20
Заев  Јотова Оваа година особено значајна за односите меѓу Македонија и Бугарија

Заев - Јотова: Оваа година особено значајна за односите меѓу Македонија и Бугарија

пред 4 месеци - Канал 5 - Македонија

Следната година на ова пријателство треба да се надоврзе заедничкото членство во НАТО и отворањето на преговорите за членство на Македонија во Европската унија.

Заев Јотова Членството на земјите од Западен Балкан е од придобивка и за ЕУ

Заев-Јотова: Членството на земјите од Западен Балкан е од придобивка и за ЕУ

пред 4 месеци - Весник - Македонија

Македонија и Бугарија ќе докажат дека членството на земјите од Западен Балкан е од придобивка и за ЕУ. Ваков е заклучокот...

Заев Јотова Членството на земјите од Западен Балкан е од придобивка и за ЕУ

Заев-Јотова: Членството на земјите од Западен Балкан е од придобивка и за ЕУ

пред 4 месеци - Вечер - Македонија

Македонија и Бугарија ќе докажат дека членството на земјите од Западен Балкан е од придобивка и за ЕУ. Ваков е заклучокот...

Заев Јотова Членството на земјите од Западен Балкан е од придобивка и за ЕУ

Заев-Јотова: Членството на земјите од Западен Балкан е од придобивка и за ЕУ

пред 4 месеци - Макфакс - Македонија

Македонија и Бугарија ќе докажат дека членството на земјите од Западен Балкан е од придобивка и за ЕУ. Ваков е заклучокот...

Заев  Јотова Оваа година е особено значајна за односите меѓу Македонија и Бугарија

Заев - Јотова: Оваа година е особено значајна за односите меѓу Македонија и Бугарија

пред 4 месеци - +Инфо - Македонија

Премиерот Зоран Заев и заменик претседателката на Бугарија, Илијана Јотова денеска оценија дека 2017 година била од големо...

Џафери побарал поддршка од Бугарија за добивање датум за преговори за членство во ЕУ

Џафери побарал поддршка од Бугарија за добивање датум за преговори за членство во ЕУ

пред 4 месеци - Весник - Македонија

Претседателот на Собранието на Република Македонија, Талат Џафери, оствари средба со потпретседателот на Република Бугарија,...

Џафери побарал поддршка од Бугарија за добивање датум за преговори за членство во ЕУ

Џафери побарал поддршка од Бугарија за добивање датум за преговори за членство во ЕУ

пред 4 месеци - Вечер - Македонија

Претседателот на Собранието на Република Македонија, Талат Џафери, оствари средба со потпретседателот на Република Бугарија,...

Џафери побарал поддршка од Бугарија за добивање датум за преговори за членство во ЕУ

Џафери побарал поддршка од Бугарија за добивање датум за преговори за членство во ЕУ

пред 4 месеци - Макфакс - Македонија

Претседателот на Собранието на Република Македонија, Талат Џафери, оствари средба со потпретседателот на Република Бугарија,...

Заев  Јотова Македонија и Бугарија ќе докажат дека членството на земјите од Западен Балкан е од придобивка и за ЕУ

Заев – Јотова: Македонија и Бугарија ќе докажат дека членството на земјите од Западен Балкан е од придобивка и за ЕУ

пред 4 месеци - Прес 24 - Македонија

Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев, денеска ја прими во посета Заменик претседателката на Република Бугарија Илијана Јотова.

Џафери  Јотова Бугарија ќе направи се што е во нејзина можност за Македонија да добие датум за преговори со ЕУ

Џафери – Јотова: Бугарија ќе направи се што е во нејзина можност за Македонија да добие датум за преговори со ЕУ

пред 4 месеци - A1on - Македонија

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, денеска оствари средба со потпретседателката на Република Бугарија, г-ѓа Илијана Јотова, која престојува во кратка работна посета на Република Македонија.

Џафери  Јотова Договорот за пријателство да биде што поскоро ратификуван

Џафери - Јотова: Договорот за пријателство да биде што поскоро ратификуван

пред 4 месеци - Канал 5 - Македонија

Тоа ќе отвори можности за конкретна соработка на многу полиња, вклучително и во делот на образованието, економијата и културата.

Џафери  Јотова Договорот за добрососедство да биде што поскоро ратификуван

Џафери - Јотова: Договорот за добрососедство да биде што поскоро ратификуван

пред 4 месеци - +Инфо - Македонија

Договорот за пријателство, добрососедство и соработка меѓу Македонија и Бугарија треба да биде што поскоро ратификуван во парламентите на двете држави, со широка парламентарна поддршка.

Заев  Јотова Македонија и Бугарија ќе докажат дека членството на земјите од Западен Балкан е од придобивка и за ЕУ

Заев – Јотова: Македонија и Бугарија ќе докажат дека членството на земјите од Западен Балкан е од придобивка и за ЕУ

пред 4 месеци - A1on - Македонија

Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев, денеска ја прими во посета Заменик претседателката на Република Бугарија Илијана Јотова.

Средба Заев  Јотова Оваа година особено значајна за односите меѓу Македонија и Бугарија

Средба Заев – Јотова: Оваа година особено значајна за односите меѓу Македонија и Бугарија

пред 4 месеци - Либертас - Македонија

Премиерот Зоран Заев и заменик-претседателката на Бугарија, Илијана Јотова денеска оценија дека 2017 година била од големо...

Џафери  Јотова Договорот за пријателство да биде што поскоро ратификуван

Џафери – Јотова: Договорот за пријателство да биде што поскоро ратификуван

пред 4 месеци - Либертас - Македонија

Договорот за пријателство, добрососедство и соработка меѓу Македонија и Бугарија треба да биде што поскоро ратификуван во парламентите на двете држави, со широка парламентарна поддршка.

