20
Светска Банка со проект од 150 милиони долари ќе ја олеснува трговијата на Западен Балкан

Светска Банка со проект од 150 милиони долари ќе ја олеснува трговијата на Западен Балкан

пред 2 месеци - Вечер - Економија

Во рамки на Меѓународната конференција „Посилна регионална интеграција на Балканот“ во Софија, чиј домаќин е Светска Банка...

Заев Бугарското претседателство со ЕУ е охрабрувачка порака за регионот

Заев: Бугарското претседателство со ЕУ е охрабрувачка порака за регионот

пред 2 месеци - Макфакс - Македонија

Во рамки на Меѓународната конференција „Посилна регионална интеграција на Балканот“ во Софија, чиј домаќин е Светска Банка...

Балканските лидери се заложија за единствен економски регион

Балканските лидери се заложија за единствен економски регион

пред 2 месеци - Прес 24 - Економија

Изградбата на коридорите 8 и 10 е дополнителна можност за раст и развој на регионот на Западен Балкан, како и за приближување...

Балканските лидери се заложија за единствен економски регион

Балканските лидери се заложија за единствен економски регион

пред 2 месеци - Сител - Македонија

Изградбата на коридорите 8 и 10 е дополнителна можност за раст и развој на регионот на Западен Балкан, како и за приближување...

Заев Македонија може да биде транспортен центар на Балканот

Заев: Македонија може да биде транспортен центар на Балканот

пред 2 месеци - 24 вести - Македонија

„Изградбата на коридорите 8 и 10 е дополнителна можност за раст и развој на регионот на Западен Балкан, како и за приближување...

Заев Македонија може да биде транспортен центар на Балканот

Заев: Македонија може да биде транспортен центар на Балканот

пред 2 месеци - МТВ 1 - Македонија

Македонскиот премиер Зоран Заев учествува на меѓународната конференција „Пoсилна регионална интеграција на Балканот“. Се...

Брнабиќ 2018 ќе биде многу поуспешна во евроинтеграцијата на Балканот

Брнабиќ: 2018 ќе биде многу поуспешна во евроинтеграцијата на Балканот

пред 2 месеци - A1on - Балкан

Српската премиерка Ана Брнабиќ денеска на средба со нејзиниот бугарски колега Бојко Борисов изрази надеж дека следната година ќе биде успешна за балканските интеграции во Европската унија.

Заев Македонија може да биде транспортен центар на Балканот ВИДЕО

Заев: Македонија може да биде транспортен центар на Балканот ВИДЕО

пред 2 месеци - +Инфо - Економија

Македонија сака да учествува во сите регионални проекти и може да биде транспортен центар на Балканот зашто преку неа поминуваат...

Заев на Меѓународната конференција во Софија Македонија може да биде транспортен центар на Балканот

Заев на Меѓународната конференција во Софија: Македонија може да биде транспортен центар на Балканот

пред 2 месеци - A1on - Македонија

„Изградбата на коридорите 8 и 10 е дополнителна можност за раст и развој на регионот на Западен Балкан, како и за приближување...

Брнабиќ 2018 ќе биде многу поуспешна во евроинтеграцијата на Балканот

Брнабиќ: 2018 ќе биде многу поуспешна во евроинтеграцијата на Балканот

пред 2 месеци - Алфа - Балкан

Српската премиерка Ана Брнабиќ денеска на средба со нејзиниот бугарски колега Бојко Борисов изрази надеж дека следната година ќе биде успешна за балканските интеграции во Европската унија.

Бугарскиот премиер се сретна со извршната директорка на Светската банка

Бугарскиот премиер се сретна со извршната директорка на Светската банка

пред 2 месеци - A1on - Балкан

Бугарскиот премиер Бојко Борисов денеска во Софија се сретна со извршната директорка на Светската банка Кристалина Георгиева, на која и ги претстави приоритетните проекти за поврзување на земјите од Западен Балкан.

Заев Македонија може да биде транспортен центар на Балканот

Заев: Македонија може да биде транспортен центар на Балканот

пред 2 месеци - Сител - Економија

Македонија сака да учествува во сите регионални проекти и може да биде транспортен центар на Балканот зашто преку неа поминуваат...

Брнабиќ 2018 ќе биде многу поуспешна во евроинтеграцијата на Балканот

Брнабиќ: 2018 ќе биде многу поуспешна во евроинтеграцијата на Балканот

пред 2 месеци - Сител - Балкан

Српската премиерка Ана Брнабиќ денеска на средба со нејзиниот бугарски колега Бојко Борисов изрази надеж дека следната година ќе биде успешна за балканските интеграции во Европската унија.

Балканските лидери се заложија за единствен економски регион

Балканските лидери се заложија за единствен економски регион

пред 2 месеци - Нова ТВ - Македонија

Изградбата на коридорите 8 и 10 е дополнителна можност за раст и развој на регионот на Западен Балкан, како и за приближување...

Заев Македонија може да биде транспортен центар на Балканот

Заев: Македонија може да биде транспортен центар на Балканот

пред 2 месеци - Прес 24 - Македонија

Македонија сака да учествува во сите регионални проекти и може да биде транспортен центар на Балканот зашто преку неа поминуваат...

