20
Вирозата и аерозагадувањето ја преполнија детската болница Козле хоспитализирани околу 90 деца

Вирозата и аерозагадувањето ја преполнија детската болница Козле, хоспитализирани околу 90 деца

пред 3 месеци - Прес 24 - Македонија

Вирозите и аерозагадувањето постојано ја полнат болницата во Козле со болни деца. Секој ден лекарите прегледуваат по над 100 пациенти, а во моментот хоспитализирани се околу 90 деца со посериозни компликации.

Вирозата и аерозагадувањето ја преполнија детската болница Козле

Вирозата и аерозагадувањето ја преполнија детската болница Козле

пред 3 месеци - Вечер - Македонија

Вирозите и аерозагадувањето постојано ја полнат болницата во Козле со болни деца. Секој ден лекарите прегледуваат по над 100 пациенти, а во моментот хоспитализирани се околу 90 деца со посериозни компликации.

Парите наменети за новогодишната прослава Град Скопје и Телеком ги донираа во Детската болница Козле

Парите наменети за новогодишната прослава Град Скопје и Телеком ги донираа во Детската болница Козле

пред 3 месеци - Сител - Македонија

Embedded video for Парите наменети за новогодишната прослава Град Скопје и Телеком ги донираа во Детската болница Козле

Вирозата и аерозагадувањето ја преполнија детската болница Козле

Вирозата и аерозагадувањето ја преполнија детската болница Козле

пред 3 месеци - Сител - Македонија

Embedded video for Вирозата и аерозагадувањето ја преполнија детската болница Козле Вирозите и аерозагадувањето постојано ја полнат болницата во Козле со болни деца.

Болничките капацитети преполни вирусните инфекции и грипот земаат замав

Болничките капацитети преполни, вирусните инфекции и грипот земаат замав

пред 3 месеци - Алфа - Македонија

Болничките капацитети преполни , вирусните инфекции и грипот земаат замав. Најпогодени се дечињата. - Стотина пациенти доаѓаат на преглед, но тоа не значи дека сите се хоспитализирани.

Донацијата на Македонски Телеком и Град Скопје за Инситутот за белодробни заболувања кај децата  Козле

Донацијата на Македонски Телеком и Град Скопје за Инситутот за белодробни заболувања кај децата – Козле

пред 3 месеци - еМАГАЗИН - Живот

Македонски Телеком и Град Скопје, денеска ја предадоа донацијата од два медицински апарати на Инситутот за белодробни заболувања кај децата – Козле.

Вирозите ги наполнија болничките капацитети во детските одделенија

Вирозите ги наполнија болничките капацитети во детските одделенија

пред 3 месеци - Скопје Инфо - Без катеторија

Вирозите ги наполнија болничките капацитети во детските одделенија. Болницата Козле има преку сто прегледи дневно. Според директорот Ангелчо Андоновски ваквата состојбра ќе потрае до крајот март, пренесе Телма.

Македонски Телеком и Град Скопје со донација за детската болница  Козле

Македонски Телеком и Град Скопје со донација за детската болница – Козле

пред 3 месеци - Бизнис инфо - Македонија

Македонски Телеком и Град Скопје, денес ја предадоа донацијата од два медицински апарати на Инситутот за белодробни заболувања кај децата – Козле.

Донација на Македонски Телеком и Град Скопје за детската болница  Козле

Донација на Македонски Телеком и Град Скопје за детската болница – Козле

пред 3 месеци - Денар - Економија

Македонски Телеком и Град Скопје, денес ја предадоа донацијата од два медицински апарати на Инситутот за белодробни заболувања кај децата – Козле.

Донација Детската болница Козле доби ЕКГ апарат монитори и перфузор

Донација: Детската болница Козле доби ЕКГ апарат, монитори и перфузор

пред 3 месеци - Нова ТВ - Македонија

Дванаесетканален апарат ЕКГ, монитори за контрола на одредени параметри за следење на состојбата на тешко болните деца и перфузор за давање прецизна терапија доби денеска Детската болница Козле.

