20
Пратениците на испит  Дали треба Закон за употреба на јазиците

Пратениците на испит - Дали треба Закон за употреба на јазиците

пред 5 месеци - Весник - Македонија

Конечното гласање се очекува до крајот на годината имајќи пред вид дека законот се носи под превезот на европското знаменце како дел од 3-6-9 планот.

Пратениците на испит  Дали треба Закон за употреба на јазиците

Пратениците на испит - Дали треба Закон за употреба на јазиците

пред 5 месеци - Вечер - Македонија

Конечното гласање се очекува до крајот на годината имајќи пред вид дека законот се носи под превезот на европското знаменце како дел од 3-6-9 планот.

Утре ќе се гласа законот за јазици

Утре ќе се гласа законот за јазици

пред 5 месеци - 24 вести - Македонија

Собранието утре ќе го гласа предлог законот за употребата на јазиците, бидејќи голем број пратеници беа отсутни од салата, по завршувањето на дискусијата и покрај најавите дека предлогот ќе биде изгласан денес.

Втор ден тензична дебата за јазикот

Втор ден тензична дебата за јазикот

пред 5 месеци - Алфа - Македонија

Собраниското мнозинство жестоко го брани предлог - законот кој е резултат на коалициските пазарења. Дозволивме да сме заробеници...

Во буџетот за 2018 предвидени казни за некористење на албански јазик

Во буџетот за 2018 предвидени казни за некористење на албански јазик

пред 5 месеци - Весник - Македонија

Додека во Собранието непрекинато тече дебатата за неуставниот закон за јазиците, предлог буџетот за 2018 година открива дека ќе има казни за граѓаните и институциите за неупотреба на албанскиот јазик.

Во буџетот за 2018 предвидени казни за некористење на албански јазик

Во буџетот за 2018 предвидени казни за некористење на албански јазик

пред 5 месеци - Република - Македонија

Додека во Собранието непрекинато тече дебатата за неуставниот закон за јазиците, предлог буџетот за 2018 година открива дека ќе има казни за граѓаните и институциите за неупотреба на албанскиот јазик.

МАКЕДОНИЈА ОД УТРЕ ДВОЈАЗИЧНА Пратениците утре ќе гласаат за законот за двојазичност и за казни од 5 000 евра ако не го знаете јазикот

МАКЕДОНИЈА ОД УТРЕ ДВОЈАЗИЧНА: Пратениците утре ќе гласаат за законот за двојазичност, и за казни од 5.000 евра ако не го знаете јазикот!

пред 5 месеци - Infomax - Македонија

Откако денеска беше исцрпена собраниската расправа по предлог-законот за употреба на јазиците, пратениците утре ќе треба да се изјаснат за истиот.

СКАНДАЛОЗНО Предлог буџетот за 2018 открива дека ќе има казни за некористење на албанскиот јазик

СКАНДАЛОЗНО: Предлог буџетот за 2018 открива дека ќе има казни за некористење на албанскиот јазик

пред 5 месеци - Курир - Македонија

Додека во Собранието непрекинато тече дебатата за неуставниот закон за јазиците, предлог буџетот за 2018 година открива дека ќе има казни за граѓаните и институциите за неупотреба на албанскиот јазик.

Пратениците утре ќе гласаат за потребата за воведување на двојазичност

Пратениците утре ќе гласаат за потребата за воведување на двојазичност

пред 5 месеци - Прес 24 - Македонија

Заврши дискусијата по однос на Законот за јазици во Собранието. Парламентот според најавите уте на пладне ќе ја гласа потребата за донесување на овој закон.

Предлог буџетот за 2018 открива дека ќе има казни за некористење на албанскиот јазик

Предлог буџетот за 2018 открива дека ќе има казни за некористење на албанскиот јазик

пред 5 месеци - Пулс 24 - Македонија

Додека во Собранието непрекинато тече дебатата за неуставниот закон за јазиците, предлог буџетот за 2018 година открива дека ќе има казни за граѓаните и институциите за неупотреба на албанскиот јазик.

