20
Kонсултанти од Волстрит прогнозираат колапс на биткоинот  Погледнете кога

Kонсултанти од Волстрит прогнозираат колапс на биткоинот. Погледнете кога!

пред 2 месеци - Денар - Економија

Консултантската фирма од Волстрит предвидува сериозен пад на пазарот на криптовалутата во оваа година. Извештајот на „Quinlan & Associates“, кој се состои од 156 страници, заклучува дека биткоинот ќе се намали на 1.

Криптовалути во Јужна Кореја нема да смее да има

Криптовалути во Јужна Кореја нема да смее да има

пред 2 месеци - Интересно - Техно

Јужна Кореја ќе преземе законси мерки за да го заштити финансискиот пазар, со тоа што законски ќе забрани тргување со криптовалути.

На биткоинот му се гледа крајот   технолошки најразвиена земја планира забрана на тргување со криптовалути

На биткоинот му се гледа крајот - технолошки најразвиена земја планира забрана на тргување со криптовалути

пред 2 месеци - Прес 24 - Свет

“Властите во овој случај го третираат биткоинот и другите криптовалути како коцкање и сметаат дека во оваа област се случува нешто илегално”, изјавиле сопствениците на менувачниците кои се под истрага.

Kонсултанти од Волстрит прогнозираат колапс на биткоинот

Kонсултанти од Волстрит прогнозираат колапс на биткоинот

пред 2 месеци - Канал 77 - Економија

Консултантската фирма од Волстрит предвидува сериозен пад на пазарот на криптовалутата во оваа година. Извештајот на „Quinlan & Associates“, кој се состои од 156 страници, заклучува дека биткоинот ќе се намали на 1.

Биткоин во Јужна Кореја ќе се забрани со закон

Биткоин во Јужна Кореја ќе се забрани со закон

пред 2 месеци - Телефони - Техно

Јужна Кореја ќе ги забрани криптовалутите , исто како што е забрането со закон и во Македонија. Целта за забраната е да ја исклучи несигурноста со биткоинот на финансискиот пазар.

Кина планира да стави крај на копањето биткоин на нејзина територија

Кина планира да стави крај на копањето биткоин на нејзина територија

пред 2 месеци - Off.net.mk - Техно

Со тоа што 70 од глобалното копање биткоин отпаѓа на Кина, таа е најважната земјата за секојдневното функционирање и цена на крипто-валутата.

Јужна Кореја планира да забрани тргување со криптовалути

Јужна Кореја планира да забрани тргување со криптовалути

пред 2 месеци - USB - Техно

Во Јужна Кореја е во тек “војна” помеѓу службените власти и регулатори против криптовалутите и компаниите кои се занимаваат со нив.

Јужна Кореја најави забрана за тргување со крипто валути

Јужна Кореја најави забрана за тргување со крипто-валути

пред 2 месеци - IT.mk - Техно

Властите од Јужна Кореја објавија дека планираат да забранат тргување со крипто-валути. Главна причина за забраната е да се оневозможи неплаќањето на данок.

Времеплов
x