20
Тевдовски Еврообврзницата е за враќање на стари долгови

Тевдовски: Еврообврзницата е за враќање на стари долгови

пред 2 месеци - Сител - Економија

„Средствата ќе се користат за покривање на буџетскиот дефицит, за поголеми плати, за капиталните инвестиции и за враќање на стари долгови“ – министерот Тевдовски за новата еврообврзница.

Тевдовски Ниската камата за еврообврзницата ни заштеди 90 милиони евра

Тевдовски: Ниската камата за еврообврзницата ни заштеди 90 милиони евра

пред 2 месеци - +Инфо - Економија

Со парите од еврообврзницата издадена вчера ќе се покрива буџетскиот дефицит. Ќе се враќаат старите долгови, ќе се интензивираат...

Тевдовски Постигната историски најниска каматна стапка

Тевдовски: Постигната историски најниска каматна стапка

пред 2 месеци - МТВ 1 - Економија

Првиот финансиер смирува- задолжувањето со шестатата еврообврзница од половина милијарда евра е постигнато по историски најниска каматна стапка од 2,75 проценти.

Тевдовски Не празнувавме за да земеме еврообврзница со најниска камата

Тевдовски: Не празнувавме за да земеме еврообврзница со најниска камата

пред 2 месеци - Вечер - Економија

По новото задолжување на државата, за 500 милиони евра кои треба да се вратат во рок од 7 години, министерот за финансии, Драган Тевдовски вели дека граѓаните не треба да се грижат бидејќи со неа, се заштедуваат 90,6 милиони евра.

Тевдовски Не празнувавме за да земеме еврообврзница со најниска камата

Тевдовски: Не празнувавме за да земеме еврообврзница со најниска камата

пред 2 месеци - Макфакс - Економија

По новото задолжување на државата, за 500 милиони евра кои треба да се вратат во рок од 7 години, министерот за финансии, Драган Тевдовски вели дека граѓаните не треба да се грижат бидејќи со неа, се заштедуваат 90,6 милиони евра.

Тевдовски Не празнувавме за да земеме еврообврзница со најниска камата

Тевдовски: Не празнувавме за да земеме еврообврзница со најниска камата

пред 2 месеци - Денар - Економија

По новото задолжување на државата, за 500 милиони евра кои треба да се вратат во рок од 7 години, министерот за финансии, Драган Тевдовски вели дека граѓаните не треба да се грижат бидејќи со неа, се заштедуваат 90,6 милиони евра.

Тевдовски Еврообврзницата со најниска каматна стапка

Тевдовски: Еврообврзницата со најниска каматна стапка

пред 2 месеци - Прес 24 - Економија

Откако вчера беше издадена шестата Еврообврзница, денеска министерот за финансии Тевдовски, на прес-конференција истакна...

Тевдовски Еврообврзницата со најниска каматна стапка

Тевдовски: Еврообврзницата со најниска каматна стапка

пред 2 месеци - 24 вести - Македонија

Средствата од еврообврзницата издадена вчера ќе се користат за покривање на буџетскиот дефицит, за поголеми плати во образованието...

 Finance Think со критики за нетранспарентноста на новото задолжување од половина милијарда евра

„Finance Think“ со критики за нетранспарентноста на новото задолжување од половина милијарда евра

пред 2 месеци - Економски - Економија

Независниот и непрофитен институт за економски истражувања и политики „Finance Think“ даде став за издавањето на новата еврообврзница која владата на СДСМ ја издаде на 11.

ВО ЖИВО Прес конференција на Тевдовски за издавањето на еврообврзницата

ВО ЖИВО: Прес-конференција на Тевдовски за издавањето на еврообврзницата

пред 2 месеци - A1on - Економија

Следете ја во живо прес конференцијата на министерот за финансии, Драган Тевдовски за издавањето на шестата еврообврзница.

Сите македонски еврообврзници  земјава должи над пет милијарди евра

Сите македонски еврообврзници – земјава должи над пет милијарди евра!

пред 2 месеци - Денар - Економија

Најновата еврообврзница е тешка 500 милиони евра, таа е шеста по ред издадена од Македонија. Кога јавниот долг достигнува...

Тевдовски Еврообврзницата е со најниска каматна стапка

Тевдовски: Еврообврзницата е со најниска каматна стапка

пред 2 месеци - Нова ТВ - Македонија

Средствата од еврообврзницата издадена вчера ќе се користат за покривање на буџетскиот дефицит, за поголеми плати во образованието...

Македонија ја издаде шестата еврообврзница со каматна стапка од 2 75

Македонија ја издаде шестата еврообврзница со каматна стапка од 2,75%

пред 2 месеци - Бизнис инфо - Економија

Фото: Pixabay Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од седум години и каматна стапка од 2,75%, соопштува Министерството за финансии.

Македонија се задолжи со евро обврзница во износ од половина милијарда евра

Македонија се задолжи со евро обврзница во износ од половина милијарда евра

пред 2 месеци - Економски - Економија

Македонија вчера се задолжи со еврообврзница во износ од пола милијарда евра. Оваа еврообврзница е со камата од 2,75 % и со рок на достасување од 7 години.

Што е еврообврзница Колку Македонија досега се задолжила и до кога ќе ги враќа

Што е еврообврзница: Колку Македонија досега се задолжила и до кога ќе ги враќа

пред 2 месеци - еМАГАЗИН - Живот

Владата реши да се задолжи со нови 500 милиони евра преку издавање на еврообврзница. Тоа ќе го изврши, со издавање на хартија од вредност, која ќе претставува гаранција за овој долг пред кредиторите, односно оние што ќе ѝ дадат пари.

