20
ВЛАДАТА НЕМА ДА ГО ПОВЛЕЧЕ ЗАКОНОТ Се јавија и од владата по пресот на ВМРО ДПМНЕ  законот не го повлекуваме

ВЛАДАТА НЕМА ДА ГО ПОВЛЕЧЕ ЗАКОНОТ: Се јавија и од владата по пресот на ВМРО-ДПМНЕ – законот не го повлекуваме!

пред 4 недели - Infomax - Македонија

Владата на Република Македонија смета дека Законот за употреба на јазиците е согласно Уставот на Република Македонија. Од...

Влада на РМ Законот за употреба на јазиците е согласно Уставот и изгласан во демократска парламентарна процедура

Влада на РМ: Законот за употреба на јазиците е согласно Уставот и изгласан во демократска, парламентарна процедура

пред 4 недели - Прес 24 - Македонија

Владата на Република Македонија смета дека Законот за употреба на јазиците е согласно Уставот на Република Македонија. Од...

ЗАКОНОТ ЗА ДВОЈАЗИЧНОСТ ЌЕ СЕ ПРЕГЛАСУВА ВО ПОНЕДЕЛНИК Опозицијата присуствувала на координација па на прес бараше да се повлече Законот

ЗАКОНОТ ЗА ДВОЈАЗИЧНОСТ ЌЕ СЕ ПРЕГЛАСУВА ВО ПОНЕДЕЛНИК: Опозицијата присуствувала на координација, па на прес бараше да се повлече Законот

пред 4 недели - Infomax - Македонија

Законот за употреба на јазиците се очекува во понеделник да биде ставен на собраниска седница. Ова е договорено на денешната координација на претседателот на Собранието Талат Џафери со пратеничките групи, потврдија од македонското Собрание.

Законот за употреба на јазиците пред пратениците повторно во понеделник

Законот за употреба на јазиците пред пратениците повторно во понеделник

пред 4 недели - +Инфо - Македонија

Законот за употреба на јазиците се очекува во понеделник да биде ставен на собраниска седница. Ова е договорено на денешната координација на претседателот на Собранието Талат Џафери со пратеничките групи, потврдија за МИА од македонското Собрание.

Законот за јазици во понеделник повторно се враќа во Собрание

Законот за јазици во понеделник повторно се враќа во Собрание

пред 4 недели - еМАГАЗИН - Македонија

Законот за употреба на јазиците се очекува во понеделник да биде ставен на собраниска седница. Ова е договорено на денешната координација на претседателот на Собранието Талат Џафери со пратеничките групи, потврдија за МИА од македонското Собрание.

Влада Законот за јазиците е во согласност со Уставот и е демократски изгласан

Влада: Законот за јазиците е во согласност со Уставот и е демократски изгласан

пред 4 недели - +Инфо - Македонија

Владата на Република Македонија смета дека Законот за употреба на јазиците е согласно Уставот на Република Македонија, изгласан...

ВМРО ДПМНЕ бара власта да го повлече законот за јазици

ВМРО–ДПМНЕ бара власта да го повлече законот за јазици

пред 4 недели - +Инфо - Македонија

ладата да го повлече неуставниот Закон за употреба на јазиците и да бидат формирани работни групи кои ќе го сочинуваат претставници...

ВМРО ДПМНЕ Владата итно да го повлече Законот за јазици

ВМРО-ДПМНЕ: Владата итно да го повлече Законот за јазици

пред 4 недели - Алфа - Македонија

Од ВМРО-ДПМНЕ велат дека со ова решение злоупотребено е и европското знаменце на законот. Владата да го повлече неуставниот...

На 29 јануари законот за употреба на јазиците повторно пред пратениците

На 29 јануари законот за употреба на јазиците повторно пред пратениците

пред 4 недели - Канал 5 - Македонија

Дали дотогаш во собранието ќе се вратат опозициските пратеници засега е неизвесно. Повеќе за ова од извештајот на Мирјана Трпческа.

Влада на РМ Законот за јазиците е демократски изгласан и е во согласност со Уставот

Влада на РМ: Законот за јазиците е демократски изгласан и е во согласност со Уставот

пред 4 недели - Весник - Македонија

Владата на Република Македонија смета дека Законот за употреба на јазиците е во согласност со Уставот на Република Македонија,...

