20
Дали владата на СДСМ ќе го качи јавниот долг за 50 проценти

Дали владата на СДСМ ќе го качи јавниот долг за 50 проценти

пред 2 месеци - Вечер - Економија

СДСМ ќе го качи јавниот долг на Република Македонија над 50 проценти, а самите тие велеа дека земјата е пред банкрот уште...

Дали владата на СДСМ ќе го качи јавниот долг за 50 проценти

Дали владата на СДСМ ќе го качи јавниот долг за 50 проценти

пред 2 месеци - Вечер - Економија

СДСМ ќе го качи јавниот долг на Република Македонија над 50 проценти, а самите тие велеа дека земјата е пред банкрот уште...

Задолжувањето  магичен круг од кој нема брз излез

Задолжувањето – магичен круг од кој нема брз излез

пред 2 месеци - Канал 5 - Македонија

Велат, праксата покажува дека парите не се користат за поддршка на економијата туку само за тековно работење што само по себе е лош сигнал.

Тевдовски се правда: Eврообврзницата од 500 милиони евра е со најниска камата

пред 2 месеци - ТВ Нова - Без катеторија

Средствата од еврообврзницата издадена вчера ќе се користат за покривање на буџетскиот дефицит, за поголеми плати во образованието...

Еврообврзница од 500 000 000 евра

Еврообврзница од 500.000.000 евра

пред 2 месеци - Вечер - Економија

Македонија се задолжи со половина милијарда евра кај инвеститори од Европа и САД за да исплаќа поголеми плати во образованието, здравството и Армијата предвидени со Буџетот за 2018 година.

ВМРО ДПМНЕ Заев Тевдовски и Анѓушев ја задолжија државата за преку 570 милиони евра

ВМРО-ДПМНЕ:Заев, Тевдовски и Анѓушев ја задолжија државата за преку 570 милиони евра

пред 2 месеци - Прес 24 - Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: Од Нова година црното економско трио на СДСМ Заев, Тевдовски и Анѓушев ја задолжија државата за преку 570 милиони евра Од ВМРО-ДПМНЕ велат дека СДСМ економски ќе ја уништи Република Македонија.

ВМРО ДПМНЕ СДСМ економски ќе ја уништи Македонија задолжувањето е без реална потреба

ВМРО ДПМНЕ: СДСМ економски ќе ја уништи Македонија, задолжувањето е без реална потреба

пред 2 месеци - Сител - Економија

Нивната неспособност и расипништво ќе го плаќаат граѓаните долго време по заминувањето на оваа катастрофална гарнитура на власт.

Тевдовски Издадовме еврообврзница со најниска камата до сега парите ќе се трошат за буџетски потреби

Тевдовски: Издадовме еврообврзница со најниска камата до сега, парите ќе се трошат за буџетски потреби

пред 2 месеци - Сител - Економија

Embedded video for Тевдовски: Издадовме еврообврзница со најниска камата до сега, парите ќе се трошат за буџетски потреби Парите од новата еврообврзница ќе се користат за повисоки плати во образованието здравството и повисоки капитални инвестиции.

Еврообврзница од 500 000 000 евра

Еврообврзница од 500 000 000 евра

пред 2 месеци - 24 вести - Економија

Македонија се задолжи со половина милијарда евра кај инвеститори од Европа и САД за да исплаќа поголеми плати во образованието, здравството и Армијата предвидени со Буџетот за 2018 година.

ВМРО ДПМНЕ СДСМ ќе го качи јавниот долг над 50 проценти

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ ќе го качи јавниот долг над 50 проценти

пред 2 месеци - Вечер - Економија

СДСМ ќе го качи јавниот долг на Република Македонија над 50 проценти, а самите тие велеа дека земјата е пред банкрот уште...

ВМРО ДПМНЕ СДСМ ќе го качи јавниот долг над 50 проценти

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ ќе го качи јавниот долг над 50 проценти

пред 2 месеци - Макфакс - Економија

СДСМ ќе го качи јавниот долг на Република Македонија над 50 проценти, а самите тие велеа дека земјата е пред банкрот уште...

Тевдовски Издадовме еврообврзница  но не грижете  со ниската каматна стапка ќе заштедиме 90 милиони евра

Тевдовски: Издадовме еврообврзница , но не грижете - со ниската каматна стапка ќе заштедиме 90 милиони евра

пред 2 месеци - Алфа - Економија

Земавме еврообврзница, но не грижете со ниската каматна стапка ќе заштедиме 90 милиони евра, ова го истакна министерот за финансии Драган Тевдовски за новото огромно задолжување од 500 милиони евра кои треба да ги вратиме во рок од седум години.

За два дена неделава Владата се задолжи со над 570 милиони евра

За два дена неделава Владата се задолжи со над 570 милиони евра

пред 2 месеци - Сител - Економија

Embedded video for За два дена неделава Владата се задолжи со над 570 милиони евра За два дена неделава Владата се задолжи со над 570 милиони евра.

Издадена е шестата еврообврзница во висина од половина милијарди евра

Издадена е шестата еврообврзница во висина од половина милијарди евра

пред 2 месеци - Канал 5 - Македонија

Еврообврзницата се издава за враќањето на домашни долгови,за подобрување на ликвидноста на пазароти  со цел да се ослободат...

ВМРО ДПМНЕ СДСМ ќе го качи јавниот долг на Македонија над 50 отсто

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ ќе го качи јавниот долг на Македонија над 50 отсто

пред 2 месеци - A1on - Економија

ВМРО-ДПМНЕ со писмено соопштение, реагира на денешната прес-конференција на министерот за финансии, Драган Тевдовски. „СДСМ економски ќе ја уништи Република Македонија.

