20
Франција најпопуларна туристичка дестинација  САД го загубија второто место

Франција најпопуларна туристичка дестинација, САД го загубија второто место

пред еден месец - Весник - Свет

Шпанија ќе ги смени САД како втората најпопуларна туристичка дестинација во светот, додека Франција го задржува првото место, покажуваат податоците на Светската туристичка организација при ОН (UNWTO).

Франција најпопуларна туристичка дестинација  САД го загубија второто место

Франција најпопуларна туристичка дестинација, САД го загубија второто место

пред еден месец - Вечер - Свет

Шпанија ќе ги смени САД како втората најпопуларна туристичка дестинација во светот, додека Франција го задржува првото место, покажуваат податоците на Светската туристичка организација при ОН (UNWTO).

Франција најпопуларна туристичка дестинација  САД го загубија второто место

Франција најпопуларна туристичка дестинација, САД го загубија второто место

пред еден месец - Макфакс - Свет

Шпанија ќе ги смени САД како втората најпопуларна туристичка дестинација во светот, додека Франција го задржува првото место, покажуваат податоците на Светската туристичка организација при ОН (UNWTO).

Минатата година бројот на туристи се зголеми за 7

Минатата година бројот на туристи се зголеми за 7%

пред еден месец - Денар - Економија

Бројот на туристи во светот се зголемил за 7% во 2017-та година, што е најголем пораст од пред седум години. Ова беше објавено од Светската туристичка организација (СОТ) во Обединетите нации, цитирана од „France Press“.

Каде најмногу се патувало во 2017 година

Каде најмногу се патувало во 2017 година?

пред еден месец - Кајгана - Живот

Бројот на туристи во светот забележа пораст од седум отсто во 2017 година, што е најголем раст во последните седум години, соопшти Светската туристичка организација.

Времеплов
x