20
Минатиот месец дури 39 проценти од жените и 29 отсто од мажите во Македонија користеле седативи

Минатиот месец дури 39 проценти од жените и 29 отсто од мажите во Македонија користеле седативи

пред 3 месеци - Сител - Македонија

Embedded video for Минатиот месец дури 39 проценти од жените и 29 отсто од мажите во Македонија користеле седативи Марихуаната е најчесто користена дрога во Македонија.

Алармантно 5 од децата од 15 до 16 години пробале марихуана а 9  од популацијата користи некаков наркотик

Алармантно: 5% од децата од 15 до 16 години пробале марихуана, а 9 % од популацијата користи некаков наркотик!

пред 3 месеци - Алфа - Македонија

Околу 9 проценти од граѓаните во земјава во текот на живот земале некаков вид нелегална дрога. Најчесто застапена е канабисот, ја користеле 8, 2 проценти.

Живееме на седативи пиво и цигари

Живееме на седативи, пиво и цигари!

пред 3 месеци - 365 - Без катеторија

16 Споделувања Share Tweet Во текот на октомври, дури 39% од жените и 29% од мажите во Македонија користеле седатив, а на своја рака земале и малолетници и тинејџери.

Се бара таблета за смирување повеќе

Се бара таблета за смирување повеќе

пред 3 месеци - 24 вести - Македонија

Алармантно се зголемува бројот на  лица кои користат таблети  за смирување. Младата популација ги користи на своја рака, а додека повозрасните бараат рецепт од лекар.

Секој втор Македонец пуши цигари алкохол консумираат 65 од граѓаните а дрога земаат и малолетници

Секој втор Македонец пуши цигари, алкохол консумираат 65% од граѓаните, а дрога земаат и малолетници

пред 3 месеци - Скопје Инфо - Без катеторија

На возраст од 15 до 64 години активно пушат 46 отсто од граѓаните, 65 отсто консумирале алкохол, 24 отсто во текот на последниот месец користеле седативи, а околу 40 отсто барем еднаш земале седатив во текот на последниот месец.

Истражување Децата навлечени на марихуана возрасните на седативи

Истражување: Децата навлечени на марихуана, возрасните на седативи

пред 3 месеци - Вечер - Македонија

Институтот за јавно здравје презентираше загрижувачки податоци за употребата на дроги во земјава. Два проценти од деца на возраст од 11, 12, 13 години користат марихуана, а нивниот број континуирано расте.

Истражување Децата навлечени на марихуана возрасните на седативи

Истражување: Децата навлечени на марихуана, возрасните на седативи

пред 3 месеци - Весник - Македонија

Институтот за јавно здравје презентираше загрижувачки податоци за употребата на дроги во земјава. Два проценти од деца на возраст од 11, 12, 13 години користат марихуана, а нивниот број континуирано расте.

Истражување Децата навлечени на марихуана возрасните на седативи

Истражување: Децата навлечени на марихуана, возрасните на седативи

пред 3 месеци - Макфакс - Македонија

Институтот за јавно здравје презентираше загрижувачки податоци за употребата на дроги во земјава. Два проценти од деца на возраст од 11, 12, 13 години користат марихуана, а нивниот број континуирано расте.

Секој втор Македонец пуши цигари алкохол консумираат 65 од граѓаните а дрога земаат и малолетници

Секој втор Македонец пуши цигари, алкохол консумираат 65% од граѓаните, а дрога земаат и малолетници

пред 3 месеци - Весник - Македонија

На возраст од 15 до 64 години активно пушат 46 отсто од граѓаните, 65 отсто консумирале алкохол, 24 отсто во текот на последниот месец користеле седативи, а околу 40 отсто барем еднаш земале седатив во текот на последниот месец.

Секој втор Македонец пуши цигари алкохол консумираат 65 од граѓаните а дрога земаат и малолетници

Секој втор Македонец пуши цигари, алкохол консумираат 65% од граѓаните, а дрога земаат и малолетници

пред 3 месеци - Вечер - Македонија

На возраст од 15 до 64 години активно пушат 46 отсто од граѓаните, 65 отсто консумирале алкохол, 24 отсто во текот на последниот месец користеле седативи, а околу 40 отсто барем еднаш земале седатив во текот на последниот месец.

ИЈЗ Македонија е пушачка нација жените се на седативи мажите на дроги

ИЈЗ: Македонија е пушачка нација, жените се на седативи, мажите на дроги!