Влада на РМ Законот за јазиците е демократски изгласан и е во согласност со Уставот

Влада на РМ: Законот за јазиците е демократски изгласан и е во согласност со Уставот

пред 4 недели - Вечер - Македонија

Владата на Република Македонија смета дека Законот за употреба на јазиците е во согласност со Уставот на Република Македонија,...

Влада на РМ Законот за јазиците е демократски изгласан и е во согласност со Уставот

Влада на РМ: Законот за јазиците е демократски изгласан и е во согласност со Уставот

пред 4 недели - Макфакс - Македонија

Владата на Република Македонија смета дека Законот за употреба на јазиците е во согласност со Уставот на Република Македонија,...

Законот за јазици на 29 јануари на пленарна седница  ВМРО ДПМНЕ бара негово повлекување

Законот за јазици на 29 јануари на пленарна седница - ВМРО-ДПМНЕ бара негово повлекување

пред 4 недели - Весник - Македонија

Законот за употреба на јзиците со кој се официјализираше употребата на албанскиот јазик на целата територија на седница ќе биде ставен на 29-ти јануари.

Мнозинството ја повика опозицијата да се врати во Собранието ВМРО ДПМНЕ бара повлекување на Законот за јазици

Мнозинството ја повика опозицијата да се врати во Собранието, ВМРО-ДПМНЕ бара повлекување на Законот за јазици

пред 4 недели - МТВ 1 - Македонија

СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ меѓусебно си праќаат пораки за дијалог и за конструктивност. Владејачкиот Социјалдемократски сојуз на Македонија...

Законот за јазици на 29 јануари на пленарна седница  ВМРО ДПМНЕ бара негово повлекување

Законот за јазици на 29 јануари на пленарна седница - ВМРО-ДПМНЕ бара негово повлекување

пред 4 недели - Вечер - Македонија

Законот за употреба на јзиците со кој се официјализираше употребата на албанскиот јазик на целата територија на седница ќе биде ставен на 29-ти јануари.

Законот за јазици на 29 јануари на пленарна седница  ВМРО ДПМНЕ бара негово повлекување

Законот за јазици на 29 јануари на пленарна седница - ВМРО-ДПМНЕ бара негово повлекување

пред 4 недели - Сител - Македонија

Embedded video for Законот за јазици на 29 јануари на пленарна седница - ВМРО-ДПМНЕ бара негово повлекување Законот за употреба...

Јанушев Законот за јазици Владата сака да го протурка на мала врата

Јанушев: Законот за јазици Владата сака да го протурка на мала врата

пред 4 недели - Вечер - Македонија

Законот за јазици кој беше предложен од владата, а изгласан од парламентарното мнозинство предводено од СДСМ е неуставен, и практично неприменлив.

Јанушев Законот за јазици Владата сака да го протурка на мала врата

Јанушев: Законот за јазици Владата сака да го протурка на мала врата

пред 4 недели - Макфакс - Македонија

Законот за јазици кој беше предложен од владата, а изгласан од парламентарното мнозинство предводено од СДСМ е неуставен, и практично неприменлив.

ВМРО ДПМНЕ бара власта да го повлече законот за јазици

ВМРО–ДПМНЕ бара власта да го повлече законот за јазици

пред 4 недели - 24 вести - Македонија

Опозиција бара да се повлече законот за употреба на јазиците, мнозинството договора термин кога законот ќе се најде повторно на седница, според информациите најрано тоа ќе биде в понеделник.

Влада на РМ Законот за употреба на јазиците е согласно Уставот и изгласан во демократска парламентарна процедура

Влада на РМ: Законот за употреба на јазиците е согласно Уставот и изгласан во демократска, парламентарна процедура

пред 4 недели - A1on - Македонија

Владата на Република Македонија реагира на денешната прес-конференција на ВМРО-ДПМНЕ. „Владата на Република Македонија смета...

