20
Амбасада на САД во Скопје Издавањето на визи ќе продолжи

Амбасада на САД во Скопје: Издавањето на визи ќе продолжи

пред еден месец - Сител - Македонија

Амбасадата на Соединетите Американски Држави во Скопје на својот Твитер профил соопшти дека нејзиниот сервис за пасоши и визи ќе продолжи да работи и покрај затворањето на американската влада.

САД остана без буџет  Владата делумно парализирана

САД остана без буџет - Владата делумно парализирана

пред еден месец - 24 вести - Свет

Финансиска блокада на Американската влада. Преговорите за донесување  буџет и обидот да се спречи т.н Шатдаун, односно делумно затворање на американските федерални служби, пропадна.

И покрај блокирањето на владата издавањето визи ќе продолжи  соопшти Американската амбасада во Скопје

И покрај блокирањето на владата, издавањето визи ќе продолжи – соопшти Американската амбасада во Скопје

пред еден месец - Весник - Македонија

Амбасадата на САД во Скопје соопшти дека нејзиниот сервис за пасоши и визи, како и за итни случаи за американските граѓани, ќе продолжи да работи и покрај затворањето на американската влада.

И покрај блокирањето на владата издавањето визи ќе продолжи  соопшти Американската амбасада во Скопје

И покрај блокирањето на владата, издавањето визи ќе продолжи – соопшти Американската амбасада во Скопје

пред еден месец - Вечер - Македонија

Амбасадата на САД во Скопје соопшти дека нејзиниот сервис за пасоши и визи, како и за итни случаи за американските граѓани, ќе продолжи да работи и покрај затворањето на американската влада.

Издавањето на визи ќе продолжи соопшти американската амбасада во Скопје

Издавањето на визи ќе продолжи, соопшти американската амбасада во Скопје

пред еден месец - Скопје Инфо - Без катеторија

Амбасадата на Соединетите Американски Држави во Скопје соопшти дека нејзиниот сервис за пасоши и визи ќе продолжи да работи и покрај затворањето на американската Влада.

Трамп Демократите се повеќе загрижени за илегалните мигранти откако за нашата војска

Трамп: Демократите се повеќе загрижени за илегалните мигранти, откако за нашата војска

пред еден месец - A1on - Свет

Американскиот претседател Доналд Трамп ги обвини Демократите поради финансиската блокада на Владата во САД. Democrats are holding our Military hostage over their desire to have unchecked illegal immigration.

Амбасадата на САД во Македонија ќе продолжи со издавање визи и покрај буџетската блокада

Амбасадата на САД во Македонија ќе продолжи со издавање визи и покрај буџетската блокада

пред еден месец - еМАГАЗИН - Македонија

Амбасадата на Соединетите Американски Држави во Скопје на својот Твитер профил соопшти дека нејзиниот сервис за пасоши и визи ќе продолжи да работи и покрај буџетската блокада на американската влада.

Амбасада на САД во Скопје Издавањето визи ќе продолжи

Амбасада на САД во Скопје: Издавањето визи ќе продолжи

пред еден месец - +Инфо - Македонија

Амбасадата на Соединетите Американски Држави во Скопје на својот Твитер профил соопшти дека нејзиниот сервис за пасоши и визи ќе продолжи да работи и покрај затворањето на американската влада.

Трамп Демократите ми подарија убав подарок за првиот роденден

Трамп: Демократите ми подарија „убав подарок“ за првиот роденден

пред еден месец - Весник - Свет

Американскиот претседател Доналд Трамп ги обвини Демократите поради финансиската блокада на Владата во САД. „Демократите...

Трамп Демократите ми подарија убав подарок за првиот роденден

Трамп: Демократите ми подарија „убав подарок“ за првиот роденден

пред еден месец - Вечер - Свет

Американскиот претседател Доналд Трамп ги обвини Демократите поради финансиската блокада на Владата во САД. „Демократите...

Трамп Демократите ми подарија убав подарок за првиот роденден

Трамп: Демократите ми подарија „убав подарок“ за првиот роденден

пред еден месец - Макфакс - Свет

Американскиот претседател Доналд Трамп ги обвини Демократите поради финансиската блокада на Владата во САД. „Демократите...

Поради блокада на буџетот државни служби во САД прекинуваат со работа

Поради блокада на буџетот државни служби во САД прекинуваат со работа

пред еден месец - еМАГАЗИН - Свет

Американските државни институции привремено запираат со работа, откако вчера во Сенатот не беше постигнат договор за законот за краткорочно буџетско финансирање.

Издавањето на визи ќе продолжи соопшти американската амбасада во Скопје

Издавањето на визи ќе продолжи, соопшти американската амбасада во Скопје

пред еден месец - Весник - Македонија

Амбасадата на Соединетите Американски Држави во Скопје соопшти дека нејзиниот сервис за пасоши и визи ќе продолжи да работи и покрај затворањето на американската Влада.

Издавањето на визи ќе продолжи соопшти американската амбасада во Скопје

Издавањето на визи ќе продолжи, соопшти американската амбасада во Скопје

пред еден месец - Вечер - Македонија

Амбасадата на Соединетите Американски Држави во Скопје соопшти дека нејзиниот сервис за пасоши и визи ќе продолжи да работи и покрај затворањето на американската Влада.

