20
Ристовски Изборните нерегуларности продолжуваат и во вториот круг

Ристовски: Изборните нерегуларности продолжуваат и во вториот круг

пред 5 месеци - Република - Македонија

Претседателот на Републичкиот изборен штаб на ВМРО-ДПМНЕ, Спиро Ристовски денеска на прес-конференција рече дека постојано добиваат информации за огромни изборни нерегуларности, злоупотреби, кршења на процедури и притисоци.

Ристовски Изборниот поткуп продолжува и за вториот круг

Ристовски: Изборниот поткуп продолжува и за вториот круг

пред 5 месеци - Макфакс - Македонија

„Постојано ни пристигнуваат информации за огромни изборни нерегуларности, злоупотреби, кршења на процедури, притисоци. Изборниот ден помина во тензична атмосфера со прекини на гласањето на повеќе места, поткупи и евидентирани уцени.

Ристовски Ова се најнерегуларните избори целосно во знакот на директните уцени и поткупот

Ристовски: Ова се најнерегуларните избори, целосно во знакот на директните уцени и поткупот

пред 5 месеци - Курир - Македонија

-Изборниот ден помина во тензична атмосфера со прекини на гласањето на повеќе места, поткупи и евидентирани уцени. По завршувањето на гласањето на повеќе локации низ државата забележано е недостаток или вишок на гласачки ливчиња.

Постои сериозно сомневање за организиран т.н. бугарски воз, со што се наполнети кутиите со однапред заокружени гласачки ливчиња за кандидатите на СДС

пред 5 месеци - Денешен - Македонија

Постојано ни пристигнуваат информации за огромни изборни нерегуларности, злоупотреби, кршења на процедури, притисоци.Изборниот ден помина во тензична атмосфера со прекини на гласањето на повеќе места, поткупи и евидентирани уцени.

Ристовски Постојано добиваме информации за огромни изборни нерегуларности кои продолжуваат и во вториот круг

Ристовски: Постојано добиваме информации за огромни изборни нерегуларности кои продолжуваат и во вториот круг

пред 5 месеци - A1on - Македонија

Претседателот на Републичкиот изборен штаб на ВМРО-ДПМНЕ, Спиро Ристовски денеска на прес-конференција рече дека постојано добиваат информации за огромни изборни нерегуларности, злоупотреби, кршења на процедури и притисоци.

Одбиени сите приговори за изборите

Одбиени сите приговори за изборите

пред 5 месеци - МТВ 1 - Македонија

По безмалку 20 часа, ДИК ги разгледа поднесените приговори. Сите ги отфрли како неосновани. Од вкупно 46, осум приговори...

Одбиени сите приговори за изборите избраните градоначалници стапија на функција

Одбиени сите приговори за изборите, избраните градоначалници стапија на функција

пред 5 месеци - Канал 5 - Македонија

Членовите на комисијата не најдоа докази за ниту еден од поднесените 43 приговори – 40 на ВМРО-ДПМНЕ, и по еден на Левица, ТМРО и Алијансата на Албанците.

Одбиени сите приговори за изборите

Одбиени сите приговори за изборите

пред 5 месеци - MK News - Македонија

Државната изборна комисија (ДИК) ги одби сите поднесени приговори поднесени за првиот круг од Локалните избори што се одржаа во неделата.

Одбиени сите приговори за изборите

Одбиени сите приговори за изборите

пред 5 месеци - Алфа - Македонија

Државната изборна комисија (ДИК) ги одби сите поднесени приговори поднесени за првиот круг од Локалните избори што се одржаа во неделата.

Изборите биле совршени  сите преговори се одбиени

Изборите биле совршени - сите преговори се одбиени!

пред 5 месеци - Весник - Македонија

Според одлуките на државната изборна комисија ние сме имале идеални, совршени избори какви не се случиле ниту еднаш во македонската историја, ниту во некоја држава од регионот.

Изборите биле совршени  сите преговори се одбиени

Изборите биле совршени - сите преговори се одбиени!

пред 5 месеци - Вечер - Македонија

Според одлуките на државната изборна комисија ние сме имале идеални, совршени избори какви не се случиле ниту еднаш во македонската историја, ниту во некоја држава од регионот.

Сите приговори за локалните избори се одбиени

пред 5 месеци - Денешен - Македонија

Државната изборна комисија (ДИК) ги одби сите поднесени приговори поднесени за првиот круг од Локалните избори што се одржаа во неделата.

ДИК ги одби сите приговори за првиот круг од локалните избори

ДИК ги одби сите приговори за првиот круг од локалните избори

пред 5 месеци - Скопје Инфо - Без катеторија

Државната изборна комисија (ДИК) ги одби сите приговори на политичките партии поднесени за првиот круг од локалните избори што се одржаа во неделата, 15 октомври.