пред 3 месеци - Вечер - Живот

На возраст од 15 до 64 години активно пушат 46 отсто од граѓаните, 65 отсто консумирале алкохол, 24 отсто во текот на последниот месец користеле седативи, а околу 40 отсто барем еднаш земале седатив во текот на последниот месец.

ИЈЗ Македонија е пушачка нација жените се на седативи мажите на дроги

ИЈЗ: Македонија е пушачка нација, жените се на седативи, мажите на дроги!

пред 3 месеци - Весник - Живот

На возраст од 15 до 64 години активно пушат 46 отсто од граѓаните, 65 отсто консумирале алкохол, 24 отсто во текот на последниот месец користеле седативи, а околу 40 отсто барем еднаш земале седатив во текот на последниот месец.

ИЈЗ Македонија е пушачка нација жените се на седативи мажите на дроги

ИЈЗ: Македонија е пушачка нација, жените се на седативи, мажите на дроги!

пред 3 месеци - Република - Здравје

На возраст од 15 до 64 години активно пушат 46 отсто од граѓаните, 65 отсто консумирале алкохол, 24 отсто во текот на последниот месец користеле седативи, а околу 40 отсто барем еднаш земале седатив во текот на последниот месец.

ИЈЗ Речиси секој втор граѓанин активно пуши а 65 отсто консумираат алкохол

ИЈЗ: Речиси секој втор граѓанин активно пуши, а 65 отсто консумираат алкохол

пред 3 месеци - Сител - Македонија

На возраст од 15 до 64 години активно пушат 46 отсто од граѓаните, 65 отсто консумирале алкохол, 24 отсто во текот на последниот месец користеле седативи, а околу 40 отсто барем еднаш земале седатив во текот на последниот месец.

Загрижувачка статистика Секој втор Македонец пуши цигари алкохол консумираат 65 од граѓаните а дрога земаат и малолетници

Загрижувачка статистика: Секој втор Македонец пуши цигари, алкохол консумираат 65% од граѓаните, а дрога земаат и малолетници

пред 3 месеци - Курир - Македонија

На возраст од 15 до 64 години активно пушат 46 отсто од граѓаните, 65 отсто консумирале алкохол, 24 отсто во текот на последниот месец користеле седативи, а околу 40 отсто барем еднаш земале седатив во текот на последниот месец.

Опаѓа возрасната граница на корисниците на наркотични дроги

Опаѓа возрасната граница на корисниците на наркотични дроги

пред 3 месеци - МТВ 1 - Македонија

Загрижувачки податоци за употребата на дроги во земјава. Дури пет проценти од децата на 15 и 16- годишна возраст пробале марихуана, овој процент расте со зголемување на возраста- покажува истражувањето на Институтот за јавно здравје.

ИЈЗ Околу 46 отсто од граѓаните пушат а 65 отсто консумирале алкохол во последниот месец

ИЈЗ: Околу 46 отсто од граѓаните пушат, а 65 отсто консумирале алкохол во последниот месец

пред 3 месеци - A1on - Македонија

Од македонските граѓани на возраст од 15 до 64 години активно пушат 46 отсто, 65 отсто консумирале алкохол, 24 отсто во последниот месец користеле седативи, а околу 40 отсто барем еднаш земале седатив во текот на последниот месец.

Секој втор Македонец пуши  дрога земаат и малолетници

Секој втор Македонец пуши - дрога земаат и малолетници

пред 3 месеци - Прес 24 - Македонија

На возраст од 15 до 64 години активно пушат 46 отсто од граѓаните, 65 отсто консумирале алкохол, 24 отсто во текот на последниот месец користеле седативи, а околу 40 отсто барем еднаш земале седатив во текот на последниот месец.

Загрижувачка статистика Секој втор Македонец пуши цигари алкохол консумираат 65 од граѓаните а дрога земаат и малолетници

Загрижувачка статистика: Секој втор Македонец пуши цигари, алкохол консумираат 65% од граѓаните, а дрога земаат и малолетници

пред 3 месеци - Бркај работа - Македонија

На возраст од 15 до 64 години активно пушат 46 отсто од граѓаните, 65 отсто консумирале алкохол, 24 отсто во текот на последниот месец користеле седативи, а околу 40 отсто барем еднаш земале седатив во текот на последниот месец.

