20

Во Њујорк нова рунда преговори за името

пред еден месец - Канал 5 - Македонија

Посредникот во преговорите за името ќе се состане со преговарачите во напорите да се пронајде решение за речиси тридеценискиот спор за името меѓу двете земји, кој е кочница за европската и евроатлантската интеграција на Македонија.

Нова рунда преговори за спорот со името во Њујорк

Нова рунда преговори за спорот со името во Њујорк

пред еден месец - Прес 24 - Македонија

Новата рунда преговори за решавање на спорот за името меѓу Македонија и Грција ќе се одржи денеска во Њујорк. Нимиц во интервју...

Нова рунда преговори за спорот со името во Њујорк Нимиц тврди дека нема нови предлози

Нова рунда преговори за спорот со името во Њујорк, Нимиц тврди дека нема нови предлози

пред еден месец - Весник - Македонија

Новата рунда преговори за решавање на спорот за името меѓу Македонија и Грција ќе се одржи денеска во Њујорк. Предвидено...

Нова рунда преговори за спорот со името во Њујорк Нимиц тврди дека нема нови предлози

Нова рунда преговори за спорот со името во Њујорк, Нимиц тврди дека нема нови предлози

пред еден месец - Вечер - Македонија

Новата рунда преговори за решавање на спорот за името меѓу Македонија и Грција ќе се одржи денеска во Њујорк. Предвидено...

Нова рунда преговори за спорот со името во Њујорк Нимиц тврди дека нема нови предлози

Нова рунда преговори за спорот со името во Њујорк, Нимиц тврди дека нема нови предлози

пред еден месец - Макфакс - Македонија

Новата рунда преговори за решавање на спорот за името меѓу Македонија и Грција ќе се одржи денеска во Њујорк. Предвидено...

НИМИЦ ПОТВРДИ ДЕКА СЕ ПРЕГОВАРА И ЗА ИДЕНТИТЕТОТ Освен за името ќе се преговара и за идентитетот историјата и учебниците

НИМИЦ ПОТВРДИ ДЕКА СЕ ПРЕГОВАРА И ЗА ИДЕНТИТЕТОТ: Освен за името ќе се преговара и за идентитетот, историјата и учебниците!

пред еден месец - Infomax - Македонија

Ваквата изјава на Нимиц пред закажаните преговори што треба да почнат во среда фрлаат нова светлина во овој спор и спремноста...

НИМИЦ ПОТВРДИ ДЕКА СЕ ПРЕГОВАРА И ЗА ИДЕНТИТЕТОТ Освен за името ќе се преговара и за идентитетот историјата и учебниците

НИМИЦ ПОТВРДИ ДЕКА СЕ ПРЕГОВАРА И ЗА ИДЕНТИТЕТОТ: Освен за името ќе се преговара и за идентитетот, историјата и учебниците!

пред еден месец - Infomax - Македонија

Ваквата изјава на Нимиц пред закажаните преговори што треба да почнат во среда фрлаат нова светлина во овој спор и спремноста...

Утре продолжуваат преговорите за името Нимиц уверен дека има решение

Утре продолжуваат преговорите за името, Нимиц уверен дека има решение

пред еден месец - Канал 5 - Македонија

Се очекува Нимиц на маса да стави иницијална рамка за надминување на разликите во спорот, за кој како што самиот оцени за грчката ЕРТ, постои позитивен моментум и во Скопје и во Атина.

Утре во Њујорк продолжуваат преговорите за името

пред еден месец - ТВ Нова - Македонија

Без нов предлог за името, само идеи за кои се зборувало претходно, изјави медијаторот Нимиц за Грчката национална телевизија во пресрет на утрешната средба со преговарачите Василакис и Наумовски во њујорк.

Време за клучни одлуки

Време за клучни одлуки

пред еден месец - Р.С. Европа - Македонија

Во среда во Њујорк нова средба на претставниците на Македонија и на Грција со посредникот Метју Нимиц. Во Скопје утре доаѓа...

