20
Владата гарантира  граѓаните не се прислушуваат

Владата гарантира - граѓаните не се прислушуваат!

пред 5 месеци - Весник - Македонија

На последната владина седница, Владата даде предлог Уставниот суд да донесе решение за запирање на постапката за оценување на уставноста на членот 175 од Законот за електронски комуникации, усвоен во јуни.

Набавка на опрема за прислушување крена рачна за членот 175 за следење комуникации

Набавка на опрема за прислушување, крена рачна за членот 175 за следење комуникации!?

пред 5 месеци - Алфа - Македонија

Дали со тоа власта купува време, за операторите да извршат набавка на нова опрема за следење на комуникации кои се одвиваат...

Владата гарантира  граѓаните не се прислушуваат

Владата гарантира - граѓаните не се прислушуваат!

пред 5 месеци - Вечер - Македонија

На последната владина седница, Владата даде предлог Уставниот суд да донесе решение за запирање на постапката за оценување на уставноста на членот 175 од Законот за електронски комуникации, усвоен во јуни.

Владата бара Уставен да не одлучува за спорниот член од Законот за електронски комуникации

Владата бара Уставен да не одлучува за спорниот член од Законот за електронски комуникации

пред 5 месеци - Сител - Македонија

Embedded video for Владата бара Уставен да не одлучува за спорниот член од Законот за електронски комуникации Владата не...

Владата гарантира дека нема злоупотреби на системот за прислушување

Владата гарантира дека нема злоупотреби на системот за прислушување

пред 5 месеци - 24 вести - Македонија

Спорниот член 175 со кој се дава неограничена моќ на УБК да прислушува најверојатно ќе остане во фиока до избор на нови торјца судии во Уставниот суд.

УСТАВНИОТ СУД ПОД СИЛЕН ПРИТИСОК ОД ЕУ И САД Американците бараат УБК да може да прислушкува без дозвола ЕУ бара да се ограничи правото

УСТАВНИОТ СУД ПОД СИЛЕН ПРИТИСОК ОД ЕУ И САД: Американците бараат УБК да може да прислушкува без дозвола, ЕУ бара да се ограничи правото!

пред 5 месеци - Infomax - Македонија

По одлуката на Владата која бара Уставниот суд да ја запре постапката за оценка на уставноста на членот 175 од Законот за следење на комуникациите, највисоката судска инстанца во Македонија се најде во вкрстен оган.

Зафировски: Уставниот суд требаше досега да се произнесе за уставноста на спорниот член од Законот за следење на комуникации

пред 5 месеци - ТВ Нова - Македонија

Уставниот суд требаше досега да се произнесе за уставноста на спорниот член од Законот за следење на комуникации, за да имаме јасна претстава, што треба да се сработи во претстојниот период, вели за Тв Нова Воислав Зафировски .

Дали членот 175 е противуставен или проблемот со нелегално прислушување е на друга локација

Дали членот 175 е противуставен или проблемот со нелегално прислушување е на друга локација?

пред 5 месеци - Телма - Македонија

Одеднаш членот 175 од Законот за електронски комуникации не е спорен за Владата, иако за опозициската СДСМ беше спорен, поради злоупотреби на прислушувањето.

Злоупотребата на прислушувањето виси во воздух

Злоупотребата на прислушувањето „виси во воздух“

пред 5 месеци - Р.С. Европа - Македонија

Во исчекување на реформите за безбедносните служби, сомнежите за злоупотреба на системите за прислушување остануваат. Владата...

Системско решение против злоупотреба на службите за безбедност

Системско решение против злоупотреба на службите за безбедност

пред 5 месеци - Канал 5 - Македонија

Прво беше дека членот воопшто не навлегува во постапката за следење на комуникациите, а сега велат дека владиното мислење е за да не се прави двојна работа, бидејќи и ова прашање ќе биде решено во сетот реформи на безбедносните служби.

Владата гарантира дека во моментов граѓаните не се прислушуваат

Владата гарантира дека во моментов граѓаните не се прислушуваат

пред 5 месеци - MK News - Македонија

За неполн месец ќе се отвори јавна дебата за реформите на безбедносниот систем што ги подготвува Владата за Управата за безбедност и контраразузунување и на Законот за следење на електронските комуникации, кои се во финална фаза.

Во финална фаза реформите на безбедносниот систем

Во финална фаза реформите на безбедносниот систем

пред 5 месеци - МТВ 1 - Македонија

Во финална фаза се реформите на Управата за безбедност и контраразузнавање и Законот за следење на комуникациите, информираше владиниот портпарол Бошњаковски.

Системско решение против злоупотреба на службите за безбедност

Системско решение против злоупотреба на службите за безбедност

пред 5 месеци - Весник - Македонија

За неполн месец ќе се отвори јавна дебата за реформите на безбедносниот систем што ги подготвува Владата за Управата за безбедност и контраразузунување и на Законот за следење на електронските комуникации, кои се во финална фаза.

Системско решение против злоупотреба на безбедносните служби

Системско решение против злоупотреба на безбедносните служби

пред 5 месеци - Сител - Македонија

За неполн месец ќе се отвори јавна дебата за реформите на безбедносниот систем што ги подготвува Владата за Управата за безбедност и контраразузунување и на Законот за следење на електронските комуникации, кои се во финална фаза.

Системско решение против злоупотреба на службите за безбедност

Системско решение против злоупотреба на службите за безбедност

пред 5 месеци - Канал 5 - Македонија

- Сакаме да обезбедиме сигурност за граѓаните на Република Македонија дека никој и никогаш  без разлика кој и да е  на власт...

