20
Нова рунда преговори за спорот за името во Њујорк

Нова рунда преговори за спорот за името во Њујорк

пред еден месец - Весник - Македонија

Утре во Њујорк ќе започне нова рунда преговори за спорот за името помеѓу преговарачите на Македонија и на Грција, Васко Наумовски и Адамантиос Василакис, со посредство на медијаторот на Обединетите нации Метју Нимиц.

Нова рунда преговори за спорот за името во Њујорк

Нова рунда преговори за спорот за името во Њујорк

пред еден месец - Вечер - Македонија

Утре во Њујорк ќе започне нова рунда преговори за спорот за името помеѓу преговарачите на Македонија и на Грција, Васко Наумовски и Адамантиос Василакис, со посредство на медијаторот на Обединетите нации Метју Нимиц.

Нова рунда преговори за спорот за името во Њујорк

Нова рунда преговори за спорот за името во Њујорк

пред еден месец - Макфакс - Македонија

Утре во Њујорк ќе започне нова рунда преговори за спорот за името помеѓу преговарачите на Македонија и на Грција, Васко Наумовски и Адамантиос Василакис, со посредство на медијаторот на Обединетите нации Метју Нимиц.

Во Њујорк утре нова рунда преговори Скопје  Атина

Во Њујорк утре нова рунда преговори Скопје – Атина

пред еден месец - 24 вести - Македонија

Нова рунда преговори ќе се одржи утре во Њујорк меѓу преговарачите на Македонија и на Грција, Васко Наумовски и Адамантиос Василакис, со посредство на медијаторот на Обединетите нации Метју Нимиц.

Нимиц Граѓаните се подготвени да слушнат одредени солуции за името

Нимиц: Граѓаните се подготвени да слушнат одредени солуции за името

пред еден месец - Идивиди - Македонија

Медијаторот во преговорите за името Метју Нимиц вели дека има позитивен момент во Скопје и Атина за решавање на долгогодишниот...

Во Њујорк утре нова рунда преговори Скопје  Атина

Во Њујорк утре нова рунда преговори Скопје – Атина

пред еден месец - A1on - Македонија

Утре во Њујорк ќе започне нова рунда преговори за спорот за името помеѓу преговарачите на Македонија и на Грција, Васко Наумовски и Адамантиос Василакис, со посредство на медијаторот на Обединетите нации Метју Нимиц.

Во Њујорк утре почнува нова рунда преговори за името

Во Њујорк утре почнува нова рунда преговори за името

пред еден месец - Прес 24 - Македонија

Нова рунда преговори, втори од нивното обновување, ќе се одржи утре во Њујорк меѓу преговарачите на Македонија и на Грција, Васко Наумовски и Адамантиос Василакис, со посредство на медијаторот на Обединетите нации Метју Нимиц.

Во Њујорк утре нова рунда преговори Скопје  Атина

Во Њујорк утре нова рунда преговори Скопје – Атина

пред еден месец - Канал 5 - Македонија

Посредникот во преговорите за името ќе се состане со преговарачите во напорите да се пронајде решение за речиси тридеценискиот спор за името меѓу двете земји, кој е кочница за европската и евроатлантската интеграција на Македонија.

Нимиц Има позитивен моментум во Скопје и Атина за спорот за името

Нимиц: Има позитивен моментум во Скопје и Атина за спорот за името

пред еден месец - Сител - Македонија

Медијаторот во преговорите за името Метју Нимиц, пред утрешната средба во Њујорк, вели дека има позитивен моментум во Скопје и Атина за решавање на долгогодишниот проблем со името.

Во Њујорк утре почнува нова рунда преговори за името

Во Њујорк утре почнува нова рунда преговори за името

пред еден месец - +Инфо - Македонија

Нова рунда преговори, втори од нивното обновување, ќе се одржи утре во Њујорк меѓу преговарачите на Македонија и на Грција, Васко Наумовски и Адамантиос Василакис, со посредство на медијаторот на Обединетите нации Метју Нимиц.