Утре во Њујорк нова рудна преговори за името

Утре во Њујорк нова рудна преговори за името

пред еден месец - МТВ 1 - Македонија

Без нов предлог за името, само идеи за кои се зборувало претходно, изјави медијаторот Нимиц за Грчката национална телевизија во пресрет на утрешната средба со преговарачите Василакис и Наумовски во њујорк.

Во Њујорк утре почнува нова рунда преговори за името

Во Њујорк утре почнува нова рунда преговори за името

пред еден месец - Сител - Македонија

Нова рунда преговори, втори од нивното обновување, ќе се одржи утре во Њујорк меѓу преговарачите на Македонија и на Грција, Васко Наумовски и Адамантиос Василакис, со посредство на медијаторот на Обединетите нации Метју Нимиц.

Нимиц Има позитивен моментум во Скопје и Атина за спорот за името

Нимиц: Има позитивен моментум во Скопје и Атина за спорот за името

пред еден месец - Алфа - Македонија

Медијаторот во преговорите за името Метју Нимиц, пред утрешната средба во Њујорк, вели дека има позитивен моментум во Скопје и Атина за решавање на долгогодишниот проблем со името.

Во Њујорк утре нова рунда преговори Скопје Атина

Во Њујорк утре нова рунда преговори Скопје- Атина

пред еден месец - Алфа - Македонија

Нимиц напомена дека постојат и други прашања освен името, како што се неговата употреба, но и прашањето за идентитетот, кое како што рече предизвивува голема загриженост во Македонија.

Нова рунда преговори за спорот за името во Њујорк

Нова рунда преговори за спорот за името во Њујорк

пред еден месец - Весник - Македонија

Утре во Њујорк ќе започне нова рунда преговори за спорот за името помеѓу преговарачите на Македонија и на Грција, Васко Наумовски и Адамантиос Василакис, со посредство на медијаторот на Обединетите нации Метју Нимиц.

Нова рунда преговори за спорот за името во Њујорк

Нова рунда преговори за спорот за името во Њујорк

пред еден месец - Вечер - Македонија

Утре во Њујорк ќе започне нова рунда преговори за спорот за името помеѓу преговарачите на Македонија и на Грција, Васко Наумовски и Адамантиос Василакис, со посредство на медијаторот на Обединетите нации Метју Нимиц.

Нова рунда преговори за спорот за името во Њујорк

Нова рунда преговори за спорот за името во Њујорк

пред еден месец - Макфакс - Македонија

Утре во Њујорк ќе започне нова рунда преговори за спорот за името помеѓу преговарачите на Македонија и на Грција, Васко Наумовски и Адамантиос Василакис, со посредство на медијаторот на Обединетите нации Метју Нимиц.

Нимиц Има позитивен моментум во Скопје и Атина за спорот за името

Нимиц: Има позитивен моментум во Скопје и Атина за спорот за името

пред еден месец - Сител - Македонија

Медијаторот во преговорите за името Метју Нимиц, пред утрешната средба во Њујорк, вели дека има позитивен моментум во Скопје и Атина за решавање на долгогодишниот проблем со името.

Во Њујорк утре почнува нова рунда преговори за името

Во Њујорк утре почнува нова рунда преговори за името

пред еден месец - Прес 24 - Македонија

Нова рунда преговори, втори од нивното обновување, ќе се одржи утре во Њујорк меѓу преговарачите на Македонија и на Грција, Васко Наумовски и Адамантиос Василакис, со посредство на медијаторот на Обединетите нации Метју Нимиц.

Во Њујорк утре нова рунда преговори Скопје  Атина

Во Њујорк утре нова рунда преговори Скопје – Атина

пред еден месец - Канал 5 - Македонија

Посредникот во преговорите за името ќе се состане со преговарачите во напорите да се пронајде решение за речиси тридеценискиот спор за името меѓу двете земји, кој е кочница за европската и евроатлантската интеграција на Македонија.

