20
ДИК Поднесени 24 приговори за сумирање на резултатите од изборите и подстапката за гласање

ДИК: Поднесени 24 приговори за сумирање на резултатите од изборите и подстапката за гласање

пред 5 месеци - Сител - Македонија

До 19 часот вечерва поднесени се 24 пријави за сумирање на резултатите од изборите, потврди Државната изборна комисија (ДИК).

ДИК Поднесени 24 приговори за сумирање на резултатите од изборите

ДИК: Поднесени 24 приговори за сумирање на резултатите од изборите

пред 5 месеци - Алфа - Македонија

До 19 часот вечерва поднесени се 24 пријави за сумирање на резултатите од изборите, потврди Државната изборна комисија (ДИК).

ВМРО ДПМНЕ поднесе 22 приговори до ДИК

ВМРО ДПМНЕ поднесе 22 приговори до ДИК

пред 5 месеци - Република - Македонија

До 19 часот вечерва поднесени се 24 пријави за сумирање на резултатите од изборите, потврди Државната изборна комисија (ДИК).

Поднесени 24 приговори за сумирање на резултатите на изборите

Поднесени 24 приговори за сумирање на резултатите на изборите

пред 5 месеци - Макфакс - Македонија

До 19 часот вечерва поднесени се 24 пријави за сумирање на резултатите од изборите, потврди Државната изборна комисија (ДИК).

ПАРТИИТЕ ПОДНЕЛЕ 24 ПРИГОВОРИ ЗА ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ДИК ќе утврдува дали имало фалсификување на изборите по пријави на партиите и граѓани

ПАРТИИТЕ ПОДНЕЛЕ 24 ПРИГОВОРИ ЗА ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ: ДИК ќе утврдува дали имало фалсификување на изборите по пријави на партиите и граѓани!

пред 5 месеци - Infomax - Македонија

До 19 часот вечерва поднесени се 24 пријави за сумирање на резултатите од изборите, потврди Државната изборна комисија (ДИК).

ДИК: Поднесени 24 приговори за сумирање на резултатите од изборите

пред 5 месеци - ТВ Нова - Македонија

До 19 часот вечерва поднесени се 24 пријави за сумирање на резултатите од изборите, потврди Државната изборна комисија (ДИК).

ДИК Поднесени 24 приговори за сумирање на резултатите од изборите

ДИК: Поднесени 24 приговори за сумирање на резултатите од изборите

пред 5 месеци - Курир - Македонија

Според информациите, две пријави поднела партијата ТМРО, една Алијансата на Албанците и 22 ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата „За подобра Македонија“.

ДИК Поднесени 24 приговори за сумирање на резултатите од изборите

ДИК: Поднесени 24 приговори за сумирање на резултатите од изборите

пред 5 месеци - +Инфо - Македонија

До 19 часот вечерва поднесени се 24 пријави за сумирање на резултатите од изборите, потврди Државната изборна комисија (ДИК).

ДИК Поднесени 24 приговори за сумирање на резултатите од изборите

ДИК: Поднесени 24 приговори за сумирање на резултатите од изборите

пред 5 месеци - A1on - Македонија

До 19 часот вечерва поднесени се 24 пријави за сумирање на резултатите од изборите, потврди Државната изборна комисија (ДИК).

Приговори до ДИК поднеле 48 граѓани

Приговори до ДИК поднеле 48 граѓани

пред 5 месеци - Скопје Инфо - Скопје

Четириесет и осум граѓани на денот на локалните избори поднеле приговори до Државната изборна комисија (ДИК) бидејќи ги немало во Избирачкиот список и не можеле да гласаат.

Денеска на полноќ истекува рокот за поднесување приговори до ДИК

Денеска на полноќ истекува рокот за поднесување приговори до ДИК

пред 5 месеци - Сител - Македонија

Embedded video for Денеска на полноќ истекува рокот за поднесување приговори до ДИК До државната изборна комисија засега пристигнал само еден приговор за неделните избори.

Втор круг ќе има во 35 општини

Втор круг ќе има во 35 општини

пред 5 месеци - Пулс 24 - Македонија

На 29-ти октомври треба да се гласа за избор на градоначалник во останатите 35 општини кои не добија градоначалници во првиот круг од локалните избори одржани на 15-ти октомври.

Алијансата за Албанците и ТМРО поднесоа приговори до ДИК

Алијансата за Албанците и ТМРО поднесоа приговори до ДИК

пред 5 месеци - МТВ 1 - Македонија

Завршуваат роковите за поднесување жалби до Државната изборна комисија кои се однесуваат на постапката за гласање и за сумирање и утврдување на резултатите.

ДИК Рокот за приговори за резултатите истекува во 2 часот по полноќ

ДИК: Рокот за приговори за резултатите истекува во 2 часот по полноќ

пред 5 месеци - Макфакс - Македонија

Приговорите за постапката за гласање можат да се поднесуваат најдоцна до денеска до 19 часот. Рокот, пак, за поднесување...

Коалции во албанскиот блок за вториот круг  Алијанса  Беса ДУИ СДСМ

Коалции во албанскиот блок за вториот круг : Алијанса – Беса ,ДУИ-СДСМ

пред 5 месеци - Макфакс - Македонија

Од партијата Беса, информираат дека официјално се уште нема договор за взаемна поддршка со Алијанса за Албанците, но ја потврдија веста дека кандидатите за градоначалници веќе се договараат на локално ниво.

