20
Управниот суд одби десет тужби од ВМРО ДПМНЕ и една од ТМОРО

Управниот суд одби десет тужби од ВМРО-ДПМНЕ и една од ТМОРО

пред 5 месеци - Канал 5 - Македонија

Судот денеска попладне со заврши процесот на одлучување на по вкупно 28 тужби од политичките партии кои во законскиот рок пристигнаа до Управен.

Управен објави одлуки за 16 тужби на партиите сите се одбиени

Управен објави одлуки за 16 тужби на партиите, сите се одбиени

пред 5 месеци - Весник - Македонија

Судечките совети на Управниот суд донеле одлуки за сите 28 тужби од политичките партии поднесени од политичките партии против решенијата на Државната изборна комисија (ДИК) за приговорите за првиот круг од локалните избори.

Управен објави одлуки за 16 тужби на партиите сите се одбиени

Управен објави одлуки за 16 тужби на партиите, сите се одбиени

пред 5 месеци - Република - Македонија

Судечките совети на Управниот суд донеле одлуки за сите 28 тужби од политичките партии поднесени од политичките партии против решенијата на Државната изборна комисија (ДИК) за приговорите за првиот круг од локалните избори.

Управен објави одлуки за 16 тужби на партиите сите се одбиени

Управен објави одлуки за 16 тужби на партиите, сите се одбиени

пред 5 месеци - Курир - Македонија

До 18 часот на веб-страната на судот објавени се одлуките за 16 тужби кои се одбиваат како неосновани. Четиринаесет од нив се поднесени од ВМРО-ДПМНЕ, и по една од ТМРО и Левица.

Управниот суд одби дел од тужбите за локалните избори кои стасаа до нив

Управниот суд одби дел од тужбите за локалните избори кои стасаа до нив

пред 5 месеци - 24 вести - Македонија

Управниот суд ги одби како неосновани најголемиот дел од 28 тужби поднесени од партиите против решенијата на ДИК за приговорите за првиот круг на локалните избори.

Управен засега одби 16 тужби од партиите

Управен засега одби 16 тужби од партиите

пред 5 месеци - +Инфо - Македонија

Судечките совети на Управниот суд донеле одлуки за сите 28 тужби од политичките партии поднесени од политичките партии против решенијата на Државната изборна комисија (ДИК) за приговорите за првиот круг од локалните избори.

Управниот суд одлучува по тужби од партиите за изборни нерегуларности

Управниот суд одлучува по тужби од партиите за изборни нерегуларности

пред 5 месеци - Алфа - Македонија

Управниот суд е последната инстанца за приговорите на политичките партии. Нивните одлуки по тужбите за одлуките на ДИК се конечни и обврзувачки.

Управниот суд одби 11 тужби на ВМРО ДПМНЕ и на ТМРО

Управниот суд одби 11 тужби на ВМРО-ДПМНЕ и на ТМРО

пред 5 месеци - Макфакс - Македонија

Управниот суд досега одби 11 тужби поднесени против ДИК за локалните избори, како неосновани.  Десет од одбиените тужби се поднесени од ВМРО-ДПМНЕ за Аеродром, Чаир, Сарај и Центар, како и за Радовиш и за Прилеп.

Судот објави одлуки за 16 тужби на партиите сите се одбиени

Судот објави одлуки за 16 тужби на партиите, сите се одбиени

пред 5 месеци - еМАГАЗИН - Македонија

Судечките совети на Управниот суд донеле одлуки за сите 28 тужби од политичките партии поднесени од политичките партии против решенијата на Државната изборна комисија (ДИК) за приговорите за првиот круг од локалните избори.

Судот објави одлуки за 16 тужби на партиите сите се одбиени

Судот објави одлуки за 16 тужби на партиите, сите се одбиени

пред 5 месеци - 24 вести - Македонија

Судечките совети на Управниот суд донеле одлуки за сите 28 тужби од политичките партии поднесени од политичките партии против решенијата на Државната изборна комисија (ДИК) за приговорите за првиот круг од локалните избори.

Управниот суд објави одлуки за 16 одбиени тужби за првиот круг од локалните избори

Управниот суд објави одлуки за 16 одбиени тужби за првиот круг од локалните избори

пред 5 месеци - A1on - Македонија

Судечките совети на Управниот суд донеле одлуки за сите 28 тужби од политичките партии поднесени од политичките партии против решенијата на Државната изборна комисија (ДИК) за приговорите за првиот круг од локалните избори.

Управен суд одлучува за 28 тужби  имало ли неправилности на изборите

Управен суд одлучува за 28 тужби - имало ли неправилности на изборите?

пред 5 месеци - Сител - Македонија

Embedded video for Управен суд одлучува за 28 тужби - имало ли неправилности на изборите?

Управниот суд подлегна на притисоците Се отфрлаат сите тужби на ВМРО ДПМНЕ и Коалицијата За подобра Македонија

Управниот суд подлегна на притисоците: Се отфрлаат сите тужби на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „За подобра Македонија“

пред 5 месеци - Курир - Македонија

Извори од судот велат дека досега се отфрлени 9 тужби во врска со одлуките на ДИК со кои се игнорираше очигледниот изборен криминал и нергуларностите во гласањето.

Управен суд одби 9 тужби на ВМРО ДПМНЕ и една на ТМРО

Управен суд одби 9 тужби на ВМРО-ДПМНЕ и една на ТМРО

пред 5 месеци - Телма - Македонија

Управниот суд досега објави 10 одлуки за тужбите поднесени против ДИК за локалните избори. Управниот суд ги одбил сите десет тужби како неосновани.

