20
Солунскиот градоначалник Јанис Бутарис не го издржа притисокот на јавноста

Солунскиот градоначалник Јанис Бутарис не го издржа притисокот на јавноста

пред 3 месеци - Канал 5 - Македонија

- Не предложив, не предлагам и нема да предложам промена на името, едноставно ја изразив мојата загриженост. Она што го кажав...

По бурните реакции Бутарис се правда дека изјавата за аеродромот во Солун била погрешно пренесена

По бурните реакции, Бутарис се правда дека изјавата за аеродромот во Солун била погрешно пренесена

пред 3 месеци - Вечер - Балкан

По бурните реакции во грчката јавност, солунскиот градоначалник, Јанис Бутарис, на вонредна прес-конференција рече дека неговата изјава за преименување на аеродромот „Македонија“ во Солун била погрешно пренесена.

По бурните реакции Бутарис се правда дека изјавата за аеродромот во Солун била погрешно пренесена

По бурните реакции, Бутарис се правда дека изјавата за аеродромот во Солун била погрешно пренесена

пред 3 месеци - Макфакс - Балкан

По бурните реакции во грчката јавност, солунскиот градоначалник, Јанис Бутарис, на вонредна прес-конференција рече дека неговата изјава за преименување на аеродромот „Македонија“ во Солун била погрешно пренесена.

Нова офазива во Виена за решение на спорот со Грција

Нова офазива во Виена, за решение на спорот со Грција

пред 3 месеци - 24 вести - Македонија

Преговорите за името продолжуваат во најавениот забрзан ритам, за прв пат на ниво на министри за надворешни работи. Синоќа...

Бутарис Никогаш не предложив да се смени името на аеродромот

Бутарис: Никогаш не предложив да се смени името на аеродромот

пред 3 месеци - Сител - Македонија

Погрешно беа протолкувани моите изјави, никогаш не предложив, ниту предлагам промена на името на аеродромот, вели солунскиот...

Бутарис Погрешно бев протолкуван не предлагам промена на името на солунскиот аеродром

Бутарис: Погрешно бев протолкуван, не предлагам промена на името на солунскиот аеродром

пред 3 месеци - Бриф - Македонија

Погрешно беа протолкувани моите изјави, никогаш не предложив, ниту предлагам промена на името на аеродромот, вели солунскиот...

Бутарис Никогаш не предложив да се смени името на аеродромот

Бутарис: Никогаш не предложив да се смени името на аеродромот

пред 3 месеци - Канал 5 - Македонија

Бутарис, изрази жалење што, како што рече бил изваден и објавен само еден дел од изјавите, а не ставовите во целост од вчерашниот состанок.

Бутарис Никогаш не предложив да се смени името на аеродромот

Бутарис: Никогаш не предложив да се смени името на аеродромот

пред 3 месеци - Прес 24 - Македонија

Погрешно беа протолкувани моите изјави, никогаш не предложив, ниту предлагам промена на името на аеродромот, вели солунскиот...

Од автобуската во Солун не им е на крај памет да не се вика Македонија

Од автобуската во Солун не им е на крај памет да не се вика Македонија

пред 3 месеци - Вечер - Балкан

Бура од реакции во Грција предизвика изјавата на солунскиот градоначалник Јанис Битарис за тоа дали и тие треба да размислат...

Кој прв почна со нови имиња Аеродромот во Солун или тој во Скопје

Кој прв почна со нови имиња: Аеродромот во Солун или тој во Скопје

пред 3 месеци - еМАГАЗИН - Македонија

Лавина од реакции во грчките медиуми предизвика изјавата на градоначалникот на Солун, Јанис Бутарис за името на аеродромот во Солун, кој се вика „Македонија“.

Бутарис Не предложив да се смени името на аеродромот спиев кога ми се јави новинарот

Бутарис: Не предложив да се смени името на аеродромот, спиев кога ми се јави новинарот

пред 3 месеци - +Инфо - Македонија

Погрешно беа протолкувани моите изјави, никогаш не предложив, ниту предлагам промена на името на аеродромот, вели солунскиот...

Бутарис Никогаш не предложив да се смени името на аеродромот

Бутарис: Никогаш не предложив да се смени името на аеродромот

пред 3 месеци - A1on - Балкан

Погрешно беа протолкувани моите изјави, никогаш не предложив, ниту предлагам промена на името на аеродромот, вели солунскиот...

Бутарис спиел кога му побарале мислење Никогаш не предложив да се смени името на аеродромот во Солун

Бутарис спиел кога му побарале мислење: Никогаш не предложив да се смени името на аеродромот во Солун

пред 3 месеци - еМАГАЗИН - Балкан

Погрешно беа протолкувани моите изјави, никогаш не предложив, ниту предлагам промена на името на аеродромот, вели солунскиот...

Бутарис критикуван за изјавата за преименување на аеродромот и автобуската станица во Солун

Бутарис критикуван за изјавата за преименување на аеродромот и автобуската станица во Солун

пред 3 месеци - A1on - Балкан

Бура од реакции во Грција предизвика изјавата на солунскиот градоначалник Јанис Битарис за тоа дали и тие треба да размислат...

Од автобуската станица Македонија му одговорија на Бутарис за името

Од автобуската станица "Македонија" му одговорија на Бутарис за името

пред 3 месеци - Прес 24 - Македонија

Бура од реакции во Грција предизвика изјавата на солунскиот градоначалник Јанис Битарис за тоа дали и тие треба да размислат...