ДИК До 2 часот по полноќ трае рокот за приговори за резултати од изборите

ДИК: До 2 часот по полноќ трае рокот за приговори за резултати од изборите

пред 5 месеци - Курир - Македонија

Подносителите на листи на кандидати имаат право да поднесат приговори до ДИК за постапката за гласање, сумирање и утврдување на резултатите во рок од 48 часа по завршувањето на гласањето, односно 48 часа по објавувањето на првичните резултати.

Денеска истекува рокот за приговори за изборите

Денеска истекува рокот за приговори за изборите

пред 5 месеци - 24 вести - Македонија

Денеска истекува рокот за поднесување приговори и тужби за првиот круг од локалните избори што се одржаа во неделата. Откако ќе се постапи по приговорите, ќе бидат познати и конечните резултати за првиот круг гласање.

До 2 часот трае рокот за приговори за резултати од изборите

До 2 часот трае рокот за приговори за резултати од изборите

пред 5 месеци - +Инфо - Македонија

Со оглед дека општинските изборни комисии ги објавуваат првичните резултати од изборите во рок од седум часа по завршувањето...

Алијансата за Албанците и ТМРО поднесоа приговори до ДИК

Алијансата за Албанците и ТМРО поднесоа приговори до ДИК

пред 5 месеци - Курир - Македонија

Според информациите од ДИК, Алијансата на Албанците во приговорот бара поништување на гласањето на едно избирачко место во Гостивар.

ДИК ВМРО ДПМНЕ поднесе 22 приговори за првиот круг од изборите

ДИК: ВМРО-ДПМНЕ поднесе 22 приговори за првиот круг од изборите

пред 5 месеци - Локално - Македонија

До 19 часот вечерва поднесени се 24 пријави за сумирање на резултатите од изборите, потврди Државната изборна комисија (ДИК).

Колку од 19те општини каде се тркаат кандидатите на ВМРО ДПМНЕ ќе ја обојат политичката мапа

Колку од 19те општини каде се тркаат кандидатите на ВМРО ДПМНЕ ќе ја обојат политичката мапа?

пред 5 месеци - Алфа - Македонија

Во Јегуновце и Бител победдникот можат да го обезбедат гласовите на Беса од првиот круг, во Старо Нагоричане и Чашка - гласачите што ги поддржале кандидатите на Народно движење за Македонија.

До ДИК се поднесени само два приговори

До ДИК се поднесени само два приговори

пред 5 месеци - Телма - Македонија

До 15 часот, до ДИК приговор за начинот на сумирање на резултатите од гласањето во првиот круг, доставиле две политички партии.

Алијансата за Албанците и ТМРО поднесоа приговори до ДИК

Алијансата за Албанците и ТМРО поднесоа приговори до ДИК

пред 5 месеци - +Инфо - Македонија

До Државната изборна комисија (ДИК) до 15:30 часот по еден приговор за постапката на гласање, сумирање и утврдување на резултати за првиот круг од локалните избори поднеле Алијансата за Албанците и ТМРО.

Течат роковите за поднесување жалби до ДИК

Течат роковите за поднесување жалби до ДИК

пред 5 месеци - МТВ 1 - Македонија

Завршуваат роковите за поднесување жалби до Државната изборна комисија кои се однесуваат на постапката за гласање и за сумирање и утврдување на резултатите.

ДИК Рокот за приговори за резултатите од изборите е до 2 часот по полноќ

ДИК: Рокот за приговори за резултатите од изборите е до 2 часот по полноќ

пред 5 месеци - A1on - Македонија

Со оглед дека општинските изборни комисии ги објавуваат првичните резултати од изборите во рок од седум часа по завршувањето...

ДИК Рокот за приговори за резултатите од изборите истекува во 2 часот по полноќ

ДИК: Рокот за приговори за резултатите од изборите истекува во 2 часот по полноќ

пред 5 месеци - еМАГАЗИН - Македонија

Со оглед дека општинските изборни комисии ги објавуваат првичните резултати од изборите во рок од седум часа по завршувањето...

Алијансата за Албанците и ТМРО поднесоа приговори до ДИК

Алијансата за Албанците и ТМРО поднесоа приговори до ДИК

пред 5 месеци - еМАГАЗИН - Економија

До Државната изборна комисија (ДИК) до 15:30 часот по еден приговор за постапката на гласање, сумирање и утврдување на резултати за првиот круг од локалните избори поднеле Алијансата за Албанците и ТМРО.

ДИК ВМРО ДПМНЕ поднесе 22 приговори за првиот круг од изборите

ДИК: ВМРО-ДПМНЕ поднесе 22 приговори за првиот круг од изборите

пред 5 месеци - Либертас - Македонија

До 19 часот вечерва поднесени се 24 пријави за сумирање на резултатите од изборите, потврди Државната изборна комисија (ДИК).

Алијансата за Албанците и ТМРО поднесоа приговори до ДИК

Алијансата за Албанците и ТМРО поднесоа приговори до ДИК

пред 5 месеци - A1on - Македонија

До Државната изборна комисија (ДИК) до 15:30 часот по еден приговор за постапката на гласање, сумирање и утврдување на резултати за првиот круг од локалните избори поднеле Алијансата за Албанците и ТМРО.

ДИК Поднесени 24 приговори за сумирање на резултатите од изборите

ДИК: Поднесени 24 приговори за сумирање на резултатите од изборите

пред 5 месеци - Локално - Македонија

До 19 часот вечерва поднесени се 24 пријави за сумирање на резултатите од изборите, потврди Државната изборна комисија (ДИК).

Времеплов
x