20
Загаденост на воздухот во повеќе градови  ПМ10 честичките високи и утрово

Загаденост на воздухот во повеќе градови - ПМ10 честичките високи и утрово

пред 3 месеци - Прес 24 - Македонија

Воздухот во Скопје, Битола и Тетово и утрово е загаден, иако концентрациите на ПМ10 чекстичките се пониски од оние во текот на ноќта.

Воздухот во големите градови загаден и опасен по здравјето  одговорните молчат

Воздухот во големите градови загаден и опасен по здравјето – одговорните молчат

пред 3 месеци - Весник - Македонија

Воздухот во Скопје, Битола и тетово вечерва е опасен по здравјето на граѓаните. Додека граѓаните го дишат канцерогениот воздух, одговорните власти се кријат и не превземаат никакви мерки за подобрување на квалитетот на воздухот.

Воздухот во големите градови загаден и опасен по здравјето  одговорните молчат

Воздухот во големите градови загаден и опасен по здравјето – одговорните молчат

пред 3 месеци - Вечер - Македонија

Воздухот во Скопје, Битола и тетово вечерва е опасен по здравјето на граѓаните. Додека граѓаните го дишат канцерогениот воздух, одговорните власти се кријат и не превземаат никакви мерки за подобрување на квалитетот на воздухот.

Воздухот во големите градови канцероген  одговорните молчат

Воздухот во големите градови канцероген – одговорните молчат

пред 3 месеци - Република - Македонија

Воздухот во Скопје, Битола и тетово вечерва е опасен по здравјето на граѓаните. Додека граѓаните го дишат канцерогениот воздух, одговорните власти се кријат и не превземаат никакви мерки за подобрување на квалитетот на воздухот.

СЕ ОТРУВМЕ ОД ЧИСТИОТ ВОЗДУХ НА ЗАЕВ Ненормално висока концентрација на ПМ10 честички во повеќе градови низ Македонија

СЕ ОТРУВМЕ ОД „ЧИСТИОТ“ ВОЗДУХ НА ЗАЕВ: Ненормално висока концентрација на ПМ10 честички во повеќе градови низ Македонија!

пред 3 месеци - Infomax - Македонија

Наместо ветениот чист воздух граѓаните добија енормна загаденост. Загадувањето во Битола е над 300 ПМ10 честички, во Скопје над 350, додека најзагаден град вечерва во Македонија е Куманово, каде загаденоста е 420 ПМ10 честички.

Граѓаните ќе се задушат од чистиот воздух на Заев и СДСМ Во неколку градови во Македонија вечерва е опасно да се излезе од дома

Граѓаните ќе се задушат од чистиот воздух на Заев и СДСМ: Во неколку градови во Македонија вечерва е опасно да се излезе од дома

пред 3 месеци - Курир - Македонија

Наместо ветениот чист воздух граѓаните добија енормна загаденост. Загадувањето во Битола е над 300 ПМ10 честички, во Скопје над 350, додека најзагаден град вечерва во Македонија е Куманово, каде загаденоста е 420 ПМ10 честички.

И вечерва Куманово и Лисиче најзагадени

И вечерва Куманово и Лисиче најзагадени

пред 3 месеци - Прес 24 - Македонија

Куманово и вечерва е најзагаден град во Македонија. Втор најзагаден град вечерва е Скопје, каде што нивото на ПМ10 честички на мерната единица во Лисиче покажува 365.

Екстремна загаденост на воздухот во Скопје и во Македонија властите ги обвинуваат граѓаните

Екстремна загаденост на воздухот во Скопје и во Македонија, властите ги обвинуваат граѓаните!

пред 3 месеци - Infomax - Македонија

Град Скопје има итна потреба од нова градска власт која што системски ќе го реши проблемот со загадувањето, ќе изготви и...