Нимиц Граѓаните се подготвени да слушнат одредени солуции за името

Нимиц: Граѓаните се подготвени да слушнат одредени солуции за името

пред еден месец - +Инфо - Македонија

Медијаторот во преговорите за името Метју Нимиц вели дека има позитивен моментум во Скопје и Атина за решавање на долгогодишниот...

Нимиц Има позитивен моментум во Скопје и Атина за спорот за името

Нимиц: Има позитивен моментум во Скопје и Атина за спорот за името

пред еден месец - Прес 24 - Македонија

Медијаторот во преговорите за името Метју Нимиц, пред утрешната средба во Њујорк, вели дека има позитивен моментум во Скопје и Атина за решавање на долгогодишниот проблем со името.

Нова рунда преговори за спорот за името во Њујорк

Нова рунда преговори за спорот за името во Њујорк

пред еден месец - Канал 77 - Македонија

Утре во Њујорк ќе започне нова рунда преговори за спорот за името помеѓу преговарачите на Македонија и на Грција, Васко Наумовски и Адамантиос Василакис, со посредство на медијаторот на Обединетите нации Метју Нимиц.

Нимиц Граѓаните се подготвени да слушнат одредени солуции за името

Нимиц: Граѓаните се подготвени да слушнат одредени солуции за името

пред еден месец - Канал 5 - Македонија

- Низ годините, јас дадов разни сугестии. Некои од нив биле корисни за една од земјите. Некогаш, пак, тие биле корисни за другата земја.

Во Њујорк утре нова рунда преговори Скопје  Атина

Во Њујорк утре нова рунда преговори Скопје – Атина

пред еден месец - Нова ТВ - Македонија

Нова рунда преговори, втори од нивното обновување, ќе се одржи утре во Њујорк меѓу преговарачите на Македонија и на Грција, Васко Наумовски и Адамантиос Василакис, со посредство на медијаторот на Обединетите нации Метју Нимиц.

НИМИЦ ИМА КЛИМА ЗА СОЛУЦИИ ЗА ИМЕТО И ЗА ДРУГИТЕ ПРАШАЊА НО ПРВИН ИМЕТО

НИМИЦ: ИМА КЛИМА ЗА СОЛУЦИИ ЗА ИМЕТО И ЗА ДРУГИТЕ ПРАШАЊА, НО ПРВИН ИМЕТО!

пред еден месец - Фаланга - Македонија

Пред утрешната средба во Њујорк, Нимиц е оптимист дека компромис за решение ќе има. Медијаторот во преговорите за името Метју...

Нимиц Граѓаните се подготвени да слушнат одредени решенија за името

Нимиц: Граѓаните се подготвени да слушнат одредени решенија за името

пред еден месец - Нова ТВ - Македонија

Медијаторот во преговорите за името Метју Нимиц вели дека има позитивен моментум во Скопје и Атина за решавање на долгогодишниот...

Во Њујорк утре нова рунда преговори Скопје  Атина

Во Њујорк утре нова рунда преговори Скопје – Атина

пред еден месец - Либертас - Македонија

Нова рунда преговори, втори од нивното обновување, ќе се одржи утре во Њујорк меѓу преговарачите на Македонија и на Грција, Васко Наумовски и Адамантиос Василакис, со посредство на медијаторот на Обединетите нации Метју Нимиц.

Нова рунда преговори за спорот за името во Њујорк

Нова рунда преговори за спорот за името во Њујорк

пред еден месец - Кајгана - Македонија

Утре во Њујорк ќе започне нова рунда преговори за спорот за името помеѓу преговарачите на Македонија и на Грција, Васко Наумовски и Адамантиос Василакис, со посредство на медијаторот на Обединетите нации Метју Нимиц.

Нимиц Граѓаните се подготвени да слушнат одредени солуции за името

Нимиц: Граѓаните се подготвени да слушнат одредени солуции за името

пред еден месец - Либертас - Македонија

Медијаторот во преговорите за името Метју Нимиц вели дека има позитивен моментум во Скопје и Атина за решавање на долгогодишниот...