Законот за употреба на јазиците назад пред пратениците

Законот за употреба на јазиците назад пред пратениците

пред 4 недели - Прес 24 - Македонија

Од Кабинетот на Џафери велат дека, Законот за јазици најверојатно ќе биде ставен на дневен ред идниот понеделник, на 29-ти јануари,а тогаш ќе се избираат и петмината потпретседатели на Собранието.

Јанушев ВМРО ДПМНЕ бара итно повлекување на Законот за јазици од страна Владата на СДСМ

Јанушев: ВМРО-ДПМНЕ бара итно повлекување на Законот за јазици од страна Владата на СДСМ

пред 4 недели - Прес 24 - Македонија

Генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ Игор Јанушев на денешната прес-конференција истакна дека Законот за јазици кој беше предложен од владата, а изгласан од парламентарното мнозинство предводено од СДСМ е неуставен, и практично неприменлив.

Законот за јазици најверојатно се враќа во Собрание на 29 ти јануари

Законот за јазици најверојатно се враќа во Собрание на 29 –ти јануари

пред 4 недели - Алфа - Македонија

По ветото од шефот на државата Ѓорѓе Иванов, законот за јазиците се враќа на собраниска седница најверојатно на 29 јануари.

ВМРО ДПМНЕ бара формирање на работни групи кои ќе изготват ново законско решение за Законот за јазиците

ВМРО-ДПМНЕ бара формирање на работни групи кои ќе изготват ново законско решение за Законот за јазиците

пред 4 недели - Прес 24 - Македонија

ВМРО-ДПМНЕ бара Владата да го повлече Законот за употреба на јазиците и да се формираат работни групи од претставници на сите парламентарни партии, експерти како и претставник од кабинетот на претседателот.

Законот за употреба на јазиците во понеделник пак пред пратениците

Законот за употреба на јазиците во понеделник пак пред пратениците

пред 4 недели - Либертас - Македонија

Законот за употреба на јазиците се очекува во понеделник да биде ставен на собраниска седница. Ова е договорено на денешната координација на претседателот на Собранието Талат Џафери со пратеничките групи, потврдија за МИА од македонското Собрание.

Законот за употреба на јазиците назад пред пратениците

Законот за употреба на јазиците назад пред пратениците

пред 4 недели - Пулс 24 - Македонија

Од Кабинетот на Џафери велат дека, Законот за јазици најверојатно ќе биде ставен на дневен ред идниот понеделник, на 29-ти јануари,а тогаш ќе се избираат и петмината потпретседатели на Собранието.

Јанушев Законот за јазиците го надминува Уставот и влијае на менување на карактерот на државата

Јанушев: Законот за јазиците го надминува Уставот и влијае на менување на карактерот на државата

пред 4 недели - A1on - Македонија

Генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ, Игор Јанушев денеска на прес-конференција изјави дека Законот за јазиците, предложен од владата и изгласам од парламентарното мнозинство е неуставен и неприменлив.

ВМРО ДПМНЕ бара формирање на работни групи кои ќе изготват ново законско решение за Законот за јазиците

ВМРО-ДПМНЕ бара формирање на работни групи кои ќе изготват ново законско решение за Законот за јазиците

пред 4 недели - 24 вести - Македонија

Опозициската ВМРО-ДПМНЕ бара Владата да го повлече Законот за употреба на јазиците и да се формираат работни групи од претставници на сите парламентарни партии, експерти како и претставник од кабинетот на претседателот.

Јанушев ВМРО ДПМНЕ бара итно повлекување на Законот за јазици од страна на Владата на СДСМ и коалицијата

Јанушев: ВМРО-ДПМНЕ бара итно повлекување на Законот за јазици од страна на Владата на СДСМ и коалицијата

пред 4 недели - Либертас - Македонија

Интегрален текст од прес конференција за медиуми на Игор Јанушев, Генерален секретар на ВМРО-ДПМНЕ Почитувани, Законот за...

Законот за јазиците пред пратениците на 29 јануари

Законот за јазиците пред пратениците на 29 јануари

пред 4 недели - Нова ТВ - Македонија

Законот за употреба на јазиците најверојатно ќе се најде пред пратениците на 29 јануари. На денешната координација кај претседателот...

Времеплов
x