20
Родителите во градинката Кочо Рацин ќе се жалат кај народниот правобранител за нивната воспитувачка

Родителите во градинката „Кочо Рацин” ќе се жалат кај народниот правобранител за нивната воспитувачка

пред еден месец - 24 вести - Македонија

Прераспределбата на воспитувачката Сузана Чурлинова која била направена од новата  директорка на градинката „Кочо Рацин“...

Од градинката Кочо Рацин тврдат дека кадровските промени се законски а револтот на родителите неоснован

Од градинката „Кочо Рацин“ тврдат дека кадровските промени се законски, а револтот на родителите неоснован

пред еден месец - Макфакс - Скопје

Во врска со прес-конференцијата на првата детска амбасада „Меѓаши“ и дел од родителите на децата од скопската градинка „Кочо...

Најавен бојкот на наставата во градинката Кочо Рацин во Скопје

Најавен бојкот на наставата во градинката Кочо Рацин во Скопје

пред еден месец - Сител - Македонија

Embedded video for Најавен бојкот на наставата во градинката Кочо Рацин во Скопје Родители најавија бојкот на градинката Кочо Рацин поради промена на воспитувачката, која до сега успешно ја  водела  најмалата група.

Бојкот во градинката Кочо Рацин поради промена на воспитувачка

Бојкот во градинката „Кочо Рацин“ поради промена на воспитувачка

пред еден месец - МТВ 1 - Македонија

Поради необразложено отстранување на воспитувачката од првата мала група во градинката „Кочо Рацин“ во општина Центар, родителите реагираат до институциите и бараат нејзино враќање.

Од градинката Кочо Рацин тврдат дека кадровските промени се законски а револтот на родителите неоснован

Од градинката „Кочо Рацин“ тврдат дека кадровските промени се законски, а револтот на родителите неоснован

пред еден месец - Вечер - Скопје

Во врска со прес-конференцијата на првата детска амбасада „Меѓаши“ и дел од родителите на децата од скопската градинка „Кочо...

Директорката на градинката Кочо Рацин тврди дека воспитувачката е сменета поради поплаки

Директорката на градинката „Кочо Рацин“ тврди дека воспитувачката е сменета поради поплаки

пред еден месец - МТВ 1 - Македонија

Директорката на градинката „Кочо Рацин“ ги демантира тврдењата на Првата детска амбасада „Меѓаши“ и на родителите, кои вчера на прес- конференција изјавија дека ја бојкотираат наставата поради необразложено отстранување на една воспитувачка.

Поради кадровски промени Родители најавуваат бојкот во градинката Кочо Рацин

Поради кадровски промени: Родители најавуваат бојкот во градинката „Кочо Рацин“

пред еден месец - Скопје Инфо - Без катеторија

Повредени се правата на децата од првата мала група од градинката „Кочо Рацин“ во Скопје на кои без најава и образложение им е променета воспитувачката од страна на новата в.

Детска градинка Кочо Рацин Меѓаши не ги познаваат законите воспитачката е променета со цел поефикасно работење

Детска градинка Кочо Рацин: Меѓаши не ги познаваат законите, воспитачката е променета со цел поефикасно работење

пред еден месец - Скопје Инфо - Скопје

Првата детска амбасада „Меѓаши“ вчера на прес конференција обвини дека повредени се правата на децата од првата мала група од градинката „Кочо Рацин“ во Скопје на кои без најава и образложение им е променета воспитувачката од страна на новата в.

Директорката на ЈУДГ ОЦ Кочо Рацин демантира дека децата плачеле и ја барале старата воспитувачка

Директорката на ЈУДГ ОЦ „Кочо Рацин“ демантира дека децата плачеле и ја барале старата воспитувачка

пред еден месец - Бизнис вести - Економија

Во врска со прес конференцијата на Првата детска амбасада „Меѓаши“ и дел од родителите на децата во ЈУДГ ОЦ „Кочо Рацин“, директорката Габриела Алабашовска известува дека се работи за непознавање на функционирање на ЈУДГ.

Од градинката Кочо Рацин тврдат дека кадровските промени се законски а револтот на родителите неоснован

Од градинката „Кочо Рацин“ тврдат дека кадровските промени се законски, а револтот на родителите неоснован

пред еден месец - Весник - Македонија

Во врска со прес-конференцијата на првата детска амбасада „Меѓаши“ и дел од родителите на децата од скопската градинка „Кочо...

Меѓаши Повредени се правата на децата во скопската градинка Кочо Рацин

Меѓаши: Повредени се правата на децата во скопската градинка „Кочо Рацин“

пред еден месец - +Инфо - Скопје

Повредени се правата на децата од првата мала група од градинката „Кочо Рацин“ во Скопје на кои без најава и образложение им е променета воспитувачката од страна на новата в.

Родители најавуваат бојкот во градинката Кочо Рацин поради кадровски промени

Родители најавуваат бојкот во градинката „Кочо Рацин“ поради кадровски промени

пред еден месец - Прес 24 - Македонија

Повредени се правата на децата од првата мала група од градинката „Кочо Рацин“ во Скопје на кои без најава и образложение им е променета воспитувачката од страна на новата в.

МТСП Ние сме надлежни за вработување а не за распределување на кадарот

МТСП: Ние сме надлежни за вработување, а не за распределување на кадарот

пред еден месец - +Инфо - Скопје

Надлежноста на Министерството за труд и социјална политика е во делот на давање согласност за вработување, додека самото...

МТСП Распределувањето на кадрите во градинките е надлежност на општините односно директорите

МТСП: Распределувањето на кадрите во градинките е надлежност на општините, односно директорите

пред еден месец - Прес 24 - Македонија

По денешната прес-конференција на Првата детска амбасада во светот „Меѓаши“, која смета дека правата на децата од градинката „Кочо Рацин“ во Скопје се повредени, кога без најава и образложение  им е променета воспитувачката од страна на новата в.

