20
Собранието ја усвои прераспределбата на 1 6 милијарди денари меѓу буџетските корисници

Собранието ја усвои прераспределбата на 1,6 милијарди денари меѓу буџетските корисници

пред 4 месеци - Сител - Економија

Embedded video for Собранието ја усвои прераспределбата на 1,6 милијарди денари меѓу буџетските корисници Околу 26 милиони евра  од Буџетот ќе се пренаменат за враќање на заостанати долгови.

Владата ќе враќа долгови со пари од проекти што не може да ги заврши

Владата ќе враќа долгови со пари од проекти што не може да ги заврши

пред 4 месеци - Телма - Македонија

Владата ќе враќа долгови со пренамена на пари од проекти што не може да ги заврши. Една милијарда и 650 милиони денари од...

Ќе се пренаменат 1 6 милијарда денари од буџетот за враќање долгови

Ќе се пренаменат 1,6 милијарда денари од буџетот за враќање долгови

пред 4 месеци - Весник - Македонија

Собранието на Република Македонија со 51 глас „за“, ниту еден „против“ и 25 „воздржани“ денеска ја усвои одлуката за прераспределба на 1,6 милијарда денари меѓу буџетските корисници на централната власт и меѓу фондовите.

Ќе се пренаменат 1 6 милијарда денари од буџетот за враќање долгови

Ќе се пренаменат 1,6 милијарда денари од буџетот за враќање долгови

пред 4 месеци - Вечер - Македонија

Собранието на Република Македонија со 51 глас „за“, ниту еден „против“ и 25 „воздржани“ денеска ја усвои одлуката за прераспределба на 1,6 милијарда денари меѓу буџетските корисници на централната власт и меѓу фондовите.

Ќе се пренаменат 1 6 милијарда денари од буџетот за враќање долгови

Ќе се пренаменат 1,6 милијарда денари од буџетот за враќање долгови

пред 4 месеци - Макфакс - Македонија

Собранието на Република Македонија со 51 глас „за“, ниту еден „против“ и 25 „воздржани“ денеска ја усвои одлуката за прераспределба на 1,6 милијарда денари меѓу буџетските корисници на централната власт и меѓу фондовите.

1 6 милијарди денари од буџетот ќе бидат пренаменети за враќање на долгови

1,6 милијарди денари од буџетот ќе бидат пренаменети за враќање на долгови

пред 4 месеци - A1on - Економија

Со 51 глас „за“, ниту еден „против“ и 25 „воздржани“ Собранието на Република Македонија денеска ја усвои одлуката за прераспределба на 1,6 милијарди денари меѓу буџетските корисници на централната власт и меѓу фондовите.

Ќе се пренаменат 1 6 милијарда денари од буџетот за враќање долгови

Ќе се пренаменат 1,6 милијарда денари од буџетот за враќање долгови

пред 4 месеци - Кајгана - Македонија

Собранието на Република Македонија со 51 глас „за“, ниту еден „против“ и 25 „воздржани“ денеска ја усвои одлуката за прераспределба на 1,6 милијарда денари меѓу буџетските корисници на централната власт и меѓу фондовите.

Собранието треба да одлучи за прераспределба на 1,647 милијарда денари

пред 4 месеци - ТВ Нова - Македонија

Со прераспределба на 1.647.100.000 денари помеѓу буџетски корисници треба да се обезбедат средства за исплата на достасани обврски засметка на проекти кај кои е забележано позабавено темпо на реализација.

Прераспределбата на средствата буџетските корисници на централната власт и фондовите на собраниска седница

Прераспределбата на средствата буџетските корисници на централната власт и фондовите на собраниска седница

пред 4 месеци - 24 вести - Македонија

Собранието денеска ќе ја одржи дваесетта седница. Единствена точка на дневен ред на седницата е „предлог одлуката за прераспределба на средства помеѓу буџетските корисници на централната власт и помеѓу фондовите.

