20
Самит 100 Компаниите од регионот ќе имаат успех на глобалниот пазар само со заеднички настап

Самит 100: Компаниите од регионот ќе имаат успех на глобалниот пазар само со заеднички настап

пред 5 месеци - Сител - Економија

Embedded video for Самит 100: Компаниите од регионот ќе имаат успех на глобалниот пазар само со заеднички настап Компаниите од западен Балкан имаат капацитет да излезат на глобалниот пазар.

Настава на босански јазик од идниот септември

Настава на босански јазик од идниот септември

пред 5 месеци - Макфакс - Македонија

По девет години експериментално изучување на босанскиот јазик од страна на децата на босанската заедница, премиерот Зоран Заев денеска најави дека од први септември ќе има  наставна програма на овој  јазик.

Заев На Балканот му треба раст од пет отсто за да се доближи до ЕУ

Заев: На Балканот му треба раст од пет отсто за да се доближи до ЕУ

пред 5 месеци - Макфакс - Економија

Премиерот  Зоран Заев, заедно со  премиерите на Албанија и Црна Гора, Еди Рама и Душко Марковиќ, и со претседавачот на Советот...

Потпишан меморандум за соработка на Самит100

Потпишан меморандум за соработка на „Самит100“

пред 5 месеци - Канал 5 - Македонија

Евроинтеграцијата е тоа кое не обединува, а за влез во Европската Унија, не треба да чекаме туку да дејствуваме, согласни се премиерите од регионот.

Премиерите на Самит 100 Политичарите да ја донесат Европа во регионот ВИДЕО

Премиерите на Самит 100: Политичарите да ја донесат Европа во регионот ВИДЕО

пред 5 месеци - +Инфо - Економија

Ако обезбедат поволна бизнис клима преку надминување на царинските бариери, подобрување на работата на јавната администрација,...

Премиерска средба во Скопје

Премиерска средба во Скопје

пред 5 месеци - 24 вести - Македонија

Премиерот  Зоран Заев, заедно со  премиерите на Албанија и Црна Гора, Еди Рама и Душко Марковиќ, и со претседавачот на Советот...

Приватниот сектор двигател на идниот раст и развој на регионот

Приватниот сектор двигател на идниот раст и развој на регионот

пред 5 месеци - Сител - Македонија

Поддршка и охрабрување на целата деловна заедница од регионот да инвестира, да се шири, да се вмрежува, даде македонскиот...

Преку инвестиции до поголема конкурентност на Западен Балкан

Преку инвестиции до поголема конкурентност на Западен Балкан

пред 5 месеци - +Инфо - Економија

Охрабрување на бизнисмените од регионот да инвестираат во регионот и да отвораат нови работни места, денеска им даде македонскиот премиер Зоран Заев на премиерската прес-конференција на Самит 100.

 Самит 100  Поголема соработка за развој на Западен Балкан

„Самит 100“: Поголема соработка за развој на Западен Балкан

пред 5 месеци - МТВ 1 - Економија

Приоритет ни се евроинтеграциите, мора да се посветиме на реформите и да ја интензивираме соработката во регионот порачаа Заев, Марковиќ, Рама и Звиздиќ на вториот ден од „Самит 100“.

Премиерите на Самит 100 Политичарите да ја донесат Европа во регионот

Премиерите на Самит 100: Политичарите да ја донесат Европа во регионот

пред 5 месеци - +Инфо - Економија

Ако обезбедат поволна бизнис клима преку надминување на царинските бариери, подобрување на работата на јавната администрација,...

Заев Приватниот сектор двигател на идниот раст и развој на регионот

Заев: Приватниот сектор двигател на идниот раст и развој на регионот

пред 5 месеци - Канал 5 - Македонија

- Идниот раст и развој на регионот ќе оди токму преку приватниот сектор. Го охрабривме развојот на приватниот сектор. Ги...

Заев: Приватниот сектор двигател на идниот раст и развој на регионот

пред 5 месеци - ТВ Нова - Без катеторија

Поддршка и охрабрување на целата деловна заедница од регионот да инвестира, да се шири, да се вмрежува, даде македонскиот...

Заев Звиздиќ Западен Балкан не е дел од проблемот туку дел од решението

Заев-Звиздиќ: Западен Балкан не е дел од проблемот, туку дел од решението

пред 5 месеци - Макфакс - Македонија

Зоран Заев, претседателот на Владата на Република Македонија, веднаш по средбата со претседавачот на Советот на министри...

Самит 100 Преку зајакната економска соработка до повисок животен стандард на граѓаните во регионот

Самит 100: Преку зајакната економска соработка до повисок животен стандард на граѓаните во регионот

пред 5 месеци - Сител - Економија

Зајакнување на соработката меѓу земјите од Западен Балкан, пред се економската во насока на зголемување на животниот стандард...

Заев Приватниот сектор двигател на идниот раст и развој на регионот

Заев: Приватниот сектор двигател на идниот раст и развој на регионот

пред 5 месеци - A1on - Економија

Поддршка и охрабрување на целата деловна заедница од регионот да инвестира, да се шири, да се вмрежува, даде македонскиот...

Заев и Звиздиќ Желбата за брз влез во ЕУ ја забрзува соработката во Западен Балкан

Заев и Звиздиќ: Желбата за брз влез во ЕУ ја забрзува соработката во Западен Балкан

пред 5 месеци - +Инфо - Македонија

Премиерот Заев и претседавачот на Советот на министри на БИХ, Звиздиќ: Отвораме можности за интензивна економска соработка,...