Оценки на експертите  за што ќе се трошат парите од еврообврзницата

Оценки на експертите – за што ќе се трошат парите од еврообврзницата

пред 2 месеци - 24 вести - Економија

Издавањето на еврообврзницата, според економистите беше најавено и очекувано. Ниската камата се оценува како успех, но сепак се поставувата неколку прашања за начинот на кој ќе се трошат парите.

Тевдовски Постигнавме најниска каматна стапка

Тевдовски: Постигнавме најниска каматна стапка

пред 2 месеци - Сител - Економија

Embedded video for Тевдовски: Постигнавме најниска каматна стапка

Анализа во студио 2

Анализа во студио 2

пред 2 месеци - Сител - Економија

Embedded video for Анализа во студио 2 За два дена неделава Владата се задолжи со над 570 милиони евра. Вчера беше издадена еврообврзницата во висина од 500 милиони евра,  во вторникот по основ на државни хартии од врендост запиша 73,7 милиони.

Тевдовски Еврообврзницата е за враќање на стари долгови

Тевдовски: Еврообврзницата е за враќање на стари долгови

пред 2 месеци - Сител - Економија

„Средствата ќе се користат за покривање на буџетскиот дефицит, за поголеми плати, за капиталните инвестиции и за враќање на стари долгови“ – министерот Тевдовски за новата еврообврзница.

Тевдовски Ниската камата за еврообврзницата ни заштеди 90 милиони евра

Тевдовски: Ниската камата за еврообврзницата ни заштеди 90 милиони евра

пред 2 месеци - +Инфо - Економија

Со парите од еврообврзницата издадена вчера ќе се покрива буџетскиот дефицит. Ќе се враќаат старите долгови, ќе се интензивираат...

Тевдовски Еврообврзницата е со најниска камата со парите ќе се враќаат стари долгови

Тевдовски: Еврообврзницата е со најниска камата, со парите ќе се враќаат стари долгови

пред 2 месеци - Канал 77 - Економија

Средствата од еврообврзницата која Министерството за финансии ја издаде вчера, ќе се користат за покривање на буџетскиот дефицит, за враќање на стари долгови, но и покачени плати во здравството и образование.

Тевдовски Постигната историски најниска каматна стапка

Тевдовски: Постигната историски најниска каматна стапка

пред 2 месеци - МТВ 1 - Економија

Првиот финансиер смирува- задолжувањето со шестатата еврообврзница од половина милијарда евра е постигнато по историски најниска каматна стапка од 2,75 проценти.

Тевдовски Не празнувавме за да земеме еврообврзница со најниска камата

Тевдовски: Не празнувавме за да земеме еврообврзница со најниска камата

пред 2 месеци - Вечер - Економија

По новото задолжување на државата, за 500 милиони евра кои треба да се вратат во рок од 7 години, министерот за финансии, Драган Тевдовски вели дека граѓаните не треба да се грижат бидејќи со неа, се заштедуваат 90,6 милиони евра.

Тевдовски Не празнувавме за да земеме еврообврзница со најниска камата

Тевдовски: Не празнувавме за да земеме еврообврзница со најниска камата

пред 2 месеци - Макфакс - Економија

По новото задолжување на државата, за 500 милиони евра кои треба да се вратат во рок од 7 години, министерот за финансии, Драган Тевдовски вели дека граѓаните не треба да се грижат бидејќи со неа, се заштедуваат 90,6 милиони евра.

Тевдовски Не празнувавме за да земеме еврообврзница со најниска камата

Тевдовски: Не празнувавме за да земеме еврообврзница со најниска камата

пред 2 месеци - Денар - Економија

По новото задолжување на државата, за 500 милиони евра кои треба да се вратат во рок од 7 години, министерот за финансии, Драган Тевдовски вели дека граѓаните не треба да се грижат бидејќи со неа, се заштедуваат 90,6 милиони евра.

Тевдовски Еврообврзницата со најниска каматна стапка

Тевдовски: Еврообврзницата со најниска каматна стапка

пред 2 месеци - Прес 24 - Економија

Откако вчера беше издадена шестата Еврообврзница, денеска министерот за финансии Тевдовски, на прес-конференција истакна...

Тевдовски Еврообврзницата со најниска каматна стапка

Тевдовски: Еврообврзницата со најниска каматна стапка

пред 2 месеци - 24 вести - Македонија

Средствата од еврообврзницата издадена вчера ќе се користат за покривање на буџетскиот дефицит, за поголеми плати во образованието...

 Finance Think со критики за нетранспарентноста на новото задолжување од половина милијарда евра

„Finance Think“ со критики за нетранспарентноста на новото задолжување од половина милијарда евра

пред 2 месеци - Економски - Економија

Независниот и непрофитен институт за економски истражувања и политики „Finance Think“ даде став за издавањето на новата еврообврзница која владата на СДСМ ја издаде на 11.

ВО ЖИВО Прес конференција на Тевдовски за издавањето на еврообврзницата

ВО ЖИВО: Прес-конференција на Тевдовски за издавањето на еврообврзницата

пред 2 месеци - A1on - Економија

Следете ја во живо прес конференцијата на министерот за финансии, Драган Тевдовски за издавањето на шестата еврообврзница.

Сите македонски еврообврзници  земјава должи над пет милијарди евра

Сите македонски еврообврзници – земјава должи над пет милијарди евра!

пред 2 месеци - Денар - Економија

Најновата еврообврзница е тешка 500 милиони евра, таа е шеста по ред издадена од Македонија. Кога јавниот долг достигнува...

Времеплов
x