Вирозите ги наполнија болниците во Скопје

Вирозите ги наполнија болниците во Скопје

пред 3 месеци - Прес 24 - Македонија

Вирозите ги наполнија болничките капацитети во детските одделенија. Болницата Козле има преку сто прегледи дневно. Според директорот Ангелчо Андоновски ваквата состојбра ќе потрае до крајот март, пренесе Телма.

Вирозите ги наполници болниците во Скопје

Вирозите ги наполници болниците во Скопје

пред 3 месеци - Прес 24 - Македонија

Вирозите ги наполнија болничките капацитети во детските одделенија. Болницата Козле има преку сто прегледи дневно. Според директорот Ангелчо Андоновски ваквата состојбра ќе потрае до крајот март, пренесе Телма.

Донација на Македонски Телеком и Град Скопје за детската болница  Козле

Донација на Македонски Телеком и Град Скопје за детската болница - Козле

пред 3 месеци - Скопје Инфо - Без катеторија

Македонски Телеком и Град Скопје, денес ја предадоа донацијата од два медицински апарати на Инситутот за белодробни заболувања кај децата – Козле.

Детската болница во Козле доби ЕКГ апарат монитори и перфузор

Детската болница во Козле доби ЕКГ апарат, монитори и перфузор

пред 3 месеци - Прес 24 - Скопје

Дванаесетканален апарат ЕКГ, монитори за контрола на одредени параметри за следење на состојбата на тешко болните деца и перфузор за давање прецизна терапија доби денеска Детската болница Козле.

Грипот зема замав децата на удар

Грипот зема замав, децата на удар

пред 3 месеци - МТВ 1 - Македонија

Грипот зема замав, на удар се децата. Лекарите предупредуваат- честопати и обична настинка може да предизвика тешки респираторни инфекции.

Донација на Македонски Телеком и Град Скопје за детската болница  Козле

Донација на Македонски Телеком и Град Скопје за детската болница - Козле

пред 3 месеци - Факултети - Живот

Македонски Телеком и Град Скопје, денес ја предадоа донацијата од два медицински апарати на Инситутот за белодробни заболувања кај децата – Козле.

ЕКГ апарат монитори и перфузор доби Детската болница Козле

ЕКГ апарат, монитори и перфузор доби Детската болница Козле

пред 3 месеци - Канал 5 - Македонија

Медицинските апарати се во вредност од 10 илјади евра и се донација реализирана со пренамена на средства на Македонски телеком и Град Скопје планирани за пречекот на Новата година.

Со купување леб на парчиња на Жито Лукс донирате за медицинска опрема

Со купување леб на парчиња на Жито Лукс донирате за медицинска опрема

пред 3 месеци - +Инфо - Економија

Нашиот најголем производител на леб, Жито Лукс започна акција со која ќе се обезбедат средства за набавка на медицинска опрема за четири здравствени институции во земјава, наменета за лекување деца со белодробни заболувања.

ЕКГ апарат монитори и перфузор доби Детската болница Козле

ЕКГ апарат, монитори и перфузор доби Детската болница Козле

пред 3 месеци - +Инфо - Македонија

Дванаесетканален апарат ЕКГ, монитори за контрола на одредени параметри за следење на состојбата на тешко болните деца и перфузор за давање прецизна терапија доби денеска Детската болница Козле.

Лекарите советуваат како да се заштитите  минатата недела над 2 000 лица болни од грип

Лекарите советуваат како да се заштитите – минатата недела над 2.000 лица болни од грип

пред 3 месеци - Скопје Инфо - Без катеторија

Над 2000 болни од грип се пријавени минатата недела во Македонија. Двојно повеќе од претходната седмица . Најмногу новозаболени се регистрирани во Дебар и Гостивар.

Грипот зема се поголем замав лекарите советуваат како да се заштитите

Грипот зема се поголем замав, лекарите советуваат како да се заштитите

пред 3 месеци - Прес 24 - Македонија

Над 2000 болни од грип се пријавени минатата недела во Македонија. Двојно повеќе од претходната седмица. Најмногу новозаболени се регистрирани во Дебар и Гостивар.

Времеплов
x