Заев Балканот веќе нема да биде буре барут

Заев: Балканот веќе нема да биде „буре барут“

пред 5 месеци - Нова ТВ - Македонија

Премиерот Зоран Заев, заедно со своите гости премиерите на Албанија и Црна Гора, Еди Рама и Душко Марковиќ, и со Претседавачот...

Заев Звиздиќ Преку унапредување на соработката до побрзо членство во ЕУ

Заев-Звиздиќ: Преку унапредување на соработката до побрзо членство во ЕУ

пред 5 месеци - Сител - Македонија

Македонија и Босна и Херцеговина делат заедничка цел - членството во ЕУ и НАТО, а тоа може да забрза преку унапредување на...

Потпишан Меморандум за разбирање за меѓусебна соработка меѓу Самит 100 и Коморскиот инвестициски форум

Потпишан Меморандум за разбирање за меѓусебна соработка меѓу Самит 100 и Коморскиот инвестициски форум

пред 5 месеци - Весник - Економија

Вчера во Скопје, во рамки на 6-тиот годишен САМИТ100, беше потпишан Меморандум за соработка помеѓу регионалната платформа...

Потпишан Меморандум за разбирање за меѓусебна соработка меѓу Самит 100 и Коморскиот инвестициски форум

Потпишан Меморандум за разбирање за меѓусебна соработка меѓу Самит 100 и Коморскиот инвестициски форум

пред 5 месеци - Република - Економија

Вчера во Скопје, во рамки на 6-тиот годишен САМИТ100, беше потпишан Меморандум за соработка помеѓу регионалната платформа...

Самит 100 Преку зајакната економска соработка до повисок животен стандард на граѓаните во регионот

Самит 100: Преку зајакната економска соработка до повисок животен стандард на граѓаните во регионот

пред 5 месеци - A1on - Економија

Зајакнување на соработката меѓу земјите од Западен Балкан, пред се економската во насока на зголемување на животниот стандард...

Заев најави наставна програма на босански јазик во основните училишта

Заев најави наставна програма на босански јазик во основните училишта

пред 5 месеци - Нова ТВ - Македонија

Премиерот Заев најави дека од први септември комплетно ќе биде реализирана наставната програма на босански јазик во основните училишта, која што досега се одвиваше на експериментално ниво.

Средба Заев – Звиздиќ

пред 5 месеци - ТВ Нова - Македонија

Транспортот, културата, образованието, како и унапредување на односите помеѓу двете земји, беше во фокусот на денешната средба помеѓу Премирот Заев и неговиот колега од Босна и Херцеговина, Денис Звиздиќ.

САМИТ 100 Меморандум за деловна соработка и унапредување на конкурентноста во Западен Балкан

САМИТ 100: Меморандум за деловна соработка и унапредување на конкурентноста во Западен Балкан

пред 5 месеци - Сител - Економија

Регионалната платформа САМИТ100 и Коморскиот инвестициски форум на шест земји од Западен Балкан (WB6 CIF) со Меморандум за...

Заев Звиздиќ Преку унапредување на соработката до побрзо членство во ЕУ

Заев-Звиздиќ: Преку унапредување на соработката до побрзо членство во ЕУ

пред 5 месеци - Канал 5 - Македонија

- Целиот Западен Балкан сите шест земји аспиранти за полноправно челнство во ЕУ градиме заедничка стратегија, заеднички регионален настап.

Заев Звиздиќ Унапредување на билатералната соработка

Заев- Звиздиќ: Унапредување на билатералната соработка

пред 5 месеци - МТВ 1 - Македонија

Унапредување на билатералната соработка меѓу Македонија и Босна и Херцеговина во областа на транспортот, кулурата и образованието...

Комплетна реализација на наставата на босански јазик од наредната учебна година

Комплетна реализација на наставата на босански јазик од наредната учебна година

пред 5 месеци - Канал 77 - Македонија

Фото: МИА До наредната учебна година, во основните учичишта комплетно ќе биде реализирана  наставната програма на босански јазик.

Потпишан Меморандум за разбирање за меѓусебна соработка меѓу САМИТ100 и Коморскиот инвестициски форум

Потпишан Меморандум за разбирање за меѓусебна соработка меѓу САМИТ100 и Коморскиот инвестициски форум

пред 5 месеци - Курир - Македонија

Форумот e формиран е на маргините на Самитот во Трст за Западен Балкан. Според потписниците на Меморандумот, Претседателот...

Потпишан Меморандум за разбирање за меѓусебна соработка меѓу САМИТ100 и Коморскиот инвестициски форум

Потпишан Меморандум за разбирање за меѓусебна соработка меѓу САМИТ100 и Коморскиот инвестициски форум

пред 5 месеци - Пулс 24 - Без катеторија

Скопје, 17.10.2017 – Вчера во Скопје, во рамки на 6-тиот годишен САМИТ100, беше потпишан Меморандум за соработка помеѓу регионалната...

Заев Звиздиќ Преку унапредување на соработката до побрзо членство во ЕУ

Заев-Звиздиќ: Преку унапредување на соработката до побрзо членство во ЕУ

пред 5 месеци - Прес 24 - Македонија

Македонија и Босна и Херцеговина делат заедничка цел - членството во ЕУ и НАТО, а тоа може да забрза преку унапредување на...

Времеплов
x