Алармантно Осум пати повисока загаденоста на воздухот во Лисиче

Алармантно: Осум пати повисока загаденоста на воздухот во Лисиче

пред 3 месеци - Канал 5 - Македонија

Денеска започна и чистењето на градот. Бутел- прва општина на дневен ред. Ги запрашавме градочалниците. Со какви мерки ќе го стимулираат загадениот воздух ?! Воздухот нема да се прочисти преку ноќ.

Македонија и Скопје се гушат Ништо од ветуваниот чист воздух на СДСМ за Шилегов граѓаните се криви за загадувањето

Македонија и Скопје се гушат: Ништо од ветуваниот чист воздух на СДСМ, за Шилегов граѓаните се криви за загадувањето

пред 3 месеци - Курир - Македонија

Град Скопје има итна потреба од нова градска власт која што системски ќе го реши проблемот со загадувањето, ќе изготви и...

Рекордно загадување на воздухот во Скопје, паркингот ќе поскапи

пред 3 месеци - ТВ Нова - Македонија

И понатаму Скопско Лисиче со рекордно загадување на воздухот. Состојбата е аларманта. Ноќеска мерните станици на министерството за животна средна измерија аеро загадување за неколку пати над максимално дозволеното ниво.

Денар Во Скопје не се дише

Денар: Во Скопје не се дише

пред 3 месеци - Економски - Економија

Синоќа во Скопје загадувањето беше на многу високо ниво. Мерните станици покажуваат дека концентрација на ПМ 10 честичките во текот на ноќта биле високо над дозволеното.

Најзагедено е во Скопје во текот на ноќта

Најзагедено е во Скопје, во текот на ноќта

пред 3 месеци - Весник - Македонија

Во сите скопски општини синоќа загадувањето беше на многу високо ниво. Мерните станици покажуваат дека концентрации на ПМ 10 честичките во текот на ноќта надминувале 100 микрограми, а достигнале и до 400 микрограми на метар кубен.

Најзагедено е во Скопје во текот на ноќта

Најзагедено е во Скопје, во текот на ноќта

пред 3 месеци - Вечер - Скопје

Во сите скопски општини синоќа загадувањето беше на многу високо ниво. Мерните станици покажуваат дека концентрации на ПМ 10 честичките во текот на ноќта надминувале 100 микрограми, а достигнале и до 400 микрограми на метар кубен.

Во Бутел започна акцијата за чистење на улиците во Скопје

Во Бутел започна акцијата за чистење на улиците во Скопје

пред 3 месеци - Канал 5 - Македонија

Целта на оваа голема акција е чистење и миење на улиците од прашината која со години се таложи и претставува една од краткорочните мерки за намалување на загадувањето во градот.

Најзагадено во Скопје во текот на ноќните часови

Најзагадено во Скопје во текот на ноќните часови

пред 3 месеци - Алфа - Македонија

Во сите скопски општини синоќа загадувањето беше на многу високо ниво. Мерните станици покажуваат дека концентрации на ПМ 10 честичките во текот на ноќта надминувале 100 микрограми, а достигнале и до 400 микрограми на метар кубен.

Стотици невработени почнаа да го чистат Скопје ГАЛЕРИЈА

Стотици невработени почнаа да го чистат Скопје ГАЛЕРИЈА

пред 3 месеци - +Инфо - Скопје

Неколку стотици новоангажирани работници, покрај постоечките човечки ресурси и механизација на јавните претпријатија и скопските општини, денеска во општина Бутел ја започнаа големата генералка на Градот.

Од Бутел започна акцијата за чистење на Скопје

Од Бутел, започна акцијата за чистење на Скопје

пред 3 месеци - Нова ТВ - Македонија

Градските власти денеска од општина Бутел ја започнаа големата акција за чистење на улиците чија цел е намалување на загаденоста, која ќе се спроведува во сите скопски општини во период од 20-тина дена.

Во Скопје не се дише

Во Скопје не се дише

пред 3 месеци - Денар - Економија

Синоќа во Скопје загадувањето беше на многу високо ниво. Мерните станици покажуваат дека концентрација на ПМ 10 честичките во текот на ноќта биле високо над дозволеното.