Владата гарантира дека во моментов граѓаните не се прислушуваат

Владата гарантира дека во моментов граѓаните не се прислушуваат

пред 5 месеци - +Инфо - Македонија

За неполн месец ќе се отвори јавна дебата за реформите на безбедносниот систем што ги подготвува Владата за Управата за безбедност и контраразузунување и на Законот за следење на електронските комуникации, кои се во финална фаза.

Системско решение против злоупотреба на службите за безбедност

Системско решение против злоупотреба на службите за безбедност

пред 5 месеци - Вечер - Македонија

За неполн месец ќе се отвори јавна дебата за реформите на безбедносниот систем што ги подготвува Владата за Управата за безбедност и контраразузунување и на Законот за следење на електронските комуникации, кои се во финална фаза.

Системско решение против злоупотреба на безбедносните служби

Системско решение против злоупотреба на безбедносните служби

пред 5 месеци - A1on - Македонија

За неполн месец ќе се отвори јавна дебата за реформите на безбедносниот систем што ги подготвува Владата за Управата за безбедност и контраразузунување и на Законот за следење на електронските комуникации, кои се во финална фаза.

Владата гарантира дека во моментов граѓаните не се прислушуваат

Владата гарантира дека во моментов граѓаните не се прислушуваат

пред 5 месеци - Канал 77 - Македонија

Се отвора процес за наоѓање системско решение против злоупотреба на службите за безбедност. За неполн месец ќе се отвори...

Влада Во моментов не е можна злоупотреба на системот за следење

Влада: Во моментов не е можна злоупотреба на системот за следење

пред 5 месеци - Нова ТВ - Македонија

За неполн месец ќе се отвори јавна дебата за реформите на безбедносниот систем што ги подготвува Владата за Управата за безбедност...

Влада Во мометнов не е можна злоупотреба на системот за следење

Влада: Во мометнов не е можна злоупотреба на системот за следење

пред 5 месеци - Нова ТВ - Македонија

За неполн месец ќе се отвори јавна дебата за реформите на безбедносниот систем што ги подготвува Владата за Управата за безбедност...

Бошњаковски Ќе се отвори јавна дебата за реформите во УБК и на Законот за следење на комуникациите

Бошњаковски: Ќе се отвори јавна дебата за реформите во УБК и на Законот за следење на комуникациите

пред 5 месеци - Либертас - Македонија

За неполн месец ќе се отвори јавна дебата за реформите на безбедносниот систем што ги подготвува Владата за Управата за безбедност и контраразузунување и на Законот за следење на електронските комуникации, кои се во финална фаза.

Без налог од Обвинителство нема да може да се прислушува

Без налог од Обвинителство нема да може да се прислушува

пред 5 месеци - Локално - Македонија

За неполн месец ќе се отвори јавна дебата за реформите на безбедносниот систем што ги подготвува Владата за Управата за безбедност и контраразузунување и на Законот за следење на електронските комуникации, кои се во финална фаза.

Владата бара уставен суд да запре со преиспитување на Законот за следење на комуникациите

Владата бара уставен суд да запре со преиспитување на Законот за следење на комуникациите

пред 5 месеци - Канал 5 - Македонија

Владата му предлага на Уставниот суд да ја прекине постапката за оценување на уставноста на членот 175 од Законот за електронски текомуникации, кој ѝ овозможува на УБК директно да прислушува преку телекомуникациските оператори.

СЕГА ПРИБЕ НЕ ЧИНИ Заев и владата влегуваат во директен судир со Прибе и ЕУ

СЕГА ПРИБЕ НЕ ЧИНИ: Заев и владата влегуваат во директен судир со Прибе и ЕУ!

пред 5 месеци - Infomax - Македонија

На нецел месец пред објавувањето на новиот извештај на Европската Комисија за Македонија владата влегува во директен судир со авторот на фамозниот извештај на ЕУ со кој од земјава се бараат итни и темелни реформи.

Влада работи врз реформите на безбедносниот систем УБК и Законот за следење на комуникациите

Влада работи врз реформите на безбедносниот систем, УБК и Законот за следење на комуникациите

пред 5 месеци - Сител - Македонија

Владата на Република веќе работи на реформите на безбедносниот систем, вклучувајки ја и УБК и на Законот за следење на комуникациите.

Се работи на реформите на безбедносниот систем УБК и Законот за следење на комуникациите

Се работи на реформите на безбедносниот систем, УБК и Законот за следење на комуникациите

пред 5 месеци - Весник - Македонија

Владата на Република веќе работи на реформите на безбедносниот систем, вклучувајки ја и УБК и на Законот за следење на комуникациите.

Нова Власт прислушување по старо на СДСМ сега не им пречи оваа пракса

Нова Власт-прислушување по старо, на СДСМ сега не им пречи оваа пракса

пред 5 месеци - Алфа - Македонија

Синоќа Владата одлучила да се запре постапката за оценување на уставноста на фамозниот член 175 од Законот за електронски комуникации.

Се работи на реформите на безбедносниот систем УБК и Законот за следење на комуникациите

Се работи на реформите на безбедносниот систем, УБК и Законот за следење на комуникациите

пред 5 месеци - Вечер - Македонија

Владата на Република веќе работи на реформите на безбедносниот систем, вклучувајки ја и УБК и на Законот за следење на комуникациите.

Владата бара Уставен суд да го запре преиспитувањето на Законот за следење комуникации

Владата бара Уставен суд да го запре преиспитувањето на Законот за следење комуникации

пред 5 месеци - +Инфо - Македонија

Владата, на 31. седница вчера, донесе мислење Уставниот суд да ја запре постапката за преиспитување на уставноста на членот...

Времеплов
x