Нимиц Има позитивен моментум во Скопје и Атина за спорот за името

Нимиц: Има позитивен моментум во Скопје и Атина за спорот за името

пред еден месец - Лидер - Без катеторија

Медијаторот во преговорите за името Метју Нимиц, пред утрешната средба во Њујорк, вели дека има позитивен моментум во Скопје и Атина за решавање на долгогодишниот проблем со името.

Нимиц Нема нов предлог за името но има позитивен импулс од двете страни

Нимиц: Нема нов предлог за името, но има позитивен импулс од двете страни

пред еден месец - 24 вести - Македонија

Нема нов предлог за името, а на новата средба закажана за 17 овој месец во Њујорк ќе излезам со предлог идеи за кои се зборувало претходно, но секогаш постојат различни начини како се гледаат работите.

Нимиц прво да го решиме името па двете страни ќе се договорат за идентитетските прашања и опсегот

Нимиц прво да го решиме името, па двете страни ќе се договорат за идентитетските прашања и опсегот

пред еден месец - Сител - Македонија

Embedded video for Нимиц прво да го решиме името, па двете страни ќе се договорат за идентитетските прашања и опсегот Медијаторот Нимиц нема да стави сосема нов предлог за името, за време на разговорите во Њујорк во среда.

Нема нов предлог за името Нимиц во среда ќе излезе со старите предлози за кои веќе се дискутирало

Нема нов предлог за името, Нимиц во среда ќе излезе со старите предлози за кои веќе се дискутирало

пред еден месец - Алфа - Македонија

Нема нов предлог за името, Нимиц во среда ќе излезе со старите предлози за кои веќе се дискутирало. Метју Нимиц - Не можам...

Нимиц Нема нов предлог за името на маса ќе ставам идеи од минатото

Нимиц: Нема нов предлог за името, на маса ќе ставам идеи од минатото

пред еден месец - MK News - Македонија

Медијаторот на Обединетите нации во преговорите за името меѓу Република Македонија и Република Грција, Метју Нимиц во интервју...

Нимиц Нема нов предлог за името на маса ќе ставам идеи од минатото

Нимиц: Нема нов предлог за името, на маса ќе ставам идеи од минатото

пред еден месец - Бркај работа - Македонија

Медијаторот на Обединетите нации во преговорите за името меѓу Република Македонија и Република Грција, Метју Нимиц во интервју...

Нимиц Постои позитивен моментум за прашањето за името

Нимиц: Постои позитивен моментум за прашањето за името

пред еден месец - МТВ 1 - Македонија

Медијаторот Метју Нимиц в среда во Њујорк нема да стави нов предлог за името на маса. Тој во интервју за грчката ЕРТ вели дека ќе претстави предлог- идеи за кои се зборувало и во минатото.

Нимиц во Њујорк нема да даде нов предлог туку ќе излезе со веќе дискутирани идеи

Нимиц во Њујорк нема да даде нов предлог, туку ќе излезе со веќе дискутирани идеи

пред еден месец - A1on - Македонија

Нема нов предлог за името, а на средбата закажана на 17. јануари во Њујорк, медијаторот Метју Нимиц ќе излезе со предлог-идеи веќе дискутирани во минатото, најави тој во интервју за грчката национална телевизија ЕРТ.

Нимиц Нема нов предлог за името на маса ќе ставам идеи од минатото

Нимиц: Нема нов предлог за името, на маса ќе ставам идеи од минатото

пред еден месец - Вечер - Македонија

Медијаторот на Обединетите нации во преговорите за името меѓу Република Македонија и Република Грција, Метју Нимиц во интервју...

Нимиц Нема нов предлог за името на маса ќе ставам идеи од минатото

Нимиц: Нема нов предлог за името, на маса ќе ставам идеи од минатото

пред еден месец - Алфа - Македонија

Медијаторот на Обединетите нации во преговорите за името меѓу Република Македонија и Република Грција, Метју Нимиц вели дека нема нов предлог за името и дека на новата средба, на 17 јануари во Њујорк ќе излезе со предлог-идеи од минатото.

Времеплов
x