Секој втор граѓанин во Македонија е активен пушач  меѓу нив и малолетници

Секој втор граѓанин во Македонија е активен пушач - меѓу нив и малолетници

пред 3 месеци - Прес 24 - Македонија

На возраст од 15 до 64 години активно пушат 46 отсто од граѓаните, 65 отсто консумирале алкохол, 24 отсто во текот на последниот месец користеле седативи, а околу 40 отсто барем еднаш земале седатив во текот на последниот месец.

Истражување Колку често македонските граѓани пијат алкохол

Истражување: Колку често македонските граѓани пијат алкохол?

пред 3 месеци - еМАГАЗИН - Македонија

Мнозинството од сите возрасни лица пријавиле дека некогаш го консумирале алкохол во текот на нивниот живот (86,4 отсто), покажува најновото истражување на Институтот за јавно здравје.

Пушачка нација жените на седативи мажите на дроги

Пушачка нација, жените на седативи, мажите на дроги

пред 3 месеци - +Инфо - Македонија

Речиси секој втор граѓанин активно пуши, а 65 отсто консумираат алкохол На возраст од 15 до 64 години активно пушат 46 отсто...

Жените во Македонија патат од анксиозност

Жените во Македонија патат од анксиозност

пред 3 месеци - Канал 5 - Македонија

Најчесто ги користат за смирување и полесен сон. Од испитаните мажи, 19,5 проценти се изјасниле дека користат медикаменти за смирување.

Секој втор Македонец пуши цигари алкохол консумираат 65 од граѓаните а дрога земаат и малолетници

Секој втор Македонец пуши цигари, алкохол консумираат 65% од граѓаните, а дрога земаат и малолетници

пред 3 месеци - Пулс 24 - Македонија

На возраст од 15 до 64 години активно пушат 46 отсто од граѓаните, 65 отсто консумирале алкохол, 24 отсто во текот на последниот месец користеле седативи, а околу 40 отсто барем еднаш земале седатив во текот на последниот месец.

Возрасните во Македонија навлечени на седативи сѐ повеќе деца користат марихуана

Возрасните во Македонија навлечени на седативи, сѐ повеќе деца користат марихуана

пред 3 месеци - Кајгана - Македонија

Институтот за јавно здравје презентираше загрижувачки податоци за употребата на дроги во земјава. Два проценти од деца на возраст од 11, 12, 13 години користат марихуана, а нивниот број континуирано расте.

Марихуаната најкористена дрога  пет отсто од децата ја земаат

Марихуаната најкористена дрога – пет отсто од децата ја земаат

пред 3 месеци - Нова ТВ - Македонија

Загрижува фактот што два проценти од деца на возраст од 11, 12, 13 години користат марихуана, а нивниот број континуирано расте.

ИЈЗ Речиси секој втор граѓанин активно пуши а 65 отсто консумираат алкохол

ИЈЗ: Речиси секој втор граѓанин активно пуши, а 65 отсто консумираат алкохол

пред 3 месеци - Либертас - Македонија

На возраст од 15 до 64 години активно пушат 46 отсто од граѓаните, 65 отсто консумирале алкохол, 24 отсто во текот на последниот месец користеле седативи, а околу 40 отсто барем еднаш земале седатив во текот на последниот месец.

Институт за јавно здравје Секој втор граѓанин активно пуши а 65 отсто консумираат алкохол

Институт за јавно здравје: Секој втор граѓанин активно пуши, а 65 отсто консумираат алкохол

пред 3 месеци - Радио МОФ - Без катеторија

На возраст од 15 до 64 години активно пушат 46 отсто од граѓаните, 65 отсто консумирале алкохол, 24 отсто во текот на последниот месец користеле седативи, а околу 40 отсто барем еднаш земале седатив во текот на последниот месец.

Промовирање на извештај за застапеноста на употребата на психоактивни супстанци кај населението

Промовирање на извештај за застапеноста на употребата на психоактивни супстанци кај населението

пред 3 месеци - Сител - Македонија

Институтот за јавно здравје на Република Македонија денеска ќе го промовира Извештајот со резултати од истражувањето за застапеноста на употребата на психоактивни супстанци кај населението годинава, спроведено прв пат во државава.

Промовирање на извештај за застапеноста на употребата на психоактивни супстанци кај населението

Промовирање на извештај за застапеноста на употребата на психоактивни супстанци кај населението

пред 3 месеци - Канал 5 - Македонија

Од Институтот информираат дека на извештајот работеле нивни тимови и партнери, а финализиран е со поддршка на Европскиот мониторинг центар за дроги и зависност од дроги (EMCDDA) од Лисабон и Министерството за здравство.

Времеплов
x