Грците бараат оставка од Бутарис  Градоначалникот да го остави името и да се занимава со ѓубрето

Грците бараат оставка од Бутарис: "Градоначалникот да го остави името и да се занимава со ѓубрето"

пред 3 месеци - Прес 24 - Македонија

Изјавите на Бутарис за преименување на грчкиот аеродром ги збеснаа Грците. - Предлогот на Бутарис е негов предлог, мислам...

Бутарис дочекан на нож за изјавата за преименување на аеродромот во Солун

Бутарис дочекан на нож за изјавата за преименување на аеродромот во Солун

пред 3 месеци - +Инфо - Македонија

Бура од реакции во Грција предизвика изјавата на солунскиот градоначалник Јанис Битарис за тоа дали и тие треба да размислат...

Бура од реакции во Грција по изјавите на Бутарис

Бура од реакции во Грција по изјавите на Бутарис

пред 3 месеци - Прес 24 - Македонија

Бура од реакции во Грција предизвика изјавата на солунскиот градоначалник Јанис Битарис за тоа дали и тие треба да размислат...

Бутарис критикуван за изјавата за преименување на аеродромот и автобуската станица во Солун

Бутарис критикуван за изјавата за преименување на аеродромот и автобуската станица во Солун

пред 3 месеци - Канал 5 - Македонија

- Предлогот на Бутарис е негов предлог, мислам дека не влегува во плановите на грчката Влада и сметам дека не е предлог што во овој момент би можел да се разгледа, коментира за телевизијата Скај заменик министерот за поморство Нектариос Санторињос.

Бутарис Грција треба размисли за промена на името на аеродромот Македонија во Солун

Бутарис: Грција треба размисли за промена на името на аеродромот Македонија во Солун

пред 3 месеци - Канал 5 - Македонија

Денеска се најде во вкрстен оган на грчките медиуми, а во телефонска изјава за телевизија Скај објаснуваше од каде произлегол ваквиот став.

Бутарис Аеродромот Македонија да се преименува во Никос Галис

Бутарис: Аеродромот „Македонија” да се преименува во “Никос Галис”

пред 3 месеци - MK News - Балкан

Градоначалникот на Солун Јанис Бутарис изјави дека треба да се размисли за промена на името на солунскиот аеродром „Македонија“.

Бутарис со разумен предлог: Аеродромот во Солун да се преименува во „Никос Галис“

пред 3 месеци - ТВ Нова - Без катеторија

Градоначалникот на Солун Јанис Бутарис изјави дека треба да се размисли за промена на името на солунскиот аеродром „Македонија“.

Бутарис Аеродромот Македонија може да се преименува во Никос Галис

Бутарис: Аеродромот „Македонија“ може да се преименува во „Никос Галис“

пред 3 месеци - Алфа - Балкан

Градоначалникот на Солун Јанис Бутарис изјави дека треба да се размисли за промена на името на солунскиот аеродром „Македонија“.

Бутарис: Погрешно бев протолкуван, не предлагам промена на името на солунскиот аеродром

пред 3 месеци - Либертас - Македонија

Погрешно беа протолкувани моите изјави, никогаш не предложив, ниту предлагам промена на името на аеродромот, вели солунскиот...

Бутарис Да се преименува солунскиот аеродром туристите мислат дека доаѓаат во Скопје

Бутарис: Да се преименува солунскиот аеродром, туристите мислат дека доаѓаат во Скопје

пред 3 месеци - МТВ 1 - Македонија

Градоначалникот на Солун, Јанис Бутарис изјави дека треба да се размисли за промена на името на солунскиот аеродром „Македонија“.

Бутарис критикуван за предлогот за преименување на солунскиот аеродром

Бутарис критикуван за предлогот за преименување на солунскиот аеродром

пред 3 месеци - Канал 77 - Балкан

Бура од реакции во Грција предизвика изјавата на солунскиот градоначалник Јанис Битарис за тоа дали и тие треба да размислат...

Бутарис Грција да размисли за преименување на солунскиот аеродром Македонија

Бутарис: Грција да размисли за преименување на солунскиот аеродром „Македонија“

пред 3 месеци - Вечер - Македонија

Грција треба да размисли за преименување на солунскиот аеродром „Македонија“, изјави градоначалникот на градот, Јанис Бутарис, за локалната „ТВ Скај“, пренесе „БГНЕС“.

Бутарис Грција да размисли за преименување на солунскиот аеродром Македонија

Бутарис: Грција да размисли за преименување на солунскиот аеродром „Македонија“

пред 3 месеци - Макфакс - Македонија

Грција треба да размисли за преименување на солунскиот аеродром „Македонија“, изјави градоначалникот на градот, Јанис Бутарис, за локалната „ТВ Скај“, пренесе „БГНЕС“.

Бутарис Аеродромот Македонија може да се преименува во Никос Галис

Бутарис: Аеродромот „Македонија“ може да се преименува во „Никос Галис“

пред 3 месеци - Сител - Балкан

Градоначалникот на Солун Јанис Бутарис изјави дека треба да се размисли за промена на името на солунскиот аеродром „Македонија“.

Бутарис Туристите кога слетуваат во Солун мислат дека се во Скопје

Бутарис: Туристите кога слетуваат во Солун мислат дека се во Скопје

пред 3 месеци - Скопје Инфо - Без катеторија

Градоначалникот на Солун Јанис Бутарис изјави дека треба да се размисли за промена на името на солунскиот аеродром „Македонија“.

Времеплов
x