20
ВМРО ДПМНЕ Дескоска јавно кажа дека владата добила укажување за промена на учебниците по историја и географија

ВМРО-ДПМНЕ: Дескоска јавно кажа дека владата добила укажување за промена на учебниците по историја и географија

пред 3 месеци - Курир - Македонија

Како кула од карти се срушија ветувањата на СДС за образованието. Во буџетот за 2018 година нема пари за нови студентски...

Во буџетот на МОН нема пари за студентите обвини ВМРО ДПМНЕ

Во буџетот на МОН нема пари за студентите, обвини ВМРО-ДПМНЕ

пред 3 месеци - Весник - Македонија

Во буџетот за 2018 година на Министерството за образование и наука нема пари за нови студентски домови, нема пари за студентскиот град, нема пари за студентите, има само лаги и лажни ветувања, обвини ВМРО-ДПМНЕ.

Во буџетот на МОН нема пари за студентите обвини ВМРО ДПМНЕ

Во буџетот на МОН нема пари за студентите, обвини ВМРО-ДПМНЕ

пред 3 месеци - Вечер - Македонија

Во буџетот за 2018 година на Министерството за образование и наука нема пари за нови студентски домови, нема пари за студентскиот град, нема пари за студентите, има само лаги и лажни ветувања, обвини ВМРО-ДПМНЕ.

Во буџетот на МОН нема пари за студентите обвини ВМРО ДПМНЕ

Во буџетот на МОН нема пари за студентите, обвини ВМРО-ДПМНЕ

пред 3 месеци - Макфакс - Македонија

Во буџетот за 2018 година на Министерството за образование и наука нема пари за нови студентски домови, нема пари за студентскиот град, нема пари за студентите, има само лаги и лажни ветувања, обвини ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО ДПМНЕ Дескоска јавно кажа дека владата добила укажување за промена на учебниците по историја и географија

ВМРО-ДПМНЕ: Дескоска јавно кажа дека владата добила укажување за промена на учебниците по историја и географија

пред 3 месеци - Прес 24 - Македонија

Како кула од карти се срушија ветувањата на СДС за образованието. Во буџетот за 2018 година нема пари за нови студентски...

ВМРО ДПМНЕ Во буџетот за 2018 година нема пари за нови студентски домови студентскиот град ниту за студентите

ВМРО-ДПМНЕ: Во буџетот за 2018 година нема пари за нови студентски домови, студентскиот град, ниту за студентите

пред 3 месеци - A1on - Економија

ВМРО-ДПМНЕ со писмено соопштение реагира на денешната прес-конференција на министерката за образование и наука, Рената Дескоска.

Изготвување на нови и квалитетни учебници најави Дескоска

Изготвување на нови и квалитетни учебници, најави Дескоска

пред 3 месеци - Скопје Инфо - Без катеторија

Министерката за образование и наука, Рената Дескоска, денеска го презентираше предлог-буџетот на Министерството за образование и наука за 2018 година.

Дескоска Изработката на нови учебници ќе биде една од најзначајните инвестиции за 2018

Дескоска: Изработката на нови учебници ќе биде една од најзначајните инвестиции за 2018

пред 3 месеци - Вечер - Економија

Министерката за образование и наука, Рената Дескоска, денеска го презентираше предлог-буџетот на Министерството за образование и наука за 2018 година.

Дескоска Изработката на нови учебници ќе биде една од најзначајните инвестиции за 2018

Дескоска: Изработката на нови учебници ќе биде една од најзначајните инвестиции за 2018

пред 3 месеци - Макфакс - Економија

Министерката за образование и наука, Рената Дескоска, денеска го презентираше предлог-буџетот на Министерството за образование и наука за 2018 година.

Дескоска Најзначајна инвестиција за следната година е изработката на нови учебници

Дескоска: Најзначајна инвестиција за следната година е изработката на нови учебници

пред 3 месеци - Денар - Економија

Министерката за образование и наука, Рената Дескоска, денеска го презентира предлог-буџетот на Министерството за образование и наука за 2018 година.

