20
Кутињо станува Португалец

Кутињо станува Португалец

пред 3 месеци - +Инфо - Спорт

Фудбалерот на Барселона, Филипе Кутињо започнал постапка за вадење на португалски пасош. На тој начин ќе ослободи квота за странец кој не е од ЕУ во тимот на Ернесто Валверде.

Кутињо станува Португалец

Кутињо станува Португалец

пред 3 месеци - Канал 5 - Фудбал

Во моментов во Барселона играчи кои не доаѓаат од членки на ЕУ, се Јери Мина и Паулињо. Португалскиот закон дозволува ако...

Фелипе Кутињо доби португалски пасош

Фелипе Кутињо доби португалски пасош

пред 3 месеци - Top Sport - Фудбал

Бразилскиот фудбалер Фелипе Кутињо доби португалско државјанство и доби можност во Барселона да настапува како играч од Европската унија, а не како странец.

Времеплов
x