20
Поради неиспочитуван договор пенали за Продис од над 150 илјади евра

Поради неиспочитуван договор пенали за Продис од над 150 илјади евра

пред една недела - Сител - Економија

Над 150 илјади евра оштета треба да плати фармацевтската компанија „Продис“ поради неиспочитувани обврски од договорот заинвестирање во ТИРЗ Скопје 1, Бунарџик.

Владата најави две нови странски инвестиции

Владата најави две нови странски инвестиции

пред една недела - МТВ 1 - Економија

Две странски компании инвестираат во Македонија. Фармацевтската „Саген“ ќе гради фабрика за производство на лекови во Бунарџик, планира да инвестира 20 милиони евра.

Владата најави две нови странски инвестиции

Владата најави две нови странски инвестиции

пред една недела - Прес 24 - Економија

Две инвестиции најави македонската Влада.  Фармацевтската „Саген“ ќе гради фабрика за производство на лекови во Бунарџик, планира да инвестира 20 милиони евра.

 Продис  треба да плати 150 илјади евра казна поради прекршување на договорт за инвестицијата во Бунарџик

„Продис“ треба да плати 150 илјади евра казна поради прекршување на договорт за инвестицијата во Бунарџик

пред една недела - еМАГАЗИН - Економија

Поради непочитување на договорот за инвестирање во Бунарџик, фармацевтската компанија Продис ќе треба да и плати на државата оштета од над 150 илјади евра.

Поради неиспочитуван договор пенали за Продис од над 150 илјади евра

Поради неиспочитуван договор пенали за Продис од над 150 илјади евра

пред една недела - A1on - Економија

Над 150 илјади евра оштета треба да плати фармацевтската компанија „Продис“ поради неиспочитувани обврски од договорот заинвестирање во ТИРЗ Скопје 1, Бунарџик.

Поради неиспочитуван договор пенали за Продис од над 150 илјади евра

Поради неиспочитуван договор пенали за Продис од над 150 илјади евра

пред една недела - Канал 5 - Македонија

Како што појасни портпаролот на Владата Миле Бошњаковски на денешната прес-конференција, компнијата согласно договорот имала обврска да вработи најмалку 100 лица за една година, но во 2015 и 2016 година не го испочитувала договорот.

Поради неиспочитуван договор пенали за  Продис  од над 150 илјади евра

Поради неиспочитуван договор пенали за „Продис“ од над 150 илјади евра

пред една недела - Судство - Македонија

Над 150 илјади евра оштета треба да плати фармацевтската компанија „Продис“ поради неиспочитувани обврски од договорот заинвестирање во ТИРЗ Скопје 1, Бунарџик.

Владата даде согласност за две нови странски инвестиции

Владата даде согласност за две нови странски инвестиции

пред една недела - МТВ 1 - Економија

Две нови инвестиции најави македонската Влада. Дадена е согласност за долготраен закуп на градежно земјиште за компанија за производство на лекови„Саген“.

Поради неиспочитуван договор пенали за Продис од над 150 илјади евра

Поради неиспочитуван договор пенали за Продис од над 150 илјади евра

пред една недела - Либертас - Македонија

– Над 150 илјади евра оштета треба да плати фармацевтската компанија „Продис“ поради неиспочитувани обврски од договорот заинвестирање во ТИРЗ Скопје 1, Бунарџик.

Владата најави две нови странски инвестиции

Владата најави две нови странски инвестиции

пред една недела - Денар - Економија

На вчерашната седница Bладата донесе одлуки за поддршка на две нови странски инвестиции. Првата одлука се однесува за давање...

Владата склучи договори со две странски инвестиции  не се знае по кои услови

Владата склучи договори со две странски инвестиции, не се знае по кои услови

пред една недела - еМАГАЗИН - Економија

Владата на вчерашната седница донесе одлуки за поддршка на две нови странски инвестиции. Станува збор за компанијата за производство...

Владата даде согласност за две нови странски инвестиции

Владата даде согласност за две нови странски инвестиции

пред една недела - Сител - Економија

Владата донесе одлуки за поддршка на две нови странски инвестиции. Станува збор за компанијата за производство на лекови САГЕН и  за компанијата ВИК.

Владата даде согласност за две нови странски инвестиции

Владата даде согласност за две нови странски инвестиции

пред една недела - Прес 24 - Економија

Владата донесе одлуки за поддршка на две нови странски инвестиции. Станува збор за компанијата за производство на лекови САГЕН и  за компанијата ВИК.

Владата најави две нови странски инвестиции

Владата најави две нови странски инвестиции

пред една недела - Вечер - Економија

На денешната седница Bладата донесе одлуки за поддршка на две нови странски инвестиции. Првата одлука се однесува за давање...

Владата одобри две нови странски инвестиции

Владата одобри две нови странски инвестиции

пред една недела - +Инфо - Економија

Владата донесе одлуки за поддршка на две нови странски инвестиции. Станува збор за компанијата за производство на лекови САГЕН и за компанијата ВИК.

Владата најави две нови странски инвестиции

Владата најави две нови странски инвестиции

пред една недела - Макфакс - Економија

На денешната седница Bладата донесе одлуки за поддршка на две нови странски инвестиции. Првата одлука се однесува за давање...

Ќе се разгледуваат ефектите од Денот на дрвото

Ќе се разгледуваат ефектите од Денот на дрвото

пред една недела - Денар - Економија

Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи својата редовна 54. седница со повеќе точки на дневен ред. На седницата...

Владата ќе ги разгледува ефектите од Денот на дрвото

Владата ќе ги разгледува ефектите од Денот на дрвото

пред една недела - Скопје Инфо - Без катеторија

Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи својата редовна, 54 седница со повеќе точки на дневен ред. На седницата...

Владата ќе ги разгледува ефектите од Денот на дрвото

Владата ќе ги разгледува ефектите од Денот на дрвото

пред една недела - Вечер - Македонија

Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи својата редовна, 54 седница со повеќе точки на дневен ред. На седницата...

Владата ќе ги разгледува ефектите од Денот на дрвото

Владата ќе ги разгледува ефектите од Денот на дрвото

пред една недела - Макфакс - Македонија

Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи својата редовна, 54 седница со повеќе точки на дневен ред. На седницата...

Владата пред договор за државна помош со инвеститори  а новиот  закон за инвестиции не е донесен

Владата пред договор за државна помош со инвеститори, а новиот закон за инвестиции не е донесен

пред една недела - еМАГАЗИН - Економија

Министрите во Владата, на денешната седница ќе го разгледаат и предлог договорот за доделување на државна помош на Друштвото за производство, трговија и услуги ВИК Македонија ДООЕЛ с.

Напредокот во евроинтеграциите и користењето на фондовите од ЕУ на 54  владина седница

Напредокот во евроинтеграциите и користењето на фондовите од ЕУ на 54. владина седница

пред една недела - A1on - Македонија

Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи својата редовна, 54 седница со повеќе точки на дневен ред. На седницата...

Владата ќе бара исплата на пенали од компанијата  Продис

Владата ќе бара исплата на пенали од компанијата „Продис“

пред една недела - еМАГАЗИН - Економија

Владата на денешната седница ќе ја разгледа информацијата за повреда на договорните обврски од страна на компанијата „Продис“,...

Времеплов
x