20
УХМР апелира за водостојот на реките во западните и јужните делови

УХМР апелира за водостојот на реките во западните и јужните делови

пред 4 дена - +Инфо - Македонија

Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР) попладнево соопшти дека по најавите за нови врнежи од дожд и снег и постудено време можно е извесно зголемување на водостоите на реките особено во западните и јужните делови, но не се очекува излевање.

УХМР  Можно зголемување на водостојот на реките во западните и јужните делови

УХМР: Можно зголемување на водостојот на реките во западните и јужните делови

пред 4 дена - Сител - Македонија

- Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР) попладнево соопшти дека по најавите за нови врнежи од дожд и снег и постудено време можно е извесно зголемување на водостоите на реките особено во западните и јужните делови, но не се очекува излевање.

УХМР  Можно е зголемување на нивоата на реките по најавите за врнежи од дожд и снег

УХМР: Можно е зголемување на нивоата на реките по најавите за врнежи од дожд и снег

пред 4 дена - A1on - Македонија

По најавите за нови врнежи од дожд и снег, можно е извесно зголемување на водостоите на реките, особено во западните и јужните делови од земјата, но сепак не се очекува излевање, соопштија од Управата за хидрометеоролошки работи.

Новите врнежи може да го зголемат нивото на реките

Новите врнежи може да го зголемат нивото на реките

пред 4 дена - Пулс 24 - Македонија

Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР) попладнево соопшти дека по најавите за нови врнежи од дожд и снег и постудено време можно е извесно зголемување на водостоите на реките особено во западните и јужните делови, но не се очекува излевање.

УХМР предупредува  Новите врнежи може да го зголемат нивото на реките

УХМР предупредува: Новите врнежи може да го зголемат нивото на реките

пред 4 дена - Прес 24 - Македонија

Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР) попладнево соопшти дека по најавите за нови врнежи од дожд и снег и постудено време можно е извесно зголемување на водостоите на реките особено во западните и јужните делови, но не се очекува излевање.

УХРМ апелира за водостојот на реките во западните и јужните делови

УХРМ апелира за водостојот на реките во западните и јужните делови

пред 5 дена - +Инфо - Македонија

Управата за хидрометеоролошки работи (УХРМ) попладнево соопшти дека по најавите за нови врнежи од дожд и снег и постудено време можно е извесно зголемување на водостоите на реките особено во западните и јужните делови, но не се очекува излевање.

УХРМ  Можно зголемување на водостојот на реките во западните и јужните делови

УХРМ: Можно зголемување на водостојот на реките во западните и јужните делови

пред 5 дена - Канал 5 - Македонија

Зголемување на нивоата се очекува на реките Треска, Црна Река и Голема река во околината на Ресен, како и на водотеците кои допаѓаат од Кожуф и реките во Гевгелиско-валандовска котлина.

Времеплов
x