Во Бутел започна големата акција за чистење на улиците во Скопје

Во Бутел започна големата акција за чистење на улиците во Скопје

пред 3 месеци - A1on - Македонија

Неколку стотици новоангажирани работници, покрај постоечките човечки ресурси и механизација на јавните претпријатија и скопските општини, денеска во општина Бутел ја започнаа големата генералка на Градот.

Голема акција за чистење на Скопје

Голема акција за чистење на Скопје

пред 3 месеци - Весник - Македонија

Со цел да се намали загаденоста во главниот град, градските власти од општина Бутел ја почнаа големата акција за чистење на улиците, која ќе се спроведува во сите скопски општини во период од 20-тина дена.

Голема акција за чистење на Скопје

Голема акција за чистење на Скопје

пред 3 месеци - Вечер - Скопје

Со цел да се намали загаденоста во главниот град, градските власти од општина Бутел ја почнаа големата акција за чистење на улиците, која ќе се спроведува во сите скопски општини во период од 20-тина дена.

Започна големата акција за чистење на Скопје

Започна големата акција за чистење на Скопје

пред 3 месеци - Денар - Економија

Со цел да се намали загаденоста во главниот град, градските власти од општина Бутел ја почнаа големата акција за чистење на улиците, која ќе се спроведува во сите скопски општини во период од 20-тина дена.

Почнува големата акција за чистење на Скопје

Почнува големата акција за чистење на Скопје

пред 3 месеци - Сител - Македонија

Градските власти денеска од општина Бутел ја почнуваат големата акција за чистење на улиците со цел намалување на загаденоста, која ќе се спроведува во сите скопски општини во период од 20-тина дена.

Голема акција за чистење на Скопје

Голема акција за чистење на Скопје

пред 3 месеци - Макфакс - Скопје

Со цел да се намали загаденоста во главниот град, градските власти од општина Бутел ја почнаа големата акција за чистење на улиците, која ќе се спроведува во сите скопски општини во период од 20-тина дена.

Почнува генералката на Скопје

Почнува „генералката“ на Скопје

пред 3 месеци - MK News - Македонија

Градските власти денеска од општина Бутел ја почнуваат големата акција за чистење на улиците со цел намалување на загаденоста, која ќе се спроведува во сите скопски општини во период од дваесетина дена.

Најзагадено во Скопје во текот на ноќните часови

Најзагадено во Скопје во текот на ноќните часови

пред 3 месеци - Сител - Македонија

Во сите скопски општини синоќа загадувањето беше на многу високо ниво. Мерните станици покажуваат дека концентрации на ПМ 10 честичките во текот на ноќта надминувале 100 микрограми, а достигнале и до 400 микрограми на метар кубен.

Најзагадено во Скопје во текот на ноќтаноќните часови

Најзагадено во Скопје во текот на ноќтаноќните часови

пред 3 месеци - Канал 5 - Македонија

Во Карпош, Лисиче и кај Ректорат концентрациите на ПМ10 честичките од осум часот до 14 се движеле околу максимално дозволената граница од 50 микрограми на метар кубен, по што почнуваат да се зголемуваат.

Најзагадено во Скопје во текот на ноќните часови

Најзагадено во Скопје во текот на ноќните часови

пред 3 месеци - A1on - Македонија

Загадувањето во сите општини на Скопје вчера вечер беше на многу високо ниво. Концентрациите на ПМ 10 честичките во текот на ноќта надминувале 100 микрограми, а достигнале и до 400 микрограми на метар кубен.

Почнува големата акција за чистење на Скопје

Почнува големата акција за чистење на Скопје

пред 3 месеци - Канал 5 - Македонија

- Град Скопје во соработка со Агенцијата за вработување и Министерството за труд и социјална политика ангажира стотици невработени лица кои заедно со надлежните јавни претпријатија ќе ја спроведат оваа акција.

Времеплов
x