20
Денеска е Свети Трифун  На овој ден се закројуваат лозовите насади

Денеска е Свети Трифун: На овој ден се закројуваат лозовите насади

пред една недела - Сител - Македонија

Лозарите денеска традиционално на денот на Свети Трифун, кој се смета за нивни заштитник, ќе ги закројат лозовите насади.

Го празнуваме Свети Трифун   направете го ова за да ве следи среќа

Го празнуваме Свети Трифун - направете го ова за да ве следи среќа

пред една недела - Прес 24 - Македонија

Верниците го обележуваат големиот христијански празник -Светиот маченик Трифун. Роден е во малоазиската област Фригија во Мала Азија.

Традиционално закројување на виновите лози за Свети Трифун

Традиционално закројување на виновите лози за Свети Трифун

пред една недела - Прес 24 - Македонија

Лозарите денеска традиционално на денот на Свети Трифун, кој се смета за нивни заштитник, ќе ги закројат лозовите насади.

Традиционално закројување на лозовите насади

Традиционално закројување на лозовите насади

пред една недела - Канал 5 - Македонија

Винарската визба „Тиквеш“ организира закројување на лозјата на локацијата „Лепово“ каде покрај менаџерскиот тим на винаријата се очекува да присуствуваат и владини преставници.

Сите обичаи за Свети Трифун празникот на вербата во плоден род и добро вино

Сите обичаи за Свети Трифун-празникот на вербата во плоден род и добро вино

пред една недела - еМАГАЗИН - Македонија

Православните христијани денеска го слават Св.Трифун со желба за добро здравје, добро расположение и богат род на лозјата.

Св Трифун  заштитникот на лозјата и градините

Св.Трифун, заштитникот на лозјата и градините

пред една недела - Македонска Нација - Култура

Во чест на Св.Трифун, заштитникот на лозјата и градините, на 14 фебруар оваа годинава во Зубовце ќе се одбележи обредното закројување на лозјата.

Св Трифун  заштитникот на лозјата и градините

Св.Трифун, заштитникот на лозјата и градините

пред една недела - Македонска Нација - Култура

Во чест на Св.Трифун, заштитникот на лозјата и градините, на 14 фебруар оваа годинава во Зубовце ќе се одбележи обредното закројување на лозјата.

Утре е Свети Трифун   според народните верувања  треба да го направите ова за да ве следи среќа

Утре е Свети Трифун - според народните верувања, треба да го направите ова за да ве следи среќа

пред една недела - Прес 24 - Македонија

Утрешниот ден и верниците го обележуваат големиот христијански празник -Светиот маченик Трифун. Роден е во малоазиската област Фригија во Мала Азија.

Времеплов
x