20
Покрената он лајн петиција за оставка на членовите на ДИК

Покрената он-лајн петиција за оставка на членовите на ДИК

пред 3 месеци - Весник - Македонија

Повеќе од 1.500 луѓе досега се потпишале на он-лајн петицијата со која се бара оставка од членовите на Државната изборна комисија (ДИК), откако во јавноста беше објавено дека земале огромни бонуси.

Покрената он лајн петиција за оставка на членовите на ДИК

Покрената он-лајн петиција за оставка на членовите на ДИК

пред 3 месеци - Вечер - Македонија

Повеќе од 1.500 луѓе досега се потпишале на он-лајн петицијата со која се бара оставка од членовите на Државната изборна комисија (ДИК), откако во јавноста беше објавено дека земале огромни бонуси.

Покрената он лајн петиција за оставка на членовите на ДИК

Покрената он-лајн петиција за оставка на членовите на ДИК

пред 3 месеци - Макфакс - Македонија

Повеќе од 1.500 луѓе досега се потпишале на он-лајн петицијата со која се бара оставка од членовите на Државната изборна комисија (ДИК), откако во јавноста беше објавено дека земале огромни бонуси.

Онлајн петиција за оставка на ДИК

Онлајн-петиција за оставка на ДИК

пред 3 месеци - A1on - Македонија

Повеќе од 1.500 граѓани се потпишани на онлајн-петиција со која што се бара оставка од членовите на Државната изборна комисија.

Прекопуца Одлуките во врска со бонусите на ДИК се законски

Прекопуца: Одлуките во врска со бонусите на ДИК се законски

пред 3 месеци - Прес 24 - Македонија

Сеуште не се знае дали членовите на ДИК ќе ги вратат бонусите кои ги делеле, а денеска не одговориле јасно, додека некои...

Законот според кој ДИК си подели надоместоци ќе се проверува во Антикорупциската комисија

Законот според кој ДИК си подели надоместоци ќе се проверува во Антикорупциската комисија

пред 3 месеци - Телма - Македонија

Одредбата на Изборниот законик, на која се повикуваат членовите на ДИК, како основа според која си доделиле надоместоци, ќе оди на проверка во Антикорупциската комисија.

Неопходни законски измени за спречување на злоупотреби во ДИК

Неопходни законски измени за спречување на злоупотреби во ДИК

пред 3 месеци - Сител - Македонија

Embedded video for Неопходни законски измени за спречување на злоупотреби во ДИК Само измени во изборниот законик во член 19 став 2 може да спречи понатамошна исплата на надоместоци за членовите на ДИК.

Ќе имa ли оставки во ДИК партиите молчат на социјалните мрежи петиција

Ќе имa ли оставки во ДИК, партиите молчат, на социјалните мрежи петиција

пред 3 месеци - 24 вести - Македонија

Никоја од партиите кои ги предложија членовите на ДИК не спомнува дека ќе побара нивна оставка. Сите го осудуваат скандалот со бонусите, но немаат конкретен одговор дали тоа ќе значи и барање на одговорнсот.

Не се само членовите сите вработени и ангажирани во ДИК имале бонуси

Не се само членовите, сите вработени и ангажирани во ДИК имале бонуси

пред 3 месеци - A1on - Македонија

Државната изборна комисија конечно ја објави одлуката за бонусите, кои не се само за деветте членови на комисијата кои си определиле по четири нивни плати, туку се однесува за сите вработени и ангажирани за изборите.

Одлучи каде ќе ги даде парите: Чичаковски го донира бонусот за „Полио плус“

пред 3 месеци - ТВ Нова - Македонија

Претседателот на Државната изборна комисија Александар Чичаковски средствата од бонусот за локалните избори во износ од 260.

Чичаковски Парите ги донирав на Полио Плус  немам што да кажам за оставката

Чичаковски: Парите ги донирав на „Полио Плус“, немам што да кажам за оставката

пред 3 месеци - +Инфо - Македонија

Претседателот на Државната изборна комисија, Александар Чичаковски, веќе ги донирал парите што му биле исплатени како надоместок на невладината организација „Полио плус“, изјави за Плусинфо денеска првиот човек на Државната изборна комисија.

Чичаковски го донира бонусот за Полио плус

Чичаковски го донира бонусот за „Полио плус“

пред 3 месеци - A1on - Македонија

Претседателот на Државната изборна комисија Александар Чичаковски средствата од бонусот за локалните избори во износ од 260.

Чичаковски Парите ги донирав на Полио Плус  нема што да кажам за оставката

Чичаковски: Парите ги донирав на „Полио Плус“, нема што да кажам за оставката

пред 3 месеци - +Инфо - Македонија

Претседателот на Државната изборна комисија, Александар Чичаковски, веќе ги донирал парите што му биле исплатени како надоместок на невладината организација „Полио плус“, изјави за Плусинфо денеска првиот човек на Државната изборна комисија.

Чичаковски одлучи да ги донира бонусите

Чичаковски одлучи да ги донира бонусите

пред 3 месеци - Прес 24 - Македонија

Претседателот на Државната изборна комисија Александар Чичаковски средствата од бонусот за локалните избори во износ од 260.

Чичаковски ги уплатил бонусите од 260 000 денари на Полио плус

Чичаковски ги уплатил бонусите од 260.000 денари на Полио плус

пред 3 месеци - Нова ТВ - Македонија

Александар Чичаковски - претседател на ДИК Претседателот на Државната изборна комисија Александар Чичаковски средствата од бонусот за локалните избори, во износ од 260.

