20
Македонскиот знаменосец Јада последен во квалификациите

Македонскиот знаменосец Јада последен во квалификациите

пред 3 месеци - Сител - Спорт

Симболичен беше денешниот настап на Ставре Јада, првиот Македонец кој се појави на Зимската олимпијада во Пјонгчанг. Јада се појави на стартот на квалификациската трка спринт класично на 1,4 км.

Ставре Јада последен во квалификациите на спринтот на ЗОИ

Ставре Јада последен во квалификациите на спринтот на ЗОИ

пред 3 месеци - +Инфо - Спорт

Симболичен беше денешниот настап на Ставре Јада, првиот Македонец кој се појави на Зимската олимпијада во Пјонгчанг. Јада се појави на стартот на квалификациската трка спринт класично на 1,4 км и заврши на 80.

Грчко македонската битка во Пјонгчанг

Грчко македонската битка во Пјонгчанг

пред 3 месеци - Off.net.mk - Спорт

Ставре Јада имаше неславно деби на Зимските Олимписки игри каде заврши како последен во нордијско скијање, а во еден момент беше подобар од грчкиот претставник кој потоа го бришна нашиов без никакви проблеми.

Лош настап на Ставре Јада во спринт трката

Лош настап на Ставре Јада во спринт трката

пред 3 месеци - Top Sport - Спорт

Ставре Јада прв од тројцата македонски преставници настапи на Зимските олимписки игри во Пјонгчанг. Момчето кое на отворањето на Игрите го носеше македонсктоо знаме не се прослави со својт настап на спринт трката во класичен стил.

Првиот настап за Македонија во Пјонгчанг неславен  Јада убедливо последен на спринтот

Првиот настап за Македонија во Пјонгчанг неславен, Јада убедливо последен на спринтот

пред 3 месеци - Скопје Инфо - Спорт

Првиот настап на Македонија на Зимските Олимписки игри во Пјонгчанг помина неславно. На денешните квалификации во спринт во класичен стил, Ставре Јада беше убедливо последен.

ЗОИ 2018  Ставре Јада последен во квалификациите на спринтот

ЗОИ 2018: Ставре Јада последен во квалификациите на спринтот

пред 3 месеци - МТВ 1 - Спорт

Симболичен беше денешниот настап на Ставре Јада, првиот Македонец кој се појави на Зимската олимпијада во Пјонгчанг. Јада се појави на стартот на квалификациската трка спринт класично на 1,4 км.

Ставре Јада потфрли при својот прв настап во Пјонгчанг

Ставре Јада потфрли при својот прв настап во Пјонгчанг

пред 3 месеци - Дерби - Спорт

Првиот македонски учесник на Зимските Олимписки Игри во Пјонгчанг 2018, Ставре Јада не се прослави со својот настап. Тој од вкупно 80 натпреварувачи успеа да заврши на 79.

Ставре Јада заврши последен на спринтот во Пјонгчанг

Ставре Јада заврши последен на спринтот во Пјонгчанг

пред 3 месеци - Off.net.mk - Спорт

Првиот Македонец кој продефилираше на Зимските Олимписки Игри 2018 воопшто не се прослави во нордиско спијање. Македонскиот...

Пјонгчанг 2018  Ставре Јада заврши претпоследен во квалификациите на спринтот

Пјонгчанг 2018: Ставре Јада заврши претпоследен во квалификациите на спринтот

пред 3 месеци - Денар - Спорт

Нашиот претставник на Зимските Олимписки Игри во Пјонгчанг, на денешните квалификации заврши на 79-то место од вкупно 80 натпреварувачи.

Пјонгчанг 2018  Ставре Јада заврши претпоследен во квалификациите на спринтот

Пјонгчанг 2018: Ставре Јада заврши претпоследен во квалификациите на спринтот

пред 3 месеци - Денар - Економија

Нашиот претставник на Зимските Олимписки Игри во Пјонгчанг, на денешните квалификации заврши на 79-то место од вкупно 80 натпреварувачи.

ПРВИОТ НАСТАП ЗА МАКЕДОНИЈА НЕСЛАВЕН Јада убедливо последен на спринтот

ПРВИОТ НАСТАП ЗА МАКЕДОНИЈА НЕСЛАВЕН:Јада убедливо последен на спринтот

пред 3 месеци - Infomax - Спорт

Првиот настап за Македонија во Пјонгчанг неславен, Јада убедливо последен на спринтот Знаменосецот Ставре Јада имаше слаб...

Ставре Јада изненади  Не заврши на последното 80  место поради дисквалификација

Ставре Јада изненади: Не заврши на последното 80. место поради дисквалификација

пред 3 месеци - Дерби - Спорт

Првиот македонски учесник на Зимските Олимписки Игри во Пјонгчанг 2018, Ставре Јада не се прослави со својот настап. Тој од вкупно 80 натпреварувачи успеа да заврши на 79.

Јада последен на спринтот на ЗОИ во Пјонгчанг

Јада последен на спринтот на ЗОИ во Пјонгчанг

пред 3 месеци - Sportmedia - Спорт

На стартот се појавија вкупно 80 натпреварувачи, но еден се откажа, па Јада кој беше на 79 позиција е последен во квалификациите Македонскиот олимписки нордиец, Ставре Јада заврши како последнопласиран во квалификациите во спринтот, клаасичен стил.

Ставре Јада изненади  Не заврши на последното 80 место поради

Ставре Јада изненади: Не заврши на последното 80.место поради…

пред 3 месеци - Дерби - Спорт

Првиот македонски учесник на Зимските Олимписки Игри во ПјонгЧанг 2018, Ставре Јада не се прослави со својот настап. Тој од вкупно 80 натпреварувачи успеа да заврши на 79.

ЗОИ 2018  Ставре Јада последен во квалификациите на спринтот

ЗОИ 2018: Ставре Јада последен во квалификациите на спринтот

пред 3 месеци - Канал 5 - Без катеторија

Македонецот на целта стигна со време 4:23.85 минути, односно 1:15.31 минута побавно од првопласираниот. Најдобро време во квалификациите оствари Ристомати Хакола – 3:08.

Крос кантри на ЗОИ 2018  Јада последен во спринтот на 1 6 километри

Крос-кантри на ЗОИ 2018: Јада последен во спринтот на 1,6 километри

пред 3 месеци - Нова ТВ - Спорт

Ставре Јада ја почувстува суровата реалност на Зимските олимписки игри во Пјонгчанг. Македонскиот знаменосец од дефилето на свеченото отворање го освои последното 80 место во квалификациската спринт трка на 1,6 километри во крос кантри.

Првиот настап за Македонија во Пјонгчанг неславен  Јада убедливо последен на спринтот

Првиот настап за Македонија во Пјонгчанг неславен, Јада убедливо последен на спринтот

пред 3 месеци - Канал 77 - Македонија

Првиот настап на Македонија на Зимските Олимписки игри во Пјонгчанг помина неславно. На денешните квалификации во спринт во класичен стил, Ставре Јада беше убедливо последен.

Времеплов
x