20
Зошто петок 13 ти се смета за несреќен ден

Зошто петок 13-ти се смета за несреќен ден?

пред 5 месеци - Црно бело - Забава

Денес, многу луѓе низ светот колку и да негираат, ќе ја имаат на ум суеверната фобија „петок 13-ти“. Ќе им биде непријатно и тешко да станат од кревет, да го напуштат својот дом, да се посветат на секојдневната рутина - сè само поради едно суеверие.

Баксуз ли е13 ка Последниот за оваа година петок 13 го буди суеверието

Баксуз ли е13 ка? Последниот за оваа година, петок, 13, го буди суеверието

пред 5 месеци - Локално - Без катеторија

Последниот за оваа година во петокот 13-ти го буди суеверието Петок, 13-тиот, исто така наречен “црн петок”,  e од памтивек, сепак,  го  предизвикуваа нејасното чувство на примитивен страв кај некои.

Денес е петок 13 ти   баксуз или среќа

Денес е "петок 13-ти"... баксуз или среќа

пред 5 месеци - Весник - Македонија

Во САД бизнисмените губат помеѓу 800 и 900 милиони долари, бидејќи многумина не одат на работа на овој ден. Денот петок тринаесетти, кој исто така се нарекува и „црн петок", многу време кај народот предизвикува несфатливо чувство на страв.

Денес е петок 13 ти   баксуз или среќа

Денес е "петок 13-ти"... баксуз или среќа

пред 5 месеци - Вечер - Македонија

Во САД бизнисмените губат помеѓу 800 и 900 милиони долари, бидејќи многумина не одат на работа на овој ден. Денот петок тринаесетти, кој исто така се нарекува и „црн петок", многу време кај народот предизвикува несфатливо чувство на страв.

Утре е петок 13 ти Баксуз или обичен ден

Утре е петок 13- ти: Баксуз или обичен ден?

пред 5 месеци - Прес 24 - Забава

Денот петок тринаесетти, кој исто така се нарекува и „црн петок“, многу време кај народот предизвикува несфатливо чувство на страв.

Времеплов
x