20
Скопјани само два часа дишеле чист воздух најзагдено Лисиче

Скопјани само два часа дишеле чист воздух, најзагдено Лисиче

пред 3 месеци - MK News - Македонија

Скопјани и во изминатото деноноќие дишеа загаден воздух, а таква е ситуацијата и утринава. Неколкупати повисоки концентрации на ПМ10 честичките се регистрирани на сите мерни станици, а максималната од 533 микрограми е измерена во Лисиче.

Скопјани само два часа дишеле чист воздух најзагдено Лисиче

Скопјани само два часа дишеле чист воздух, најзагдено Лисиче

пред 3 месеци - Бриф - Македонија

Скопјани и во изминатото деноноќие дишеа загаден воздух, а таква е ситуацијата и утринава. Неколкупати повисоки концентрации на ПМ10 честичките се регистрирани на сите мерни станици, а максималната од 533 микрограми е измерена во Лисиче.

Скопјани само два часа дишеле чист воздух најзагдено Лисиче

Скопјани само два часа дишеле чист воздух, најзагдено Лисиче

пред 3 месеци - Алфа - Македонија

Скопјани и во изминатото деноноќие дишеа загаден воздух, а таква е ситуацијата и утринава. Неколкупати повисоки концентрации на ПМ10 честичките се регистрирани на сите мерни станици, а максималната од 533 микрограми е измерена во Лисиче.

Бројот на медицински интервенции од загадениот воздух рапидно расте Скопјани не можат да дишат

Бројот на медицински интервенции од загадениот воздух рапидно расте: Скопјани не можат да дишат

пред 3 месеци - Курир - Македонија

Скопјани ги минуваат можеби најстрашните денови, последната недела има интензивна висока загаденост на воздухот, во најголем дел од скопските општини.

Скопјани само два часа дишеле чист воздух најзагадено Лисиче

Скопјани само два часа дишеле чист воздух, најзагадено Лисиче

пред 3 месеци - 24 вести - Македонија

Жителите на Скопје и во изминатото деноноќие дишеа загаден воздух, а таква е ситуацијата и утринава. Неколкупати повисоки...

Скопјани само два часа дишеле чист воздух најзагдено Лисиче

Скопјани само два часа дишеле чист воздух, најзагдено Лисиче

пред 3 месеци - Либертас - Македонија

Скопјани и во изминатото деноноќие дишеа загаден воздух, а таква е ситуацијата и утринава. Неколкупати повисоки концентрации на ПМ10 честичките се регистрирани на сите мерни станици, а максималната од 533 микрограми е измерена во Лисиче.

Скопјани вчера имале само два часа за дишење чист воздух

Скопјани вчера имале само два часа за дишење чист воздух

пред 3 месеци - 365 - Без катеторија

27 Споделувања Share Tweet Вкупно два часа во коишто во воздухот имало дозволени нивоа на ПМ10 и ПМ2,5 честици е „привилегијата“ која жителите на Скопје ја имаа во изминатите 24 часа.

Скопјани само два часа дишеле чист воздух најзагдено Лисиче

Скопјани само два часа дишеле чист воздух, најзагдено Лисиче

пред 3 месеци - Канал 5 - Македонија

Во Лисиче измерените концентрации од 17 часот вчера се движат од 140, 327, 496, достигнувајќи го максимумот од 533 на полноќ, по што  почнуваат да се намалуваат, но остануваат неколку пати над дозволеното.

Скопјани само два часа дишеле чист воздух најзагдено Лисиче

Скопјани само два часа дишеле чист воздух, најзагдено Лисиче

пред 3 месеци - Курир - Македонија

Скопјани и во изминатото деноноќие дишеа загаден воздух, а таква е ситуацијата и утринава. Неколкупати повисоки концентрации на ПМ10 честичките се регистрирани на сите мерни станици, а максималната од 533 микрограми е измерена во Лисиче.

Во изминатото деноноќие само два часа чист воздух за скопјани

Во изминатото деноноќие, само два часа чист воздух за скопјани

пред 3 месеци - Нова ТВ - Македонија

Жителите на Скопје и во изминатото деноноќие дишеа загаден воздух, а таква е ситуацијата и утринава. Неколкупати повисоки...

