20
Каде завршува разликата од 40 денари до 1 евро за патарина

Каде завршува разликата од 40 денари до 1 евро за патарина?

пред 2 месеци - Вечер - Економија

Каде одат парите од разликата во сумата која странците ја плаќаат на патарините во земјава. На пример на наплатната станица Скопје-Петровец износот на патарината за домашните патници е 40 денари за странските државјани 1 евро или 60 денари.

Каде завршува разликата од наплатата на патарините во евра наместо во денари

Каде завршува разликата од наплатата на патарините во евра наместо во денари?

пред 2 месеци - Сител - Економија

Embedded video for Каде завршува разликата од наплатата на патарините во евра наместо во денари? Каде одат  парите од разликата во сумата која странците ја плаќаат на патарините во земјава.

НБРМ демантира инволвираност во начинот на формирање на цените за наплата на патарините

НБРМ демантира инволвираност во начинот на формирање на цените за наплата на патарините

пред 2 месеци - A1on - Македонија

„Во врска со изјавата на директорот на ЈП за државни патишта Зоран Китанов, дадена на 11 јануари 2018 година како одговор...

НБРМ  Не сме инволвирани во цените на патрините за странци  не задржуваме никаква провизија на евро монетите

НБРМ: Не сме инволвирани во цените на патрините за странци, не задржуваме никаква провизија на евро-монетите

пред 2 месеци - Либертас - Македонија

Народна банка на Република Македонија реагира на изјавата на директорот на ЈП за државни патишта Зоран Китанов, за начинот на формирање на цената на патарините за домашни и странски патници.

Обновата на патарините на Коридорот 10 ќе заврши до крајот на 2018

Обновата на патарините на Коридорот 10 ќе заврши до крајот на 2018

пред 2 месеци - Build - Македонија

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески и директорот на ЈП за државни патишта Зоран Китанов денеска извршија увид во градежните работи за реконструкција и модернизација на наплатната патарина Сопот на автопатот Скопје – Велес.

Времеплов
x