20
Бектеши Почивалшек Најава за понатамошна плодна економска соработка меѓу Македонија и Словенија

Бектеши-Почивалшек: Најава за понатамошна плодна економска соработка меѓу Македонија и Словенија

пред 4 месеци - Денар - Економија

Министерот за економија, Крешник Бектеши, оствари средба со министерот за економија и технологија на Република Словенија,...

Бектеши  Почивалшек Заеднички проекти за унапредување на економската соработка

Бектеши - Почивалшек: Заеднички проекти за унапредување на економската соработка

пред 4 месеци - Сител - Македонија

Унапредување на трговската размена, разгледување на македонската иницијатива за склучување договор за соработка во областа...

Пахор Македонија да биде следна членка на НАТО и да почне преговори со ЕУ

Пахор: Македонија да биде следна членка на НАТО и да почне преговори со ЕУ

пред 4 месеци - Сител - Македонија

Словенија внимателно ја следи и ја одобрува добрососедската и регионалната политика на Република Македонија како еден од...

Заев Пахор Македонија и Словенија се пример за пријателски земји

Заев- Пахор: Македонија и Словенија се пример за пријателски земји

пред 4 месеци - МТВ 1 - Македонија

Република Словенија останува силен поддржувач на Република Македонија и внимателно ја следи и ја одобрува добрососедската и регионалната политика на Република Македонија како еден од условите за членството во ЕУ и НАТО.

Бектеши Почивалшек Со заеднички проекти за понатамошна плодна економска соработка меѓу Македонија и Словенија

Бектеши-Почивалшек: Со заеднички проекти за понатамошна плодна економска соработка меѓу Македонија и Словенија

пред 4 месеци - Весник - Економија

Министерот за економија, Крешник Бектеши, оствари средба со министерот за економија и технологија на Република Словенија,...

Бектеши Почивалшек Со заеднички проекти за понатамошна плодна економска соработка меѓу Македонија и Словенија

Бектеши-Почивалшек: Со заеднички проекти за понатамошна плодна економска соработка меѓу Македонија и Словенија

пред 4 месеци - Вечер - Економија

Министерот за економија, Крешник Бектеши, оствари средба со министерот за економија и технологија на Република Словенија,...

Бектеши Почивалшек Со заеднички проекти за понатамошна плодна економска соработка меѓу Македонија и Словенија

Бектеши-Почивалшек: Со заеднички проекти за понатамошна плодна економска соработка меѓу Македонија и Словенија

пред 4 месеци - Макфакс - Економија

Министерот за економија, Крешник Бектеши, оствари средба со министерот за економија и технологија на Република Словенија,...

Бектеши Словенија ќе ја разгледа иницијативата за соработка во туризмот

Бектеши: Словенија ќе ја разгледа иницијативата за соработка во туризмот

пред 4 месеци - +Инфо - Економија

Разгледување на македонската иницијатива за склучување договор за соработка во областа на туризмот и седница на Мешовитата...

Заев од Словенија Наша определба е да ја вратиме довербата во институциите

Заев од Словенија: Наша определба е да ја вратиме довербата во институциите

пред 4 месеци - Весник - Македонија

Премиерот Зоран Заев се сретна со Претседателот на Република Словенија, Борут Пахор, во рамки на официјалната посета на владината делегација на Република Македонија на оваа земја.

Заев од Словенија Наша определба е да ја вратиме довербата во институциите

Заев од Словенија: Наша определба е да ја вратиме довербата во институциите

пред 4 месеци - Вечер - Македонија

Премиерот Зоран Заев се сретна со Претседателот на Република Словенија, Борут Пахор, во рамки на официјалната посета на владината делегација на Република Македонија на оваа земја.

Заев од Словенија Наша определба е да ја вратиме довербата во институциите

Заев од Словенија: Наша определба е да ја вратиме довербата во институциите

пред 4 месеци - Макфакс - Македонија

Премиерот Зоран Заев се сретна со Претседателот на Република Словенија, Борут Пахор, во рамки на официјалната посета на владината делегација на Република Македонија на оваа земја.

Пахор Македонија да биде следна членка на НАТО и да почне преговори со ЕУ

Пахор: Македонија да биде следна членка на НАТО и да почне преговори со ЕУ

пред 4 месеци - Бриф - Македонија

Словенија внимателно ја следи и ја одобрува добрососедската и регионалната политика на Република Македонија како еден од...

Бектеши Почивалшек Со заеднички проекти за понатамошна плодна економска соработка меѓу Македонија и Словенија

Бектеши-Почивалшек: Со заеднички проекти за понатамошна плодна економска соработка меѓу Македонија и Словенија

пред 4 месеци - A1on - Економија

Министерот за економија Крешник Бектеши оствари средба со министерот за економија и технологија на Република Словенија Здравко...

Премиерот Заев се сретна со Претседателот на Словенија Борут Пахор

Премиерот Заев се сретна со Претседателот на Словенија Борут Пахор

пред 4 месеци - Канал 5 - Македонија

Се подготвуваат услови за политички консензус во однос на евроатлантските аспирации и процесот на нашата земја во таа насока,...