Во Њујорк утре почнува нова рунда преговори за името

Во Њујорк утре почнува нова рунда преговори за името

пред еден месец - +Инфо - Македонија

Нова рунда преговори, втори од нивното обновување, ќе се одржи утре во Њујорк меѓу преговарачите на Македонија и на Грција, Васко Наумовски и Адамантиос Василакис, со посредство на медијаторот на Обединетите нации Метју Нимиц.

Во Њујорк утре нова рунда преговори Скопје  Атина

Во Њујорк утре нова рунда преговори Скопје – Атина

пред еден месец - 24 вести - Македонија

Нова рунда преговори ќе се одржи утре во Њујорк меѓу преговарачите на Македонија и на Грција, Васко Наумовски и Адамантиос Василакис, со посредство на медијаторот на Обединетите нации Метју Нимиц.

Нимиц Граѓаните се подготвени да слушнат одредени солуции за името

Нимиц: Граѓаните се подготвени да слушнат одредени солуции за името

пред еден месец - +Инфо - Македонија

Медијаторот во преговорите за името Метју Нимиц вели дека има позитивен моментум во Скопје и Атина за решавање на долгогодишниот...

Нимиц Граѓаните се подготвени да слушнат одредени солуции за името

Нимиц: Граѓаните се подготвени да слушнат одредени солуции за името

пред еден месец - Идивиди - Македонија

Медијаторот во преговорите за името Метју Нимиц вели дека има позитивен момент во Скопје и Атина за решавање на долгогодишниот...

Во Њујорк утре нова рунда преговори Скопје  Атина

Во Њујорк утре нова рунда преговори Скопје – Атина

пред еден месец - A1on - Македонија

Утре во Њујорк ќе започне нова рунда преговори за спорот за името помеѓу преговарачите на Македонија и на Грција, Васко Наумовски и Адамантиос Василакис, со посредство на медијаторот на Обединетите нации Метју Нимиц.

Нимиц Има позитивен моментум во Скопје и Атина за спорот за името

Нимиц: Има позитивен моментум во Скопје и Атина за спорот за името

пред еден месец - Прес 24 - Македонија

Медијаторот во преговорите за името Метју Нимиц, пред утрешната средба во Њујорк, вели дека има позитивен моментум во Скопје и Атина за решавање на долгогодишниот проблем со името.

Нимиц Граѓаните се подготвени да слушнат одредени солуции за името

Нимиц: Граѓаните се подготвени да слушнат одредени солуции за името

пред еден месец - Канал 5 - Македонија

- Низ годините, јас дадов разни сугестии. Некои од нив биле корисни за една од земјите. Некогаш, пак, тие биле корисни за другата земја.

НИМИЦ ИМА КЛИМА ЗА СОЛУЦИИ ЗА ИМЕТО И ЗА ДРУГИТЕ ПРАШАЊА НО ПРВИН ИМЕТО

НИМИЦ: ИМА КЛИМА ЗА СОЛУЦИИ ЗА ИМЕТО И ЗА ДРУГИТЕ ПРАШАЊА, НО ПРВИН ИМЕТО!

пред еден месец - Фаланга - Македонија

Пред утрешната средба во Њујорк, Нимиц е оптимист дека компромис за решение ќе има. Медијаторот во преговорите за името Метју...

Разговори за името  равенка со многу непознати

Разговори за името – равенка со многу непознати

пред еден месец - Либертас - Македонија

Постои оптимизам за разговорите со името, но и доза на претпазливост. Грчките медиуми посветуваат големо внимание на утрешната рунда разговори во Њујорк, но и на дилемите во стручната и политичка јавност, пишува Дојче веле .

Нова рунда преговори за спорот за името во Њујорк

Нова рунда преговори за спорот за името во Њујорк

пред еден месец - Канал 77 - Македонија

Утре во Њујорк ќе започне нова рунда преговори за спорот за името помеѓу преговарачите на Македонија и на Грција, Васко Наумовски и Адамантиос Василакис, со посредство на медијаторот на Обединетите нации Метју Нимиц.

Времеплов
x