СОНК бара усогласување на платите и преговори со МОН за образовните реформи

СОНК бара усогласување на платите и преговори со МОН за образовните реформи

пред 3 месеци - +Инфо - Економија

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура-СОНК бара веднаш да се усогласат платите во основното и средното образование, согласно процентот на зголемување на минималната плата на национално ниво.

СОНК бара усогласување на платите и преговори со МОН за образовните реформи

СОНК бара усогласување на платите и преговори со МОН за образовните реформи

пред 3 месеци - A1on - Македонија

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура-СОНК бара веднаш да се усогласат платите во основното и средното образование, согласно процентот на зголемување на минималната плата на национално ниво.

СОНК бара усогласување на платите и преговори со МОН за образовните реформи

СОНК бара усогласување на платите и преговори со МОН за образовните реформи

пред 3 месеци - Либертас - Македонија

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура-СОНК бара веднаш да се усогласат платите во основното и средното образование, согласно процентот на зголемување на минималната плата на национално ниво.

За пет проценти поголем буџет за образование во 2018 та

За пет проценти поголем буџет за образование во 2018-та

пред 3 месеци - МТВ 1 - Македонија

Буџетот за образование за 2018-та ќе тежи над 406 милиони евра, за пет проценти повеќе од годинава. Ресорната министерка Рената Дескоска вети зголемени средства за блок- дотации за општините и повисоки плати за наставниците.

Дескоска Догодина поголеми плати за наставниците

Дескоска: Догодина поголеми плати за наставниците

пред 3 месеци - A1on - Македонија

Вкупно 25,28 милијарди денари или 406,55 милиони евра ќе биде буџетот за образованието во 2018 година што е пет отсто повеќе од 2017.

Од наредната година наставниците ќе земаат поголема плата

Од наредната година наставниците ќе земаат поголема плата

пред 3 месеци - Скопје Инфо - Без катеторија

Вкупно 25,28 милијарди денари или 406,55 милиони евра ќе биде буџетот за образованието во 2018 година што е пет отсто повеќе од 2017.

Догодина поголеми плати за наставниците

Догодина поголеми плати за наставниците

пред 3 месеци - Сител - Македонија

Вкупно 25,28 милијарди денари или 406,55 милиони евра ќе биде буџетот за образованието во 2018 година што е пет отсто повеќе од 2017.

Идната година поголеми плати за наставниците

Идната година поголеми плати за наставниците

пред 3 месеци - Прес 24 - Македонија

Вкупно 25,28 милијарди денари или 406,55 милиони евра ќе биде буџетот за образованието во 2018 година што е пет отсто повеќе од 2017.

Догодина поголеми плати за наставниците

Догодина поголеми плати за наставниците

пред 3 месеци - Канал 5 - Македонија

Како што соопшти денеска на прес-конференција министерката за образование и наука Рената Дескоска, за основно образование...

Наставниците ќе земаат поголеми плати од јануари

Наставниците ќе земаат поголеми плати од јануари

пред 3 месеци - +Инфо - Македонија

Вкупно 25,28 милијарди денари или 406,55 милиони евра ќе биде буџетот за образованието во 2018 година што е пет отсто повеќе од 2017.

СОНК бара усогласување на платите и преговори со МОН за образовните реформи

СОНК бара усогласување на платите и преговори со МОН за образовните реформи

пред 3 месеци - Либертас - Македонија

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура-СОНК бара веднаш да се усогласат платите во основното и средното образование, согласно процентот на зголемување на минималната плата на национално ниво.

Од следната година повисоки плати за наставниците

Од следната година, повисоки плати за наставниците

пред 3 месеци - Нова ТВ - Македонија

Вкупно 25,28 милијарди денари или 406,55 милиони евра ќе биде буџетот за образованието во 2018 година што е пет отсто повеќе од 2017.

Наставниците ќе земаат поголеми плати од јануари

Наставниците ќе земаат поголеми плати од јануари

пред 3 месеци - Либертас - Македонија

Вкупно 25,28 милијарди денари или 406,55 милиони евра ќе биде буџетот за образованието во 2018 година што е пет отсто повеќе од 2017.

Времеплов
x