Потпретседателката на Бугарија Јотова во посета на Македонија

Потпретседателката на Бугарија Јотова во посета на Македонија

пред 4 месеци - МТВ 1 - Македонија

Потпретседателката на Република Бугарија Илиана Малинова Јотова денеска е во посета на Република Македонија. Во рамки на посетата, Јотова ќе се сретне со претседателот на Собранието на Република Македонија Талат Џафери и со премиерот Зоран Заев.

Јотова Немаме време за губење местото на Македонија е во ЕУ и НАТО

Јотова: Немаме време за губење, местото на Македонија е во ЕУ и НАТО

пред 4 месеци - 24 вести - Македонија

„Немаме време за губење. Бугарија отсекогаш го прифаќала, го бранела и гарантирала правото на Македонија да стане полноправна членка и во Европската унија и на НАТО.

Потпретседателката на Бугарија Јотова Немаме време за губење местото ви е во НАТО и ЕУ

Потпретседателката на Бугарија Јотова: Немаме време за губење, местото ви е во НАТО и ЕУ

пред 4 месеци - A1on - Македонија

Потпретседателката на Република Бугарија Илиана Малинова Јотова денеска е во посета на Република Македонија. Во рамки на посетата, Јотова ќе се сретне со претседателот на Собранието на Република Македонија Талат Џафери и со премиерот Зоран Заев.

Јотова Местото на Македонија е во НАТО и ЕУ

Јотова: Местото на Македонија е во НАТО и ЕУ

пред 4 месеци - Нова ТВ - Македонија

-Немаме време за губење. Бугарија отсекогаш го прифаќала, го бранела и гарантирала правото на Република Македонија да стане полноправна членка и во Европската унија и во НАТО.

Јотова Немаме време за губење вашето место е во ЕУ и НАТО

Јотова: Немаме време за губење, вашето место е во ЕУ и НАТО

пред 4 месеци - Прес 24 - Македонија

Немаме време за губење. Бугарија отсекогаш го прифаќала, го бранела и гарантирала правото на Република Македонија да стане полноправна членка и во Европската унија и во НАТО.

Јотова Немаме време за губење вашето место е во ЕУ и НАТО

Јотова: Немаме време за губење, вашето место е во ЕУ и НАТО

пред 4 месеци - Канал 5 - Македонија

Нашата држава беше прва што ја призна Македонија во 1992 година и сега е точно време да видиме кои се заедничките проекти кои можеме да ги направиме заедно за младите луѓе да останат во Бугарија и во Македонија.

Јотова Немаме време за губење вашето место е во ЕУ и НАТО

Јотова: Немаме време за губење, вашето место е во ЕУ и НАТО

пред 4 месеци - +Инфо - Македонија

Немаме време за губење. Бугарија отсекогаш го прифаќала, го бранела и гарантирала правото на Република Македонија да стане полноправна членка и во Европската унија и во НАТО.

Јотова Бугарија ја поддржува Македонија да стане полноправна членка и во ЕУ и во НАТО

Јотова: Бугарија ја поддржува Македонија да стане полноправна членка и во ЕУ и во НАТО

пред 4 месеци - A1on - Македонија

Потпретседателката на Република Бугарија, Илиана Малинова Јотова, пред нејзината утрешна посета на Република Македонија изјави...

Потпретседателката на Бугарија Јотова Немаме време за губење вашето место е во ЕУ и НАТО

Потпретседателката на Бугарија, Јотова: Немаме време за губење, вашето место е во ЕУ и НАТО

пред 4 месеци - Либертас - Македонија

Немаме време за губење. Бугарија отсекогаш го прифаќала, го бранела и гарантирала правото на Република Македонија да стане полноправна членка и во Европската унија и во НАТО.

Максути Државата повеќе да инвестира во младите во нивниот образовен процес и нивно мотивирање

Максути: Државата повеќе да инвестира во младите, во нивниот образовен процес и нивно мотивирање

пред 4 месеци - Весник - Македонија

Заменик-министерот за одбрана, Беким Максути денеска учествуваше на завршната конференција на истражувачкиот проект на Евроатлантскиот...

Максути Државата повеќе да инвестира во младите во нивниот образовен процес и нивно мотивирање

Максути: Државата повеќе да инвестира во младите, во нивниот образовен процес и нивно мотивирање

пред 4 месеци - Вечер - Македонија

Заменик-министерот за одбрана, Беким Максути денеска учествуваше на завршната конференција на истражувачкиот проект на Евроатлантскиот...

Максути Државата повеќе да инвестира во младите во нивниот образовен процес и нивно мотивирање

Максути: Државата повеќе да инвестира во младите, во нивниот образовен процес и нивно мотивирање

пред 4 месеци - Макфакс - Македонија

Заменик-министерот за одбрана, Беким Максути денеска учествуваше на завршната конференција на истражувачкиот проект на Евроатлантскиот...

Заев имаме консензус за името и влез во НАТО

Заев: имаме консензус за името и влез во НАТО

пред 4 месеци - Весник - Македонија

Владата на Република Македонија создава услови за градење национален консензус со сите клучни и одлучувачки политички субјекти:...

Заев Можни се решенија за проблемот со Грција и за интеграцијата во НАТО и ЕУ

Заев: Можни се решенија за проблемот со Грција и за интеграцијата во НАТО и ЕУ

пред 4 месеци - Сител - Македонија

Владата на Република Македонија создава услови за градење национален консензус со сите клучни и одлучувачки политички субјекти:...

Заев имаме консензус за името и влез во НАТО

Заев: имаме консензус за името и влез во НАТО

пред 4 месеци - Вечер - Македонија

Владата на Република Македонија создава услови за градење национален консензус со сите клучни и одлучувачки политички субјекти:...

Времеплов
x