20
Самохраните мајки во Македонија тешко доаѓаат до работа

Самохраните мајки во Македонија тешко доаѓаат до работа

пред 2 месеци - Скопје Инфо - Без катеторија

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа. Се проценува дека околу 30 проценти од нив во земјава се невработени и треба да им се помогне за полесен пристап на пазарот на трудот и преку мерките за вработување во Оперативниот план.

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа

пред 2 месеци - ТВ Нова - Македонија

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа. Се проценува дека околу 30 проценти од нив во земјава се невработени и треба да им се помогне за полесен пристап на пазарот на трудот и преку мерките за вработување во Оперативниот план.

Програма за самовработување на самохрани мајки

Програма за самовработување на самохрани мајки

пред 2 месеци - 24 вести - Македонија

Околу 90 самохрани мајки од Скопје, Битола и Штип беа опфатени со програмата  за  самовработување и вработување финансирана  од  ЕУ.

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа невработени 30 проценти

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа, невработени 30 проценти

пред 2 месеци - A1on - Економија

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа. Се проценува дека околу 30 проценти од нив во земјава се невработени и треба да им се помогне за полесен пристап на пазарот на трудот и преку мерките за вработување во Оперативниот план.

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа невработени 30 проценти

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа, невработени 30 проценти

пред 2 месеци - Сител - Економија

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа. Се проценува дека околу 30 проценти од нив во земјава се невработени и треба да им се помогне за полесен пристап на пазарот на трудот и преку мерките за вработување во Оперативниот план.

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа невработени 30 проценти

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа, невработени 30 проценти

пред 2 месеци - Либертас - Македонија

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа. Се проценува дека околу 30 проценти од нив во земјава се невработени и треба да им се помогне за полесен пристап на пазарот на трудот и преку мерките за вработување во Оперативниот план.

Завршна конференција за Програмата за само вработување самохрани мајки

Завршна конференција за „Програмата за (само) вработување самохрани мајки“

пред 2 месеци - Сител - Економија

Проектот „Програма  за  (само)вработување  на  самохрани  мајки“, финансиран  од  Европската  Унија, што се спроведуваше годинава во Скопје, Битола и Штип, денеска ќе биде заокружен со завршна конференција.

Завршна конфереција за Програма за само вработување на самохрани мајки

Завршна конфереција за „Програма за (само)вработување на самохрани мајки"

пред 2 месеци - Прес 24 - Економија

Проектот „Програма за (само)вработување на самохрани мајки“, финансиран од Европската Унија, што се спроведуваше годинава во Скопје, Битола и Штип, денеска ќе биде заокружен со завршна конференција.

Завршна конференција за Програмата за само вработување самохрани мајки

Завршна конференција за „Програмата за (само) вработување самохрани мајки“

пред 2 месеци - A1on - Македонија

Проектот „Програма за (само)вработување на самохрани мајки“, финансиран од Европската Унија, што се спроведуваше годинава во Скопје, Битола и Штип, денеска ќе биде заокружен со завршна конференција.

Времеплов
x