Заев Македонија може да биде транспортен центар на Балканот

Заев: Македонија може да биде транспортен центар на Балканот

пред 2 месеци - +Инфо - Економија

Македонија сака да учествува во сите регионални проекти и може да биде транспортен центар на Балканот зашто преку неа поминуваат...

Брнабиќ 2018 ќе биде многу поуспешна во евроинтеграцијата на Балканот

Брнабиќ: 2018 ќе биде многу поуспешна во евроинтеграцијата на Балканот

пред 2 месеци - +Инфо - Свет

Српската премиерка Ана Брнабиќ денеска на средба со нејзиниот бугарски колега Бојко Борисов изрази надеж дека следната година ќе биде успешна за балканските интеграции во Европската унија.

Премиерот Заев во Софија на конференција за интеграција на Балканот

Премиерот Заев во Софија на конференција за интеграција на Балканот

пред 2 месеци - МТВ 1 - Македонија

Од Брисел, македонскиот премиер Зоран Заев директно во Софија, каде што учествува на меѓународната конференција „Пoсилна регионална интеграција на Балканот“.

Брнабиќ 2018 ќе биде многу поуспешна во евроинтеграцијата на Балканот

Брнабиќ: 2018 ќе биде многу поуспешна во евроинтеграцијата на Балканот

пред 2 месеци - Либертас - Свет

Српската премиерка Ана Брнабиќ денеска на средба со нејзиниот бугарски колега Бојко Борисов изрази надеж дека следната година ќе биде успешна за балканските интеграции во Европската унија.

Бугарскиот премиер се сретна со извршната директорка на Светската банка

Бугарскиот премиер се сретна со извршната директорка на Светската банка

пред 2 месеци - Сител - Балкан

Бугарскиот премиер Бојко Борисов денеска во Софија се сретна со извршната директорка на Светската банка Кристалина Георгиева, на која и ги претстави приоритетните проекти за поврзување на земјите од Западен Балкан.

Заев Македонија може да биде транспортен центар на Балканот

Заев: Македонија може да биде транспортен центар на Балканот

пред 2 месеци - Либертас - Македонија

Македонија сака да учествува во сите регионални проекти и може да биде транспортен центар на Балканот зашто преку неа поминуваат...

Средба Борисов Брнабиќ во Софија

Средба Борисов-Брнабиќ во Софија

пред 2 месеци - +Инфо - Свет

Српската премиерка Ана Брнабиќ, која престојува во дводневна работна посета на Бугарија, денеска ќе се сретне со бугарскиот колега Бојко Борисов со кого ќе разговара за унапредување на билатералната соработка.

Заев во Софија на конференција за интеграција на Балканот

Заев во Софија на конференција за интеграција на Балканот

пред 2 месеци - Сител - Македонија

Премиерот  Зоран Заев денеска ќе учествува на меѓународната конференција „Посилна регионална интеграција на Балканот“, што се одржува во Софија.

Заев во Софија на состанок на лидерите на Западен Балкан

Заев во Софија на состанок на лидерите на Западен Балкан

пред 2 месеци - 24 вести - Македонија

Премиерот на Македонија Зоран Заев денеска во Софија ќе учествува на меѓународна конференција под наслов „Посилна регионална интеграција на Балканот“ што ја организира Светска банка.

Средба Борисов Брнабиќ во Софија

Средба Борисов-Брнабиќ во Софија

пред 2 месеци - A1on - Балкан

Српската премиерка Ана Брнабиќ, која престојува во дводневна работна посета на Бугарија, денеска ќе се сретне со бугарскиот колега Бојко Борисов со кого ќе разговара за унапредување на билатералната соработка.

Заев во Софија на Конференција за интеграција на Балканот

Заев во Софија на Конференција за интеграција на Балканот

пред 2 месеци - Прес 24 - Македонија

Премиерот Зоран Заев денеска ќе учествува на меѓународната конференција „Посилна регионална интеграција на Балканот“, што се одржува во Софија.

Заев во Софија на конференција за интеграција на Балканот

Заев во Софија на конференција за интеграција на Балканот

пред 2 месеци - A1on - Македонија

Премиерот Зоран Заев денеска ќе учествува на меѓународната конференција „Посилна регионална интеграција на Балканот“, што се одржува во Софија.

Заев во Софија на конференција за интеграција на Балканот

Заев во Софија на конференција за интеграција на Балканот

пред 2 месеци - МТВ 1 - Македонија

Премиерот Зоран Заев денеска ќе учествува на меѓународната конференција „Посилна регионална интеграција на Балканот“, што се одржува во Софија.

Заев во Софија на конференција за интеграција на Балканот

пред 2 месеци - Канал 5 - Македонија

На конференцијата ќе се разговара за гранични олеснувања во регионот, за интензивирање на трговијата, како и за регионални ИТ и технолошки кластери, со цел отворање перспективи за приватниот сектор.

Заев во Софија на состанок на лидерите на Западен Балкан

Заев во Софија на состанок на лидерите на Западен Балкан

пред 2 месеци - Фаланга - Балкан

Премиерот на Македонија Зоран Заев денеска во Софија ќе учествува на Меѓународна конференцијапод наслов „Посилна регионална интеграција на Балканот“ што ја организира Светска банка.

Времеплов
x