20
ЈО отвори истрага за депонијата Дрисла

ЈО отвори истрага за депонијата Дрисла

пред 2 месеци - Алфа - Македонија

Скопското јавно обвинителство, по допрен глас отвори истрага за депонијата „Дрисла”. Сомнежите на обвинителството одат во...

Јавното обвинителство отвори постапка за Дрисла

Јавното обвинителство отвори постапка за „Дрисла“

пред 2 месеци - 24 вести - Македонија

Дали Дрисла сторила кривично дело - загадување на животната средина и природата ќе истражува јавното обвинителство. Од обвинителството...

Јавното обвинителство отвори постапка за Дрисла

Јавното обвинителство отвори постапка за Дрисла

пред 2 месеци - 24 вести - Македонија

Дали Дрисла сторила кривично дело - загадување на животната средина и природата ќе истражува јавното обвинителство. Од обвинителството...

Сомнежи за зголемување на канцерогени заболувања во околината на Дрисла

Сомнежи за зголемување на канцерогени заболувања во околината на Дрисла?

пред 2 месеци - Либертас - Македонија

Дел од екологистите имаат дојави за зголемување на канцерогени заболувања во околината на Дрисла, но од јавното здравство рекоа дека немаат информации и оти само испитувања по акредитирани методи може да дадат релевантни резултати.

ОЈО отвори истрага за Дрисла по допрен глас

ОЈО отвори истрага за Дрисла по допрен глас

пред 2 месеци - Идивиди - Македонија

Основното јавно обвинителство Скопје соопшти дека по допрен глас отвори постапка во врска со работата на депонијата Дрисла за загадување на животната средина и природата.

ОЈО отвори истрага за Дрисла по допрен глас

ОЈО отвори истрага за Дрисла по допрен глас

пред 2 месеци - МТВ 1 - Македонија

Скопското Основно јавно обвинителсто по допрен глас отвори предмет за кривично дело- загадување на животната средина и природата.

Обвинителството отвори истрага за Дрисла

Обвинителството отвори истрага за „Дрисла“

пред 2 месеци - Вечер - Македонија

По допрен глас Основното јавно обвинителство Скопје отвори предмет за работењето на депонијата за комунален отпад „Дрисла“, за кривично дело Загадување на животната средина и природата од чл.

ОЈО ќе истражува дали Дрисла загадува

ОЈО ќе истражува дали Дрисла загадува

пред 2 месеци - +Инфо - Економија

Основното јавно обвинителство Скопје соопшти дека по допрен глас отвори постапка во врска со работата на депонијата Дрисла за загадување на животната средина и природата.

ОЈО отвори истрага за Дрисла

ОЈО отвори истрага за Дрисла

пред 2 месеци - Прес 24 - Македонија

До Министерството за животна средина и просторно планирање е испратено барање за да добие податоци во врска со досегашна извршена контрола за работењето на депонијата Дрисла, соопштуваат од Обвинителството.

Обвинителството отвори истрага за Дрисла по допрен глас

Обвинителството отвори истрага за Дрисла по допрен глас

пред 2 месеци - Канал 5 - Македонија

- По допрен глас отворен е предмет во Основното јавно обвинителство Скопје за кривично дело Загадување на животната средина и природата од чл.

Шилегов Град Скопје уште во 2012 година издал меница за набавка на нова печка а печка нема

Шилегов: Град Скопје уште во 2012 година издал меница за набавка на нова печка, а печка нема

пред 2 месеци - Канал 5 - Македонија

Тој очекува до крајот на февруари да биде ставен воден филтер на печката за согорување на отпадот и до крајот на годината да се реализира набавка на нова печка, која е во тек, согласно одлуката на МЖСПП.

Отворена истрага за депонијата Дрисла

пред 2 месеци - ТВ Нова - Македонија

Скопското јавно обвинителство, по допрен глас отвори истрага за депонијата Дрисла. Сомнежите на обвинителството одат во насока...

Обвинителството отвори истрага за Дрисла

Обвинителството отвори истрага за „Дрисла“

пред 2 месеци - Макфакс - Македонија

По допрен глас Основното јавно обвинителство Скопје отвори предмет за работењето на депонијата за комунален отпад „Дрисла“, за кривично дело Загадување на животната средина и природата од чл.

ОЈО ќе ја истражува работата на Дрисла

ОЈО ќе ја истражува работата на Дрисла

пред 2 месеци - Алфа - Македонија

Скопското јавно обвинителство, по допрен глас отвори истрага за депонијата Дрисла. Скопското јавно обвинителство, по допрен глас отвори истрага за депонијата Дрисла.

Обвинителството отвори истрага за Дрисла

Обвинителството отвори истрага за „Дрисла“

пред 2 месеци - A1on - Македонија

По допрен глас Основното јавно обвинителство Скопје отвори предмет за работењето на депонијата за комунален отпад „Дрисла“, за кривично дело Загадување на животната средина и природата од чл.

Обвинителството отвори постапка за Дрисла по допрен глас

Обвинителството отвори постапка за Дрисла по допрен глас

пред 2 месеци - 24 вести - Македонија

Основното јавно обвинителство Скопје отвори истрага по допрен глас за депонијата „Дрисла“ за загадување на животната средина.