Пак ќе се задолжуваме: Ќе се издава нова еврообврзница

пред 2 месеци - ТВ Нова - Без катеторија

Македонија стартува со промотивни активности за издавање на седумгодишна еврообврзница со стапка од 3,375 % , пишува денеска Ројтерс.

Finance Think Граѓаните мора да знаат за што ќе се користат пола милијарда евра од еврообврзницата

Finance Think: Граѓаните мора да знаат за што ќе се користат пола милијарда евра од еврообврзницата

пред 2 месеци - Либертас - Македонија

Потегот за издавање еврообврзница е очекуван потег од страна на Владата, имајќи ја предвид проектираната потреба за финансирање...

Два дена пред евробврзницата Владата се задолжи за 73 7 милиони евра на домашен пазар

Два дена пред евробврзницата, Владата се задолжи за 73,7 милиони евра на домашен пазар

пред 2 месеци - еМАГАЗИН - Економија

Два дена пред да биде издадена еврообврзницата, Министерството за финансии се задолжи за 73,7 милиони евра на домашен пазар преку аукција на државни хартии од вредност.

Македонија се задолжи со нова еврообврзница од половина милијарда евра

Македонија се задолжи со нова еврообврзница од половина милијарда евра

пред 2 месеци - Вечер - Економија

Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал денеска издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од 7 години и со каматна стапка од 2,75 проценти, соопшти Министерството за финансии.

Издадена шестата еврообврзница од 500 милиони евра

Издадена шестата еврообврзница од 500 милиони евра

пред 2 месеци - Бриф - Економија

Македонија на меѓународниот пазар на капитал ја издаде шестата еврообврзница од 500 милиони евра. Рокот на достасување ѝ е седум години, каматната стапка 2,75 проценти.

Издадена шестата еврообврзница со каматна стапка од 2 75 отсто

Издадена шестата еврообврзница со каматна стапка од 2,75 отсто

пред 2 месеци - Денар - Економија

Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал денес издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од 7 години и каматна стапка од 2,75 отсто.

СЕКОЈ ЧОВЕК ВО МАКЕДОНИЈА ЗАДОЛЖЕН ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ 287 ЕВРА Издадена шестата еврообврзница секој граѓанин задолжен за нови 287 евра

СЕКОЈ ЧОВЕК ВО МАКЕДОНИЈА ЗАДОЛЖЕН ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ 287 ЕВРА: Издадена шестата еврообврзница, секој граѓанин задолжен за нови 287 евра!

пред 2 месеци - Infomax - Без катеторија

Граѓаните на Република Македонија во првите 11 дена од новата 2018 година, се задолжени поединечно за 287 евра. Министерството за финансии денес соопшти дека Македонија ја издала шестата еврообврзница.

Нова еврообврзница од половина милијарда евра

Нова еврообврзница од половина милијарда евра

пред 2 месеци - Телма - Економија

Министерството за финансии на меѓународниот пазар на капитал издаде еврообврзница на износ од половина милијарда евра со рок на достасување од седум години и каматна стапка од 2,75 отсто .

Задолжувањето продолжува  издадена еврообврзница од половина милијарда евра

Задолжувањето продолжува – издадена еврообврзница од половина милијарда евра

пред 2 месеци - Алфа - Економија

Владата не задолжи за половина милијарда евра. Најден е купувач за новоиздадената еврообврзница со рок на достасување од седум години и каматна стапка од 2,75 отсто.

Македонија ја издаде шестата еврообврзница со каматна стапка од 2 75

Македонија ја издаде шестата еврообврзница со каматна стапка од 2,75%

пред 2 месеци - Вечер - Економија

Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал денес издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од 7 години и каматна стапка од 2,75%.

Македонија ја издаде шестата еврообврзница со каматна стапка од 2 75

Македонија ја издаде шестата еврообврзница со каматна стапка од 2,75%

пред 2 месеци - Макфакс - Економија

Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал денес издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од 7 години и каматна стапка од 2,75%.

Македонија ја издаде шестата еврообврзница

Македонија ја издаде шестата еврообврзница

пред 2 месеци - Канал 5 - Македонија

Еврообврзницата е 500 милиони евра со рок на достасување од седум години. - Ова е историски убедливо најниска каматна стапка...

Македонија денеска се задолжи со половина милијарда евра на странскиот пазар

Македонија денеска се задолжи со половина милијарда евра на странскиот пазар

пред 2 месеци - Сител - Економија

Македонија денеска се задолжи со половина милијарда евра на странскиот пазар. Новата еврообврзница, шеста по ред  е со рок на достасување од 7 години и каматна стапка од 2,75%.

Издадена шестата еврообврзница  Македонија се задолжи половина милијарда евра

Издадена шестата еврообврзница - Македонија се задолжи половина милијарда евра

пред 2 месеци - Прес 24 - Економија

Македонија денеска ја издаде шестата еврообврзница со историски најниска каматна стапка од 2,75 отсто, соопшти Министерството за финансии (МФ).

Македонија ја издаде шестата еврообврзница

Македонија ја издаде шестата еврообврзница

пред 2 месеци - A1on - Економија

Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал денес издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од 7 години и каматна стапка од 2,75 отсто, информираат од министерството за финансии.

Времеплов
x