Издавањето на визи ќе продолжи соопшти американската амбасада во Скопје

Издавањето на визи ќе продолжи, соопшти американската амбасада во Скопје

пред еден месец - Макфакс - Македонија

Амбасадата на Соединетите Американски Држави во Скопје соопшти дека нејзиниот сервис за пасоши и визи ќе продолжи да работи и покрај затворањето на американската Влада.

Амбасадата на САД во Скопје ќе издава визи и покрај финансиската блокада на американската влада

Амбасадата на САД во Скопје ќе издава визи и покрај финансиската блокада на американската влада

пред еден месец - Прес 24 - Скопје

Американската амбасада Скопје денеска соопшти дека нејзиниот сервис за пасоши и визи, како и за итни случаи за американските граѓани, ќе продолжи да работи и покрај затворањето на американската влада.

Американската влада во блокада Стотина илјади луѓе ќе останат без работа

Американската влада во блокада: Стотина илјади луѓе ќе останат без работа

пред еден месец - MK News - Свет

Американската влада е во финансиска блокада бидејќи демократите и републиканците не успеале да го решат спорот околу имиграцијата и потрошувачката.

Американската амбасада во Скопје Издавањето на визи ќе продолжи

Американската амбасада во Скопје: Издавањето на визи ќе продолжи

пред еден месец - A1on - Македонија

мбасадата на Соединетите Американски Држави во Скопје соопшти дека нејзиниот сервис за пасоши и визи ќе продолжи да работи и покрај затворањето на американската Влада.

И тоа е можно  Американската влада блокирана

И тоа е можно - Американската влада блокирана

пред еден месец - Прес 24 - Свет

Владата на САД е во финансиска блокада откако ноќеска Демократите и Републиканците не успеаја да се договорат околу имиграцијата и потрошувачката.

И тоа е можно Американската влада блокирана  две причини биле пресудни

И тоа е можно: Американската влада блокирана - две причини биле пресудни

пред еден месец - Прес 24 - Свет

Владата на САД е во финансиска блокада откако ноќеска Демократите и Републиканците не успеаја да се договорат околу имиграцијата и потрошувачката.

Финансиска блокада на Владата на САД државните служби прекинуваат со работа

Финансиска блокада на Владата на САД, државните служби прекинуваат со работа

пред еден месец - Бриф - Свет

Американските државни институции привремено запираат со работа, откако вчера во Сенатот не беше постигнат договор за законот за краткорочно буџетско финансирање.

Владата на САД остана без пари американскиот Сенат го отфрли новиот краток буџет

Владата на САД остана без пари, американскиот Сенат го отфрли новиот краток буџет

пред еден месец - Денар - Економија

Владата на САД остана без финансирање, откако американскиот Сенат го отфрли новиот краток буџет, кој требаше да обезбеди финансирање на државните институции од 26 јануари до 16 февруари, објави Ројтерс.

Финансиска блокада на Владата на САД државните служби прекинуваат со работа

Финансиска блокада на Владата на САД, државните служби прекинуваат со работа

пред еден месец - +Инфо - Свет

Американските државни институции привремено запираат со работа, откако вчера во Сенатот не беше постигнат договор за законот за краткорочно буџетско финансирање.

Без буџет остана Владата на САД

Без буџет остана Владата на САД

пред еден месец - Денар - Економија

Владата на САД остана без финансирање, откако американскиот Сенат го отфрли новиот краток буџет, кој требаше да обезбеди финансирање на државните институции од 26 јануари до 16 февруари, објави Ројтерс.

Владата на САД остана без буџет

Владата на САД остана без буџет

пред еден месец - Весник - Свет

Владата на САД остана без финансирање, откако американскиот Сенат го отфрли новиот краток буџет, кој требаше да обезбеди финансирање на државните институции од 26 јануари до 16 февруари, објави Ројтерс.

Владата на САД остана без буџет

Владата на САД остана без буџет

пред еден месец - Вечер - Свет

Владата на САД остана без финансирање, откако американскиот Сенат го отфрли новиот краток буџет, кој требаше да обезбеди финансирање на државните институции од 26 јануари до 16 февруари, објави Ројтерс.

Владата на САД остана без буџет

Владата на САД остана без буџет

пред еден месец - Макфакс - Свет

Владата на САД остана без финансирање, откако американскиот Сенат го отфрли новиот краток буџет, кој требаше да обезбеди финансирање на државните институции од 26 јануари до 16 февруари, објави Ројтерс.

 Шатдаун  Застој во САД

„Шатдаун“: Застој во САД

пред еден месец - DW - Свет

На владата на САД ѝ снема пари. Последиците се далекусежни. Обидот да биде спречен т.н. „Шатдаун“ на дел од федералните институции со уште еден преоден буџет, пропадна поради противењето на демократите во Сенатот.

Владата на САД остана без буџет

Владата на САД остана без буџет

пред еден месец - A1on - Економија

Владата на САД остана без финансирање, откако американскиот Сенат го отфрли новиот краток буџет, кој требаше да обезбеди финансирање на државните институции од 26 јануари до 16 февруари, објави Ројтерс.

Издавањето на визи ќе продолжи соопшти американската амбасада во Скопје

Издавањето на визи ќе продолжи, соопшти американската амбасада во Скопје

пред еден месец - Кајгана - Македонија

Амбасадата на Соединетите Американски Држави во Скопје соопшти дека нејзиниот сервис за пасоши и визи ќе продолжи да работи и покрај тоа што работата на владата е во прекин.

Времеплов
x