Прераспределбата на средствата буџетските корисници на централната власт и фондовите на собраниска седница

Прераспределбата на средствата буџетските корисници на централната власт и фондовите на собраниска седница

пред 4 месеци - Сител - Македонија

Собранието на Република Македонија денеска треба да ја одржи дваесетта седница. Единствена точка на дневен ред на седницата е „Предлог одлуката за прераспределба на средства помеѓу буџетските корисници на централната власт и помеѓу фондовите.

Собранието расправа за прераспределба на буџетските средства

Собранието расправа за прераспределба на буџетските средства

пред 4 месеци - Нова ТВ - Македонија

Собранието денеска ќе заседава за одлука што ја донесе Владата на вчерашната седница за прераспределба на средства од буџетот од ставки каде што е забележана побавна реализација до ставки каде треба да се исплатат достасани обврски.

Собраниска седница за прераспределба на средства помеѓу буџетските корисници

Собраниска седница за прераспределба на средства помеѓу буџетските корисници

пред 4 месеци - +Инфо - Македонија

Собранието денеска ќе ја одржи 20 седница за одлуката што Владата ја донесе на вчерашната седница за прераспределба на средства од буџетот од ставки каде што е забележана побавна реализација до ставки каде треба да се исплатат достасани обврски.

Собраниска седница за прераспределба на буџетските средства

Собраниска седница за прераспределба на буџетските средства

пред 4 месеци - Канал 77 - Македонија

Собранието на Република Македонија ја одржува дваесетта седница. Единствена точка на дневен ред на седницата е „Предлог одлуката за прераспределба на средства помеѓу буџетските корисници на централната власт и помеѓу фондовите.

Собранието денеска ќе ја одржи 20 та седница  на дневен ред само една точка

Собранието денеска ќе ја одржи 20-та седница- на дневен ред само една точка

пред 4 месеци - Прес 24 - Македонија

Собранието на Република Македонија денеска треба да ја одржи дваесетта седница. Единствена точка на дневен ред на седницата е „Предлог одлуката за прераспределба на средства помеѓу буџетските корисници на централната власт и помеѓу фондовите.

Прераспределбата на средствата буџетските корисници на централната власт и фондовите на собраниска седница

Прераспределбата на средствата буџетските корисници на централната власт и фондовите на собраниска седница

пред 4 месеци - Канал 5 - Македонија

Единствена точка на дневен ред на седницата е „Предлог одлуката за прераспределба на средства помеѓу буџетските корисници на централната власт и помеѓу фондовите.

Прераспределбата на средствата буџетските корисници на централната власт и фондовите на собраниска седница

Прераспределбата на средствата буџетските корисници на централната власт и фондовите на собраниска седница

пред 4 месеци - 24 вести - Македонија

Собранието на Република Македонија денеска треба да ја одржи дваесетта седница. Единствена точка на дневен ред на седницата е „Предлог одлуката за прераспределба на средства помеѓу буџетските корисници на централната власт и помеѓу фондовите.

Прераспределбата на средствата буџетските корисници на централната власт и фондовите на собраниска седница

Прераспределбата на средствата буџетските корисници на централната власт и фондовите на собраниска седница

пред 4 месеци - A1on - Македонија

Собранието на Република Македонија денеска треба да ја одржи дваесетта седница. Единствена точка на дневен ред на седницата е „Предлог одлуката за прераспределба на средства помеѓу буџетските корисници на централната власт и помеѓу фондовите.

Владата усвои законски измени за олеснето социјално и здравствено осигурување на земјоделците

Владата усвои законски измени за олеснето социјално и здравствено осигурување на земјоделците

пред 4 месеци - еМАГАЗИН - Економија

На вчерашната 39. седница, владата го разгледа и усвои предлог–законот за изменување на Законот за придонеси од задолжително социјално осигурување.

Владата со таен ребаланс крати на грбот на младите  образованието и животната средина

Владата со таен ребаланс крати на грбот на младите, образованието и животната средина

пред 4 месеци - Курир - Македонија

Владата на вечерна седница вчера вечер донесе одлука со која е предложен ребаланс до Собранието во итна постака. Седницата во Собрание е закажана веднаш од претседателот на Собранието, Талат Џафери за денеска во 11 часот.