Заев: Македонија ќе биде следната членка на НАТО и Европската унија

пред 4 месеци - Канал 5 - Македонија

Владината коалиција, рекол Заев, по локалните избори има обврска што е можно побргу да ги продолжи започнатите реформски процеси.

Заев во Словенија Се подготвуваат услови за политички консензус за патот кон ЕУ и НАТО

Заев во Словенија: Се подготвуваат услови за политички консензус за патот кон ЕУ и НАТО

пред 4 месеци - +Инфо - Македонија

Премиерот Зоран Заев денеска се сретна со претседателот на Република Словенија, Борут Пахор, во рамките на официјалната посета на владината делегација на Република Македонија на оваа земја.

Пахор Македонија да биде следна членка на НАТО и да почне преговори со ЕУ

Пахор: Македонија да биде следна членка на НАТО и да почне преговори со ЕУ

пред 4 месеци - 24 вести - Македонија

Словенија внимателно ја следи и ја одобрува добрососедската и регионалната политика на Република Македонија како еден од...

Средба Заев  Пахор  Брглез Македонија и Словенија се пример за пријателски земји

Средба Заев – Пахор – Брглез: Македонија и Словенија се пример за пријателски земји

пред 4 месеци - A1on - Македонија

Премиерот Зоран Заев, денеска се сретна со Претседателот на Република Словенија, Борут Пахор, во рамките на официјалната посета на владината делегација на Република Македонија на оваа земја.

Заев во Словенија ги презентира можностите за инвестирање во Македонија

Заев во Словенија ги презентира можностите за инвестирање во Македонија

пред 4 месеци - Сител - Македонија

Можностите и  потенцијалите за инвестирање во Република Македонија,  новите владини политики во економската сфера и во делот...

Заев ги презентираше можностите на Македонија пред словенечките стопанственици

Заев ги презентираше можностите на Македонија пред словенечките стопанственици

пред 4 месеци - +Инфо - Економија

Можностите и потенцијалите за инвестирање во Република Македонија, новите владини политики во економската сфера и во делот...

Премиерот Заев на работен појадок со стопанственици од Словенија

Премиерот Заев на работен појадок со стопанственици од Словенија

пред 4 месеци - МТВ 1 - Економија

Премиерот Заев како дел од официјалната посета на Република Словенија, денеска оствари средба со претставниците на стопанските...

Заев пред словенечките стопанственици ги презентираше можностите за инвестирање во Македонија

Заев пред словенечките стопанственици ги презентираше можностите за инвестирање во Македонија

пред 4 месеци - Канал 5 - Македонија

Тој ги информирал словенечките стопанственици дека Владата е подготвена да учествува во субвенционирање на гринфилд и браунфилд...

Заев се сретна со делегација на Социјалдемократите во Словенија

Заев се сретна со делегација на Социјалдемократите во Словенија

пред 4 месеци - Сител - Македонија

Македонскиот премиер Зоран Заев, на маргините на официјалната посета на Словенија, имаше средба со делегација на партијата на Социјалдемократите во Словенија предводена од лидерот на партијата и вицепремиер  Дејан Жидан.

Заев пред словенечките стопанственици ги презентираше можностите за инвестирање во Македонија

Заев пред словенечките стопанственици ги презентираше можностите за инвестирање во Македонија

пред 4 месеци - Сител - Економија

Можностите и  потенцијалите за инвестирање во Република Македонија,  новите владини политики во економската сфера и во делот...

Пахор очекува Македонија да биде следна членка на НАТО

Пахор очекува Македонија да биде следна членка на НАТО

пред 4 месеци - Нова ТВ - Македонија

Словенија внимателно ја следи и ја одобрува добрососедската и регионалната политика на Република Македонија како еден од...

Премиерот Заев на работен појадок со стопанственици на Република Словенија

Премиерот Заев на работен појадок со стопанственици на Република Словенија

пред 4 месеци - Вечер - Економија

Премиерот Зоран Заев, како дел од официјалната посета на Република Словенија денеска оствари средба со тамошните претставници...

Премиерот Заев на работен појадок со стопанственици на Република Словенија

Премиерот Заев на работен појадок со стопанственици на Република Словенија

пред 4 месеци - Весник - Економија

Премиерот Зоран Заев, како дел од официјалната посета на Република Словенија денеска оствари средба со тамошните претставници...

Премиерот Заев на работен појадок со стопанственици на Република Словенија

Премиерот Заев на работен појадок со стопанственици на Република Словенија

пред 4 месеци - Макфакс - Економија

Премиерот Зоран Заев, како дел од официјалната посета на Република Словенија денеска оствари средба со тамошните претставници...

Заев пред словенечките стопанственици ги презентираше можностите за инвестирање во Македонија

Заев пред словенечките стопанственици ги презентираше можностите за инвестирање во Македонија

пред 4 месеци - Прес 24 - Економија

Можностите и  потенцијалите за инвестирање во Република Македонија,  новите владини политики во економската сфера и во делот...

Премиерот Заев на работен појадок со стопанственици на Република Словенија

Премиерот Заев на работен појадок со стопанственици на Република Словенија

пред 4 месеци - Бриф - Македонија

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, како дел од официјалната посета на Република Словенија денеска...

Времеплов
x