20
21 5 отсто од населението во Македонија живее во сиромаштија

21,5 отсто од населението во Македонија живее во сиромаштија

пред 4 месеци - Денар - Економија

Во Република Македонија 21,5 отсто од населението живее во сиромаштија. Во нашата земја, за жал, не се сиромашни само оние коишто немаат работа туку и голем број вработени.

Видео пораки по повод Светскиот ден на искоренување на сиромаштијата

Видео пораки по повод Светскиот ден на искоренување на сиромаштијата

пред 4 месеци - Сител - Македонија

Светската банка по повод 17 - октомври Меѓународниот ден посветен на искоренување на сиромаштијата подготви видео со претставници на Владата и директорот на Светска банка во Македонија.

Над 445 илјади граѓани во ризик од сиромаштија

Над 445 илјади граѓани во ризик од сиромаштија

пред 4 месеци - Сител - Економија

Во Македонија 445 илјади лица живеат во ризик од сиромаштија, односно со помалку од 6.500 денари месечно. Десет проценти од нив се вработени, но исто така живеат во ризик од сиромаштија.

Во Македонија 445 000 граѓани живеат во ризик од сиромаштија

Во Македонија 445.000 граѓани живеат во ризик од сиромаштија

пред 4 месеци - +Инфо - Економија

Во Македонија 445 илјади лица живеат во ризик од сиромаштија, односно со помалку од 6.500 денари месечно. Десет отсто од нив се вработени, но исто така живеат во ризик од сиромаштија.

Светски ден на сиромаштијата  во Македонија над 445 илјади граѓани во ризик од сиромаштија

Светски ден на сиромаштијата, во Македонија над 445 илјади граѓани во ризик од сиромаштија

пред 4 месеци - Телма - Економија

Во Македонија 445 илјади лица живеат во ризик од сиромаштија, односно со помалку од 6.500 денари месечно. Десет проценти од нив се вработени, но исто така живеат во ризик од сиромаштија.

Царовска  Обврзани сме да им помогнеме на најпогодените од сиромаштијата

Царовска: Обврзани сме да им помогнеме на најпогодените од сиромаштијата

пред 4 месеци - Канал 5 - Македонија

Борбата против сиромаштијата, наведува, е наш најголем предизвик. Во Македонија, како што наведува, 21,5 проценти од населението живее во сиромаштија, а целта е на среден рок стапката на сиромаштија да се намали под 16 проценти во 2020 година.

Видео пораки по повод Светскиот ден на искоренување на сиромаштијата

Видео пораки по повод Светскиот ден на искоренување на сиромаштијата

пред 4 месеци - A1on - Македонија

Светската банка по повод 17 – октомври Меѓународниот ден посветен на искоренување на сиромаштијата подготви видео со претставници на Владата и директорот на Светска банка во Македонија .

Над 445 илјади граѓани во ризик од сиромаштија

Над 445 илјади граѓани во ризик од сиромаштија

пред 4 месеци - A1on - Економија

Во Македонија 445 илјади лица живеат во ризик од сиромаштија, односно со помалку од 6.500 денари месечно. Десет проценти од нив се вработени, но исто така живеат во ризик од сиромаштија.

Царовска  Обврзани сме да им помогнеме на најпогодените од сиромаштијата

Царовска: Обврзани сме да им помогнеме на најпогодените од сиромаштијата

пред 4 месеци - Сител - Економија

Екстремните форми на сиромаштија мора да се искоренат. Никој не смее да остане без храна, облека и покрив над глава, порачува по повод Светскиот ден на борбата против сиромаштијата министерката за труд и социјална политика Мила Царовска.

Царовска  Обврзани сме да им помогнеме на најпогодените од сиромаштијата

Царовска: Обврзани сме да им помогнеме на најпогодените од сиромаштијата

пред 4 месеци - +Инфо - Македонија

Екстремните форми на сиромаштија мора да се искоренат. Никој не смее да остане без храна, облека и покрив над глава, порачува по повод Светскиот ден на борбата против сиромаштијата министерката за труд и социјална политика Мила Царовска.

Во Македонија 21 5 отсто од населението живее во сиромаштија

Во Македонија 21,5 отсто од населението живее во сиромаштија

пред 4 месеци - еМАГАЗИН - Економија

Во Македонија 21,5 отсто од населението живее во сиромаштија, а целта е на среден рок стапката на сиромаштија да се намали...

Царовска  Обврзани сме да им помогнеме на најпогодените од сиромаштијата

Царовска: Обврзани сме да им помогнеме на најпогодените од сиромаштијата

пред 4 месеци - A1on - Македонија

Екстремните форми на сиромаштија мора да се искоренат. Никој не смее да остане без храна, облека и покрив над глава, порачува по повод Светскиот ден на борбата против сиромаштијата министерката за труд и социјална политика Мила Царовска.

Царовска  Сиромаштијата мора да се искорени  никој да не гладува

Царовска: Сиромаштијата мора да се искорени, никој да не гладува

пред 4 месеци - Нова ТВ - Македонија

Екстремните форми на сиромаштија мора да се искоренат. Никој не смее да остане без храна, облека и покрив над глава. Македонија...

Царовска  Обврзани сме да им помогнеме на најпогодените од сиромаштијата

Царовска: Обврзани сме да им помогнеме на најпогодените од сиромаштијата

пред 4 месеци - Либертас - Македонија

Екстремните форми на сиромаштија мора да се искоренат. Никој не смее да остане без храна, облека и покрив над глава,  порачува  по повод Светскиот ден на борбата против сиромаштијата министерката за труд и социјална политика Мила Царовска.

Царовска  Обврзани сме да им помогнеме на најпогодените од сиромаштијата

Царовска: Обврзани сме да им помогнеме на најпогодените од сиромаштијата

пред 4 месеци - Локално - Македонија

Екстремните форми на сиромаштија мора да се искоренат. Никој не смее да остане без храна, облека и покрив над глава, порачува по повод Светскиот ден на борбата против сиромаштијата министерката за труд и социјална политика Мила Царовска.

Времеплов
x