ТМРО ДИК ги крие од јавноста нашите приговори

ТМРО: ДИК ги крие од јавноста нашите приговори

пред 5 месеци - МТВ 1 - Македонија

ТМРО тврди дека има поднесено приговори до ДИК и за Општина Аеродром, за Кавадарци и за сите избирачки места во Град Скопје.

Одбиени сите приговори за изборите

Одбиени сите приговори за изборите

пред 5 месеци - Сител - Македонија

Државната изборна комисија (ДИК) ги одби сите поднесени приговори поднесени за првиот круг од Локалните избори што се одржаа во неделата.

ДИК Одбиени сите приговори за изборите

ДИК: Одбиени сите приговори за изборите

пред 5 месеци - МТВ 1 - Македонија

Сите поднесени приговори за локалните избори се одбиени од Државната изборна комисија. Седницата на ДИК завршила изутрината.

ДИК ги одби сите приговори за првиот круг од локалните избори

ДИК ги одби сите приговори за првиот круг од локалните избори

пред 5 месеци - Макфакс - Македонија

Државната изборна комисија (ДИК) ги одби сите приговори на политичките партии поднесени за првиот круг од локалните избори што се одржаа во неделата, 15 октомври.

ДИК ги одби сите приговори за изборите

ДИК ги одби сите приговори за изборите

пред 5 месеци - Весник - Македонија

Државната изборна комисија (ДИК) ги одби сите поднесени приговори поднесени за првиот круг од Локалните избори што се одржаа во неделата.

Одбиени сите приговори за изборите

Одбиени сите приговори за изборите

пред 5 месеци - Канал 5 - Македонија

Портпаролот на ДИК Љупка Гугучевска за МИА изјави дека седницата завршила утрово и оти се одбиени сите приговори. До ДИК...

ДИК ги одби сите приговори за изборите

ДИК ги одби сите приговори за изборите

пред 5 месеци - Република - Македонија

Државната изборна комисија (ДИК) ги одби сите поднесени приговори поднесени за првиот круг од Локалните избори што се одржаа во неделата.

Одбиени сите приговори за изборите

Одбиени сите приговори за изборите

пред 5 месеци - Курир - Македонија

Портпаролот на ДИК Љупка Гугучевска за МИА изјави дека седницата завршила утрово и оти се одбиени сите приговори. До ДИК...

Првиот круг дефинитивно е завршен: Одбиени сите приговори за изборите

пред 5 месеци - ТВ Нова - Македонија

Државната изборна комисија (ДИК) ги одби сите поднесени приговори поднесени за првиот круг од Локалните избори што се одржаа во неделата.

Одбиени сите приговори за изборите

Одбиени сите приговори за изборите

пред 5 месеци - Телма - Македонија

Државната изборна комисија (ДИК) ги одби сите поднесени приговори поднесени за првиот круг од Локалните избори што се одржаа во неделата.

Одбиени сите приговори за изборите

Одбиени сите приговори за изборите

пред 5 месеци - +Инфо - Македонија

Државната изборна комисија (ДИК) ги одби сите поднесени приговори поднесени за првиот круг од Локалните избори што се одржаа во неделата.

Одбиени сите приговори за изборите

Одбиени сите приговори за изборите

пред 5 месеци - 24 вести - Македонија

Државната изборна комисија (ДИК) ги одби сите поднесени приговори поднесени за првиот круг од Локалните избори што се одржаа во неделата.

ДИК ги одби сите проговори за првиот круг од локалните избори

ДИК ги одби сите проговори за првиот круг од локалните избори

пред 5 месеци - A1on - Македонија

Државната изборна комисија (ДИК) ги одби сите поднесени приговори поднесени за првиот круг од локалните избори што се одржаа во неделата.

Одбиени сите приговори за изборите

Одбиени сите приговори за изборите

пред 5 месеци - еМАГАЗИН - Македонија

Државната изборна комисија (ДИК) ги одби сите поднесени приговори поднесени за првиот круг од Локалните избори што се одржаа во неделата.

ДИК ги одби сите приговори

ДИК ги одби сите приговори

пред 5 месеци - Канал 77 - Без катеторија

Државната изборна комисија (ДИК) ги одби сите поднесени приговори поднесени  од Локалните избори што се одржаа во неделата.

ДИК ги одби сите приговори

ДИК ги одби сите приговори

пред 5 месеци - Нова ТВ - Македонија

Државната изборна комисија ги одби сите поднесени приговори поднесени за првиот круг од локалните избори што се одржаа во неделата.

ДИК ги објави конечните резултати Ниту еден приговор за гласањето за градоначалници во 74 општини

ДИК ги објави конечните резултати: Ниту еден приговор за гласањето за градоначалници во 74 општини

пред 5 месеци - еМАГАЗИН - Македонија

Државата изборна комисија го објави извештајот со конечените резултати за локалните избори за општините каде што не бил пондесен ниту еден приговор во гласањето за градноначалници.

Времеплов
x