20
И физичките лица ќе плаќаат ДДВ

И физичките лица ќе плаќаат ДДВ

пред еден месец - +Инфо - Економија

Физичките лица кои остваруваат промет повисок од еден милион денари мора да плаќаат ДДВ и за тоа не треба да има никакви дискусии или дилеми, вели советникот во Министерството за финансии, Бранимир Јовановиќ.

УЈП воведува нова давачка за граѓаните

УЈП воведува нова давачка за граѓаните

пред еден месец - Скопје Инфо - Без катеторија

Физичките лица кои оствариле приход на еден милион денари да се регистрираат како ДДВ обврзници е новата обврска која ја наметна Управата за јавни приходи.

И физичките лица ќе треба да плаќаат ДДВ

И физичките лица ќе треба да плаќаат ДДВ

пред еден месец - Нова ТВ - Македонија

Физичките лица кои остваруваат промет повисок од еден милион денари мора да плаќаат ДДВ и за тоа не треба да има никакви дискусии или дилеми, вели советникот во Министерството за финансии, Бранимир Јовановиќ.

И физичките лица ќе плаќаат ДДВ

И физичките лица ќе плаќаат ДДВ

пред еден месец - Либертас - Македонија

Физичките лица кои остваруваат промет повисок од еден милион денари мора да плаќаат ДДВ и за тоа не треба да има никакви дискусии или дилеми, вели советникот во Министерството за финансии, Бранимир Јовановиќ.

УЈП со известување за евиденција на влезни и излезни фактури како прилог на ДДВ пријавата

УЈП со известување за евиденција на влезни и излезни фактури како прилог на ДДВ пријавата

пред еден месец - Бизнис инфо - Економија

Управата за јавни приходи ( УЈП ) ги известува сите ДДВ обврзници кои од Управата добиле барање да доставуваат табеларен...

Кој треба електронски да пријави данок и каква е постапката

Кој треба електронски да пријави данок и каква е постапката

пред еден месец - еМАГАЗИН - Економија

Сите граѓани што покрај плата и пензија, остваруваат и други дополнителни примања мора да бидат регистрирани на новиот електронски систем на Управата за јавни приходи.

Тежок старт на новиот систем  Пресметките за персонален данок неможат да се достават до УЈП

Тежок старт на новиот систем: Пресметките за персонален данок неможат да се достават до УЈП

пред еден месец - еМАГАЗИН - Живот

Новиот електронски систем за пресметка и плаќање на данок ја забави исплатата на хонорари. Сметководителите се жалат дека...

Времеплов
x