на август годинава. Најбројни, 21.093 биле од Турција, потоа 5.

Над 90 илјади странски туристи ја посетиле земјава

Над 90 илјади странски туристи ја посетиле земјава

пред 5 месеци - Вечер - Економија

Над 90 илјади странски туристи ја посетиле Македонија во текот на август годинава. Најбројни, 21.093 биле од Турција, потоа 5.

Во август евдентирани над 90 илјади странски туристи  најмногу од Турција

Во август евдентирани над 90 илјади странски туристи, најмногу од Турција

пред 5 месеци - Канал 5 - Македонија

Најбројни, 21.093 биле од Турција, потоа 5.926 од Полска, 4.316 од Романија, 3.739 од Грција, 3470 од Бугарија и 3.257 од Германија.

Во август евдентирани над 90 илјади странски туристи  најмногу од Турција

Во август евдентирани над 90 илјади странски туристи, најмногу од Турција

пред 5 месеци - A1on - Економија

Над 90 илјади странски туристи ја посетиле Македонија во текот на август годинава. Најбројни, 21.093 биле од Турција, потоа 5.

Зголемен бројот на туристи во август

Зголемен бројот на туристи во август

пред 5 месеци - Бизнис инфо - Македонија

Фото: Pixabay Бројот на туристите во август 2017 година, во однос на август 2016 година, е зголемен за 20,4%, а бројот на ноќевањата е зголемен за 10,4%, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

За 15 8  повеќе од лани  За осум месеци Македонија ја посетиле 714 474 туристи

За 15,8% повеќе од лани: За осум месеци Македонија ја посетиле 714.474 туристи

пред 5 месеци - еМАГАЗИН - Економија

Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на туристите во август 2017 година изнесува 188.758, а бројот на ноќевањата изнесува 766.

Бројот на туристи зголемен за 15 8 отсто во првите осум месеци во однос на лани

Бројот на туристи зголемен за 15,8 отсто во првите осум месеци во однос на лани

пред 5 месеци - Локално - Економија

Во првите осум месеци годинава бројот на туристите е зголемен за 15,8 отсто во однос на истиот период од лани, објави Државниот завод за статистика.

Времеплов
x