РСЕ Сомнежи за зголемување на канцерогени заболувања во околината на Дрисла

РСЕ: Сомнежи за зголемување на канцерогени заболувања во околината на Дрисла?

пред 2 месеци - Бриф - Македонија

Дел од екологистите имаат дојави за зголемување на канцерогени заболувања во околината на Дрисла, но од јавното здравство рекоа дека немаат информации и оти само испитувања по акредитирани методи може да дадат релевантни резултати.

Шилегов Град Скопје уште во 2012 година издал меница за набавка на нова печка а печка нема

Шилегов: Град Скопје уште во 2012 година издал меница за набавка на нова печка, а печка нема

пред 2 месеци - еМАГАЗИН - Живот

Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, смета дека одговорноста за тоа зошто било дозволено досега инсинераторот на депонијата...

ОЈО отвори предмет против Дрисла за кривично дело Загадување на животната средина и природата

ОЈО отвори предмет против Дрисла за кривично дело Загадување на животната средина и природата

пред 2 месеци - еМАГАЗИН - Живот

По допрен глас отворен е предмет во Основното јавно обвинителство Скопје за кривично дело Загадување на животната средина и природата од чл.

Обвинителството отвори предмет против Дрисла за загадување на животната средина

Обвинителството отвори предмет против „Дрисла“ за загадување на животната средина

пред 2 месеци - Радио МОФ - Без катеторија

Депонија „Дрисла“ По допрен глас, Основното јавно обвинителство Скопје отвори предмет за кривично дело, загадување на животната средина и природата, информираат од ОЈО.

Обвинителството отвори истрага за загадувањето од Дрисла

Обвинителството отвори истрага за загадувањето од Дрисла

пред 2 месеци - Нова ТВ - Македонија

Основното јавно обвинителство Скопје соопшти дека по допрен глас е отворен предмет за работењето во депонијата „Дрисла“-Скопје за кривично дело Загадување на животната средина и природата од чл.

Обвинителството отвори истрага за загадувањето

Обвинителството отвори истрага за загадувањето

пред 2 месеци - Канал 77 - Македонија

По допрен глас отворен е предмет во Основното јавно обвинителство Скопје за кривично дело Загадување на животната средина и природата од чл.

Шилегов Во 2012 година Дрисла требала да добие нова печка

Шилегов: Во 2012 година „Дрисла“ требала да добие нова печка

пред 2 месеци - A1on - Македонија

Депонијата „Дрисла“ во 2012 година требала да добие нова печка со што ќе се замени старата која е неисправна и токсична,...

Обвинителството отвори истрага за Дрисла

Обвинителството отвори истрага за „Дрисла“

пред 2 месеци - Кајгана - Македонија

По допрен глас Основното јавно обвинителство Скопје отвори предмет за работењето на депонијата за комунален отпад „Дрисла“ за кривично дело Загадување на животната средина и природата од чл.

OJO по допрен глас отвори постапка за Дрисла за загадување на животната средина и природата

OJO по допрен глас отвори постапка за Дрисла  за загадување на животната средина и природата

пред 2 месеци - Либертас - Македонија

По допрен глас отворен е предмет во Основното јавно обвинителство Скопје за  кривично дело Загадување на животната средина и природата од чл.

Директорот на Дрисла Печката за согорување медицински отпад не загадува

Директорот на Дрисла: Печката за согорување медицински отпад не загадува

пред 2 месеци - Прес 24 - Македонија

Директорот на депонијата Дрисла, Горан Ангелов, тврди дека печката за согорување медицински отпад, донација на Велика Британија, не загадува.

За десет години Дрисла заработила најмалку 4 7 милиони евра од палење медицински отпад

За десет години Дрисла заработила најмалку 4,7 милиони евра од палење медицински отпад

пред 2 месеци - еМАГАЗИН - Економија

Најмалку 4,7 милиони евра заработила Дрисла од согорување на медицински отпад за десет години, за периодот од 2005 до 2015 година, покажуваат податоците на депонијата Дрисла.

Печката за согорување на медицински отпад во Дрисла не работи 10 дена

Печката за согорување на медицински отпад во Дрисла не работи 10 дена

пред 2 месеци - Вечер - Македонија

Дрисла платила и 50 отсто од глобата исречена од Државниот инспекторат за животна средина како што било договорено со Комисијата за спогодување.

Надлежните тврдат дека Дрисла не го загадувала главниот град

Надлежните тврдат дека Дрисла не го загадувала главниот град

пред 2 месеци - Алфа - Македонија

Дрисла не го загадувала Скопје, тврдат надлежните. Иако разни истражувања и анализи покажуваат дека депонијата е еден од...

До април треба да се набави нов инсинератор за Дрисла

До април треба да се набави нов инсинератор за „Дрисла“

пред 2 месеци - Скопје Инфо - Без катеторија

Од 1 јануари годинава инсинераторот во депонијата „Дрисла“ не работи, додека во април ќе биде набавен нов инсинератор за...

Времеплов
x