БУЏЕТОТ ЈА ОТКРИВА ТАЈНАТА Казни од по 5 000 евра ако не знаете албански или поголеми за фирмите

БУЏЕТОТ ЈА ОТКРИВА ТАЈНАТА: Казни од по 5.000 евра ако не знаете албански, или поголеми за фирмите!

пред 5 месеци - Infomax - Македонија

Додека во Собранието непрекинато тече дебатата за неуставниот закон за јазиците, предлог буџетот за 2018 година открива дека ќе има казни за граѓаните и институциите за неупотреба на албанскиот јазик.

Утре пратениците ќе гласат по предлог законот за јазици

Утре пратениците ќе гласат по предлог-законот за јазици

пред 5 месеци - Весник - Македонија

Пратениците утре попладне ќе се изјаснат по прдлог-законот за употреба на јазиците по прво читање, откако денеска беше исцрпена собраниската расправа.

Утре пратениците ќе гласат по предлог законот за јазици

Утре пратениците ќе гласат по предлог-законот за јазици

пред 5 месеци - Вечер - Македонија

Пратениците утре попладне ќе се изјаснат по прдлог-законот за употреба на јазиците по прво читање, откако денеска беше исцрпена собраниската расправа.

Утре пратениците ќе гласат по предлог законот за јазици

Утре пратениците ќе гласат по предлог-законот за јазици

пред 5 месеци - Макфакс - Македонија

Пратениците утре попладне ќе се изјаснат по прдлог-законот за употреба на јазиците по прво читање, откако денеска беше исцрпена собраниската расправа.

Данев Законот за јазици не е европски не ја потценувајте интелегенцијата на народот

Данев: Законот за јазици не е европски, не ја потценувајте интелегенцијата на народот

пред 5 месеци - Весник - Македонија

Расправата за законот за јазиците во Собранието продолжи и денеска. Пратеникот од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Драган Данев смета дека новата влада и начинот на донесување на овој закон е крајно несериозна и неадекватна.

Данев Законот за јазици не е европски не ја потценувајте интелегенцијата на народот

Данев: Законот за јазици не е европски, не ја потценувајте интелегенцијата на народот

пред 5 месеци - Република - Македонија

Расправата за законот за јазиците во Собранието продолжи и денеска. Пратеникот од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Драган Данев смета дека новата влада и начинот на донесување на овој закон е крајно несериозна и неадекватна.

Пратениците утре ќе одлучуваат за потребата од носење на Закон за употреба на јазиците

Пратениците утре ќе одлучуваат за потребата од носење на Закон за употреба на јазиците

пред 5 месеци - Сител - Македонија

Embedded video for Пратениците утре ќе одлучуваат за потребата од носење на Закон за употреба на јазиците Заврши дискусијата по однос на Законот за јазици во Собранието.

Цврсти позиции за Предлог законот за употреба на јазиците

Цврсти позиции за Предлог- законот за употреба на јазиците

пред 5 месеци - МТВ 1 - Македонија

Во Собранието заврши првото читање за Предлог- законот за употреба на јазиците. Според пратениците од СДСМ, станува збор...

Данев Не ја потценувајте интелигенцијата на народот и тргнете го европското знаменце од Законот за јазиците

Данев: Не ја потценувајте интелигенцијата на народот и тргнете го европското знаменце од Законот за јазиците!

пред 5 месеци - Курир - Македонија

-Oвој закон се носи врз основа на демонстрирање на една политичка сила односно имаме 62 пратеници, имаме парламентарно мнозинство, можеме и во моментот ќе го донесеме ова законско решение.

Димовски  ВМРО ДПМНЕ ќе поднесе амандмани за законот за јазици

Димовски: ВМРО-ДПМНЕ ќе поднесе амандмани за законот за јазици

пред 5 месеци - Весник - Македонија

Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Илија Димовски и координатор на првата пратеничка група од собраниската говорница најави дека опозицијата ќе поднесе голем број амандмани со кои според неа ќе се подобри прелог-зкаонот за употреба на јазиците.