Скопјани само два часа дишеле чист воздух најзагдено Лисиче

Скопјани само два часа дишеле чист воздух, најзагдено Лисиче

пред 3 месеци - Сител - Македонија

Скопјани и во изминатото деноноќие дишеа загаден воздух, а таква е ситуацијата и утринава. Неколкупати повисоки концентрации на ПМ10 честичките се регистрирани на сите мерни станици, а максималната од 533 микрограми е измерена во Лисиче.

Скопјани само два часа дишеле чист воздух најзагдено Лисиче

Скопјани само два часа дишеле чист воздух, најзагдено Лисиче

пред 3 месеци - Телма - Македонија

Скопјани и во изминатото деноноќие дишеа загаден воздух, а таква е ситуацијата и утринава. Неколкупати повисоки концентрации на ПМ10 честичките се регистрирани на сите мерни станици, а максималната од 533 микрограми е измерена во Лисиче.

Скопјани само два часа дишеле чист воздух најзагдено Лисиче

Скопјани само два часа дишеле чист воздух, најзагдено Лисиче

пред 3 месеци - +Инфо - Скопје

Скопјани и во изминатото деноноќие дишеа загаден воздух, а таква е ситуацијата и утринава. Неколкупати повисоки концентрации на ПМ10 честичките се регистрирани на сите мерни станици, а максималната од 533 микрограми е измерена во Лисиче.

Скопје се гуши 24 часа ништо подобро и во другите градови

Скопје се гуши 24 часа, ништо подобро и во другите градови

пред 3 месеци - Скопје Инфо - Скопје

Енормно високо загадување на воздухох во Скопје, особено во Лисиче и кај Ректорат, вчеравечер покажаа мерните станици за квалитет на воздухот.

Скопје и утрово се гуши  алармантно загаден воздухот во Лисиче

Скопје и утрово се гуши - алармантно загаден воздухот во Лисиче

пред 3 месеци - Прес 24 - Скопје

Загадувањето на воздухот во Скопје се чувствува уште од утринава. Мерните станици на Министерството за животна средина и...

Вечерва останете дома  во скопски Аеродром опасно по живот

Вечерва останете дома - во скопски Аеродром опасно по живот

пред 3 месеци - Сител - Македонија

Во скопската општина Аеродром вечерва е опасно по живот. Мерната станица во Лисиче во 21 часот отчитува енормно загадување од над 500 микрограми ПМ10 честички на метар кубен.

Екстремно загаден воздухот вечерва

Екстремно загаден воздухот вечерва

пред 3 месеци - 24 вести - Македонија

Во сите скопски општини загадувањето вечерва е на високо ниво. Најлоша е состојбата во населбата Лисиче каде што мерната станица покажала 500 микрограми пм10 честички на метар кубен.

Вечерва останете дома  во скопски Аеродром опасно по живот

Вечерва останете дома - во скопски Аеродром опасно по живот

пред 3 месеци - Прес 24 - Македонија

Во скопската општина Аеродром вечерва е опасно по живот. Мерната станица во Лисиче во 21 часот отчитува енормно загадување од над 500 микрограми ПМ10 честички на метар кубен.

Вечерва екстремно загадено  најлошо во Лисиче

Вечерва екстремно загадено – најлошо во Лисиче

пред 3 месеци - Либертас - Македонија

Загадувањето вечерва е на високо ниво во сите скопски општини. Најзагадена е населбата Лисиче каде што мерната станица покажа до 500 микрограми пм10 честички на метар кубен, а жители на Ново Лисиче се жалат и на мирис на бензин во воздухот.

Скопјани се гушат во смог во Лисиче едвај се дише

Скопјани се гушат во смог, во Лисиче едвај се дише

пред 3 месеци - Скопје Инфо - Скопје

Нивото на загадување во сите скопски општини во изминативе 24 часа беше над дозволеното. Мерните станици на Министерството...

Скопјани и вечерва дишат загаден воздух  ПМ10 честичките алармантно високи во Лисиче

Скопјани и вечерва дишат загаден воздух - ПМ10 честичките алармантно високи во Лисиче

пред 3 месеци - Прес 24 - Скопје

Нивото на загадување во сите скопски општини во изминативе 24 часа е многу над дозволеното. Мерните станици на Министерството...

Времеплов
x