Судот одби 16 тужби на партиите

Судот одби 16 тужби на партиите

пред 5 месеци - Нова ТВ - Македонија

Судечките совети на Управниот суд донеле одлуки за сите 28 тужби од политичките партии поднесени од политичките партии против решенијата на Државната изборна комисија (ДИК) за приговорите за првиот круг од локалните избори – пренесува „Алсат М“.

Управниот суд подлегна на притисоците: Се отфрлаат сите тужби на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „За подобра Македонија“

пред 5 месеци - Денешен - Македонија

Според првичните информации, Управниот суд до овој момент една по една ги отфрла сите тужби на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „За подобра Македонија“, објавува Курир.

Управниот суд и денеска решава по тужбите од политичките партии

Управниот суд и денеска решава по тужбите од политичките партии

пред 5 месеци - Канал 5 - Македонија

Судечките совети  треба да донесат одлуки по уште осум тужби поднесени од ВМРО ДПМНЕ и една од Алијанса за Албанците кои ги оспоруваат решенијата на Државната изборна комисија за приговори за гласањето во првиот круг од локалните избори.

Судот објави одлуки за 16 тужби на партиите сите се одбиени

Судот објави одлуки за 16 тужби на партиите, сите се одбиени

пред 5 месеци - Либертас - Македонија

Судечките совети на Управниот суд донеле одлуки за сите 28 тужби од политичките партии поднесени од политичките партии против решенијата на Државната изборна комисија (ДИК) за приговорите за првиот круг од локалните избори.

Управниот суд разгледа 19 тужби од партиите

Управниот суд разгледа 19 тужби од партиите

пред 5 месеци - Алфа - Македонија

Разгледани се 16 тужби од ВМРО-ДПМНЕ, две од ТМРО и една од Левица. Од Судот информираат дека одлуките за 19-те разгледани тужби ќе бидат објавени во текот на денов по нивното техничко изготвување.

Управен суд одби 9 тужби на ВМРО ДПМНЕ и една на ТМРО

Управен суд одби 9 тужби на ВМРО-ДПМНЕ и една на ТМРО

пред 5 месеци - Либертас - Македонија

Управниот суд досега објави 10 одлуки за тужбите поднесени против ДИК за локалните избори. Управниот суд ги одбил сите десет тужби како неосновани.

Управниот суд разгледа 19 тужби од партиите

Управниот суд разгледа 19 тужби од партиите

пред 5 месеци - Сител - Македонија

Судечките совети во Управниот суд во текот на вчерашниот ден на јавни седници разгледале 19 од вкупно поднесените 28 тужби...

Управниот суд разгледа 19 тужби од партиите

Управниот суд разгледа 19 тужби од партиите

пред 5 месеци - Канал 5 - Македонија

Управниот суд одлучуваше по 19 тужби од вкупно 27 што се поднесени. Најголем број од нив или 24 се од ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата кои бараат да се поништи одлуката на ДИК и гласањето да се повтори во повеќе избирачки места.

Управниот суд разгледа 19 тужби од партиите

Управниот суд разгледа 19 тужби од партиите

пред 5 месеци - +Инфо - Македонија

Судечките совети во Управниот суд во текот на вчерашниот ден на јавни седници разгледале 19 од вкупно поднесените 28 тужби...

Управниот суд разгледа 19 тужби од партиите денеска ќе ги разгледува останатите

Управниот суд разгледа 19 тужби од партиите, денеска ќе ги разгледува останатите

пред 5 месеци - 24 вести - Македонија

Судечките совети во Управниот суд во текот на вчерашниот ден на јавни седници разгледале 19 од вкупно поднесените 28 тужби...

Управниот суд разгледа 19 тужби денеска ќе ги разгледува останатите тужби на партиите

Управниот суд разгледа 19 тужби, денеска ќе ги разгледува останатите тужби на партиите

пред 5 месеци - 24 вести - Македонија

Судечките совети во Управниот суд во текот на вчерашниот ден на јавни седници разгледале 19 од вкупно поднесените 28 тужби...

Управниот суд почна да решава по поднесените тужби од партиите

Управниот суд почна да решава по поднесените тужби од партиите

пред 5 месеци - Фаланга - Македонија

Судечките совети при Управниот попладнево почнаа да ги разгледуваат тужбите поднесени од партиите против решенијата на Државната изборна комисија (ДИК) за приговорите за првиот круг од локалните избори што се одржаа во неделата.

Управниот суд разгледа 19 тужби од партиите

Управниот суд разгледа 19 тужби од партиите

пред 5 месеци - A1on - Македонија

Судечките совети во Управниот суд во текот на вчерашниот ден на јавни седници разгледале 19 од вкупно поднесените 28 тужби...

Управниот суд разгледа 19 тужби од партиите

Управниот суд разгледа 19 тужби од партиите

пред 5 месеци - Идивиди - Македонија

Судечките совети во Управниот суд во текот на вчерашниот ден на јавни седници разгледале 19 од вкупно поднесените 28 тужби...

Управниот суд денеска одлучува по тужбите на партиите за изборите

Управниот суд денеска одлучува по тужбите на партиите за изборите

пред 5 месеци - Нова ТВ - Македонија

Управниот суд денеска треба да се изјасни по дел од тужбите поднесени на одлуките на ДИК за гласањето во првиот круг од локалните избори од 15 октовмри.

Управниот суд разгледа 19 тужби од партиите одлуките ќе бидат објавени денеска

Управниот суд разгледа 19 тужби од партиите, одлуките ќе бидат објавени денеска

пред 5 месеци - Либертас - Македонија

Судечките совети во Управниот суд во текот на вчерашниот ден на јавни седници разгледале 19 од вкупно поднесените 28 тужби...

Времеплов
x