Димовски  ВМРО ДПМНЕ ќе поднесе амандмани за законот за јазици

Димовски: ВМРО-ДПМНЕ ќе поднесе амандмани за законот за јазици

пред 5 месеци - Вечер - Македонија

Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Илија Димовски и координатор на првата пратеничка група од собраниската говорница најави дека опозицијата ќе поднесе голем број амандмани со кои според неа ќе се подобри прелог-зкаонот за употреба на јазиците.

Димовски  ВМРО ДПМНЕ ќе поднесе амандмани за законот за јазици

Димовски: ВМРО-ДПМНЕ ќе поднесе амандмани за законот за јазици

пред 5 месеци - Макфакс - Македонија

Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Илија Димовски и координатор на првата пратеничка група од собраниската говорница најави дека опозицијата ќе поднесе голем број амандмани со кои според неа ќе се подобри прелог-зкаонот за употреба на јазиците.

ДА СЕ ТРГНЕ ЕВРОПСКОТО ЗНАМЕНЦЕ ОД ЗАКОНОТ ЗА ДВОЈАЗИЧНОСТ Расправа во Собранието за законот за двојазичност

ДА СЕ ТРГНЕ ЕВРОПСКОТО ЗНАМЕНЦЕ ОД ЗАКОНОТ ЗА ДВОЈАЗИЧНОСТ: Расправа во Собранието за законот за двојазичност!

пред 5 месеци - Infomax - Македонија

Расправа за законот за јазиците во Собранието продолжи и денеска. Пратеникот од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Драган Данев смета дека новата влада и начинот на донесување на овој закон е  крајно несериозна и неадекватна.

Пратениците утре ќе гласаат за предлог законот за јазици

Пратениците утре ќе гласаат за предлог-законот за јазици

пред 5 месеци - A1on - Македонија

Откако денеска беше исцрпена собраниската расправа по предлог-законот за употреба на јазиците, пратениците утре ќе треба да се изјаснат за истиот.

Собранието утре ќе гласа за потребата од донесување на законот за јазиците

Собранието утре ќе гласа за потребата од донесување на законот за јазиците

пред 5 месеци - Прес 24 - Македонија

Заврши денешната собраниска расправа за законот за употреба на јазиците во прво читање. Гласањето за потребата од законот за јазиците е закажано за утре попладне.

Данев Не ја потценувајте интелигенцијата на народот и тргнете го европското знаменце од Законот за јазиците

Данев: Не ја потценувајте интелигенцијата на народот и тргнете го европското знаменце од Законот за јазиците!

пред 5 месеци - Прес 24 - Македонија

Расправа за законот за јазиците во Собранието продолжи и денеска. Пратеникот од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Драган Данев смета дека новата влада и начинот на донесување на овој закон е  крајно несериозна и неадекватна.

Собранието утре ќе гласа за потребата да се донесе Закон за јазици

Собранието утре ќе гласа за потребата да се донесе Закон за јазици

пред 5 месеци - +Инфо - Македонија

Собранието десетина минути по почетокот на попладневното продолжение на 15. седница ја заврши општата расправа по Предлог - законот на законот за употреба на јазиците, во прво читање.

Заврши општата расправа по законот за јазиците

Заврши општата расправа по законот за јазиците

пред 5 месеци - Канал 5 - Македонија

Седницата, како што најави претседателот на Собранието Талат Џафери, ќе продолжи утре напладне кога се очекува пратениците да гласаат за Предлог-законот, по што народните избраници ќе можат да поднесуваат амандамни по текстот.

МАНУ игнорирана за законот за јазици пратениците дебатираат

МАНУ игнорирана за законот за јазици, пратениците дебатираат

пред 5 месеци - Весник - Македонија

Во Собранието денеска се води дебата за законот за јазици. Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Горан Манојловски во својот говор за...

Собранието утре ќе гласа за потребата од донесување Закон за јазиците

Собранието утре ќе гласа за потребата од донесување Закон за јазиците

пред 5 месеци - +Инфо - Македонија

Заврши собраниската расправа за законот за употреба на јазиците во прво читање. Утре попладне пратениците ќе гласаат за потребата од донесување на законот за јазици.

Времеплов
x