Алабашовска Воспитувачката во градинката е сменета поради поплаки од родители

Алабашовска: Воспитувачката во градинката е сменета поради поплаки од родители

пред еден месец - +Инфо - Скопје

Директорката на детската градинка „Кочо Рацин“ Габриела Алабашовска вели дека воспитувачката, за чија промена реагираа родители...

 Меѓаши  Родители ја бојкотираат градинката Кочо Рацин

„Меѓаши“: Родители ја бојкотираат градинката „Кочо Рацин“

пред еден месец - MK News - Македонија

Првата детска aмбасада во светот „Меѓаши” вели дека во сите активности кои се однесуваат на децата, од примарно значење се...

Директорката на градинката Кочо Рацин тврди дека воспитувачката е сменета поради поплаки

Директорката на градинката „Кочо Рацин“ тврди дека воспитувачката е сменета поради поплаки

пред еден месец - MK News - Македонија

Директорката на градинката „Кочо Рацин“ ги демантира тврдењата на Првата детска амбасада „Меѓаши“ и на родителите, кои вчера на прес- конференција изјавија дека ја бојкотираат наставата поради необразложено отстранување на една воспитувачка.

Родители најавуваат бојкот во градинката Кочо Рацин поради кадровски промени

Родители најавуваат бојкот во градинката „Кочо Рацин“ поради кадровски промени

пред еден месец - 24 вести - Македонија

Родителите од првата мала група  во градинката „Кочо Рацин“ веќе неколку недели водат институционална битка за решавање на проблемот со кадровската промена која што била направена во  градинката.

Директорката на градинката Кочо Рацин тврди дека воспитувачката е сменета поради поплаки

Директорката на градинката „Кочо Рацин“ тврди дека воспитувачката е сменета поради поплаки

пред еден месец - A1on - Македонија

„Во врска со прес конференцијата на Првата детска амбасада „Меѓаши“ и дел од родителите на децата во ЈУДГ ОЦ „Кочо Рацин“, ја известуваме јавноста дека се работи за непознавање на функционирање на ЈУДГ.

 Меѓаши  Повредени се правата на децата од градинката Кочо Рацин

„Меѓаши“: Повредени се правата на децата од градинката „Кочо Рацин“

пред еден месец - A1on - Македонија

Од детската амбасада „Меѓаши“ сметаат дека се повредени правата на децата од првата мала група од градинката „Кочо Рацин“ во Скопје на кои без најава и образложение им била променета воспитувачката од новата в.

МТСП Директорите на градинките се одговорни за вработување и распределување на кадарот

МТСП: Директорите на градинките се одговорни за вработување и распределување на кадарот

пред еден месец - A1on - Македонија

Министерството за труд и социјална политика реагира на денешната прес-конференција на Првата детска амбасада во светот „Меѓаши“.

Меѓаши Повредени се правата на децата во градинката во Кочо Рацин  со смената на воспитувачката

Меѓаши: Повредени се правата на децата во градинката во „Кочо Рацин“, со смената на воспитувачката

пред еден месец - 24 вести - Македонија

Детската амбасада „Меѓаши“ и родители на децата од градинката во „Кочо Рацин“, реагираат на смената на воспитувачката, од првата мала група.

Меѓаши Повредени се правата на децата во градинката Кочо Рацин

Меѓаши: Повредени се правата на децата во градинката „Кочо Рацин“

пред еден месец - Либертас - Македонија

Повредени се правата на децата од првата мала група од градинката „Кочо Рацин“ во Скопје на кои без најава и образложение им е променета воспитувачката од страна на новата в.

Родители најавуваат бојкот во градинката Кочо Рацин поради промена на воспитувачка

Родители најавуваат бојкот во градинката „Кочо Рацин“ поради промена на воспитувачка

пред еден месец - Либертас - Македонија

Родителите од првата мала група во градинката „Кочо Рацин“ веќе неколку недели водат институционална битка за решавање на проблемот со кадровската промена која што била направена во градинката, пренесе ТВ24 .

МТСП Распределувањето на кадрите во градинките е надлежност на општините односно директорите

МТСП: Распределувањето на кадрите во градинките е надлежност на општините, односно директорите

пред еден месец - Либертас - Македонија

Министерството за труд и социјална политика реагира на денешната прес-конференција на Првата детска амбасада во светот „Меѓаши“.

Директорката на градинката Кочо Рацин тврди дека воспитувачката е сменета поради поплаки

Директорката на градинката „Кочо Рацин“ тврди дека воспитувачката е сменета поради поплаки

пред еден месец - Либертас - Македонија

Директорката на детската градинка „Кочо Рацин“ Габриела Алабашовска вели дека воспитувачката, за чија промена реагираа родители...

Бојкот во градинката Кочо Рацин поради смена на воспитувачка МТСП се оградуваат од случајот

Бојкот во градинката „Кочо Рацин“ поради смена на воспитувачка, МТСП се оградуваат од случајот

пред еден месец - Радио МОФ - Без катеторија

Со смената на воспитувачка од првата мала група од градинката „Кочо Рацин“, од страна на новата в.д директорка, а без да...

Родители се жалат на несоодветниот третман од скопска градинка врз децата и нивната воспитувачка

Родители се жалат на несоодветниот третман од скопска градинка врз децата и нивната воспитувачка

пред еден месец - Репортер - Живот

Првата детска aмбасада во светот – „Меѓаши“ најави прес-конференција по повод поплака и сведоштво од група родители за несоодветен третман кон децата, родителите и воспитувачката во градинката „Кочо Рацин“ од Скопје.

Времеплов
x