Усвоени измените на Законот за придонесите од задожителното социјално осигурување

Усвоени измените на Законот за придонесите од задожителното социјално осигурување

пред 4 месеци - Денар - Економија

Предлог-законот за изменување на Законот за придонесите од задолжителното социјално осигурување беше усвоен на вчерашната седница на Владата.

Седница за прераспределба на средствата буџетските корисници на централната власт и фондовите

Седница за прераспределба на средствата буџетските корисници на централната власт и фондовите

пред 4 месеци - Либертас - Македонија

Собранието на Република Македонија денеска треба да ја одржи дваесетта седница. Единствена точка на дневен ред на седницата е „Предлог одлуката за прераспределба на средства помеѓу буџетските корисници на централната власт и помеѓу фондовите.

Владата ја одржа 39  седница

Владата ја одржа 39. седница

пред 4 месеци - Сител - Македонија

Владата на Република Македонија на денешната 39-тата седница ја разгледа и ја усвои предлог–одлуката за прераспределба на...

Владата донесе одлуки за прераспределба на средства меѓу буџетските корисници

Владата донесе одлуки за прераспределба на средства меѓу буџетските корисници

пред 4 месеци - +Инфо - Македонија

Владата на денешната 39-тата седница ја разгледа и ја усвои предлог–одлуката за прераспределба на средства помеѓу буџетските корисници на централната власт и помеѓу фондовите.

Одлука за прераспределба на средствата помеѓу буџетските корисници

Одлука за прераспределба на средствата помеѓу буџетските корисници

пред 4 месеци - Вечер - Економија

Владата на Република Македонија на денешната 39-тата седница ја разгледа и ја усвои предлог–одлуката за прераспределба на средства помеѓу буџетските корисници на централната власт и помеѓу фондовите.

Одлука за прераспределба на средствата помеѓу буџетските корисници

Одлука за прераспределба на средствата помеѓу буџетските корисници

пред 4 месеци - Макфакс - Економија

Владата на Република Македонија на денешната 39-тата седница ја разгледа и ја усвои предлог–одлуката за прераспределба на средства помеѓу буџетските корисници на централната власт и помеѓу фондовите.

Владата ги усвои измените на Законот за придонеси од задожително социјално осигурување

Владата ги усвои измените на Законот за придонеси од задожително социјално осигурување

пред 4 месеци - Весник - Македонија

Предлог-законот за изменување на Законот за придонеси од задолжително социјално осигурување, беше усвоен на денешната седница на Владата.

Владата ги усвои измените на Законот за придонеси од задожително социјално осигурување

Владата ги усвои измените на Законот за придонеси од задожително социјално осигурување

пред 4 месеци - Вечер - Македонија

Предлог-законот за изменување на Законот за придонеси од задолжително социјално осигурување, беше усвоен на денешната седница на Владата.

Владата ги усвои измените на Законот за придонеси од задожително социјално осигурување

Владата ги усвои измените на Законот за придонеси од задожително социјално осигурување

пред 4 месеци - Макфакс - Македонија

Предлог-законот за изменување на Законот за придонеси од задолжително социјално осигурување, беше усвоен на денешната седница на Владата.

Владата донесе одлука за непречено задолжително социјално осигурување на индивидуалните земјоделци

Владата донесе одлука за непречено задолжително социјално осигурување на индивидуалните земјоделци

пред 4 месеци - Прес 24 - Македонија

Владата на денешната седница  усвои Предлог–законот за изменување на Законот за придонеси од задолжително социјално осигурување...

Владата ги усвои измените на Законот за приоднеси од задолжително социјално осигурување

Владата ги усвои измените на Законот за приоднеси од задолжително социјално осигурување

пред 4 месеци - Либертас - Македонија

Владата на денешната седница  усвои Предлог–законот за изменување на Законот за придонеси од задолжително социјално осигурување...

Времеплов
x