ДИК демантира дека  кратела од теренците за себеси да си даде бонус

ДИК демантира дека “кратела од теренците за себеси да си даде бонус“.

пред 3 месеци - Либертас - Македонија

Соопштение на ДИК: ДИК најостро ги демантира дезинформациите пласирани во јавноста дека наводно “кратела од теренците за себеси да си даде бонус“.

Чичаковски бонусот од 260 000 денари го донирал во Полио Плус

Чичаковски бонусот од 260.000 денари го донирал во „Полио Плус“.

пред 3 месеци - Либертас - Македонија

Претседателот на Државната изборна комисија, Александар Чичаковски, бонусот кој го добил како надомест по едногласно донесената одлука на членовите од ДИК, веќе го донирал на невладината организација „Полио плус“.

ДИК демантира дека кратела од теренците за да си дели бонуси

ДИК демантира дека кратела од теренците за да си дели бонуси

пред 3 месеци - +Инфо - Македонија

Државната изборна комисија најостро ги демантира дезинформациите пласирани во јавноста дека „кратела од теренците за себеси да си даде бонус“.

ДИК демантира дека крателе од теренците за да си делат бонуси

ДИК демантира дека крателе од теренците за да си делат бонуси

пред 3 месеци - Весник - Македонија

ДИК најостро ги демантира дезинформациите пласирани во јавноста дека „кратела од теренците за себеси да си даде бонус“. „Државната...

ДИК демантира дека крателе од теренците за да си делат бонуси

ДИК демантира дека крателе од теренците за да си делат бонуси

пред 3 месеци - Вечер - Македонија

ДИК најостро ги демантира дезинформациите пласирани во јавноста дека „кратела од теренците за себеси да си даде бонус“. „Државната...

ДИК демантира дека крателе од теренците за да си делат бонуси

ДИК демантира дека крателе од теренците за да си делат бонуси

пред 3 месеци - Макфакс - Македонија

ДИК најостро ги демантира дезинформациите пласирани во јавноста дека „кратела од теренците за себеси да си даде бонус“. „Државната...

Чичаковски ќе ги донира парите за проекти за лицата со хендикеп

Чичаковски ќе ги донира парите за проекти за лицата со хендикеп

пред 3 месеци - Весник - Македонија

Претседателот на Државната изборна комисија , Александар Чичаковски ќе ги донира парите за проекти за лицата со хендикеп.

Чичаковски ќе ги донира парите за проекти за лицата со хендикеп

Чичаковски ќе ги донира парите за проекти за лицата со хендикеп

пред 3 месеци - Вечер - Македонија

Претседателот на Државната изборна комисија , Александар Чичаковски ќе ги донира парите за проекти за лицата со хендикеп.

Чичаковски ќе ги донира парите за проекти за лицата со хендикеп

Чичаковски ќе ги донира парите за проекти за лицата со хендикеп

пред 3 месеци - Макфакс - Македонија

Претседателот на Државната изборна комисија , Александар Чичаковски ќе ги донира парите за проекти за лицата со хендикеп.

ДИК демантира дека кратела од теренците за да си дели бонуси

ДИК демантира дека кратела од теренците за да си дели бонуси

пред 3 месеци - A1on - Македонија

„ДИК најостро ги демантира дезинформациите пласирани во јавноста дека наводно “кратела од теренците за себеси да си даде бонус“.

Како се трошело во ДИК Ова се деталите

Како се трошело во ДИК? Ова се деталите

пред 3 месеци - Либертас - Македонија

Членовите на ДИК не добиле дополнителни компензации за нивната работа само за последните локални и парламентарни избори, туку себеси си се почестиле и во април минатата година за кога беа планирани, а подоцна одложени парламентарните избори.

Владата и пратениците се оградуваат од можноста за интервенција во парите што си ги доделуваат членовите на ДИК

Владата и пратениците се оградуваат од можноста за интервенција во парите што си ги доделуваат членовите на ДИК

пред 3 месеци - Сител - Македонија

Embedded video for Владата и пратениците се оградуваат од можноста за интервенција во парите што си ги доделуваат членовите на ДИК Во однос на ДИК, тоа е назависно тело и Владата нема ингеренции таму, вели портпаролот на Влада, Миле Бошњаковски.

ДИК ангажирала и лица од статистика на денот на изборите

ДИК ангажирала и лица од статистика на денот на изборите

пред 3 месеци - Канал 5 - Македонија

Државната изборна комисија демантира дека кратела од теренците за да си даде бонуси , како што објавија некои медиуми . ДИК ангажирала само по еден човек на секоја опшптинска изборна комисија .

ДИК ги објави одлуките за делење на бонуси за 18 месеци земале 30 плати

ДИК ги објави одлуките за делење на бонуси, за 18 месеци земале 30 плати

пред 3 месеци - 24 вести - Македонија

Членовите на државната изборна комисија добивале основна плата од околу 60.000 денари. Дел од членовите на ДИК денеска јавно...

Најчевска За именувани функционери не важи Изборниот законик

Најчевска: За именувани функционери не важи Изборниот законик

пред 3 месеци - Телма - Македонија

Членовите на ДИК се именувани функционери и за нив не важи одредбата од Изборниот законик, на која се повикуваат за земените надоместоци, смета професорката Мирјана Најчевска.

Времеплов
x