20
ЗАЕВ СО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА КАВАДАРЦИ НАЗДРАВИ СО ВИНО Посета на Тиквешијата која го празнува верскиот празник свети Трифун  заштитникот на лозарите и винарите

ЗАЕВ СО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА КАВАДАРЦИ НАЗДРАВИ СО ВИНО: Посета на Тиквешијата која го празнува верскиот празник свети Трифун –  заштитникот на лозарите и винарите

пред една недела - Infomax - Македонија

Зоран Заев денеска е во посета на Тиквешијата која го празнува верскиот празник свети Трифун –  заштитникот на лозарите и винарите.

Премиерот Заев во посета на Тиквешијата

Премиерот Заев во посета на Тиквешијата

пред една недела - A1on - Без катеторија

Премиерот Зоран Заев денеска е во посета на Тиквешијата која го празнува верскиот празник свети Трифун – заштитникот на лозарите и винарите.

Народни обичаи за Св Трифун

Народни обичаи за Св. Трифун

пред една недела - Репортер - Живот

Денес, 14 февруари, се празнува Свети маченик Трифун, заштитник на градинарите и на лозарите. Трифун е момчето што на 17-годишна возраст со Божја помош ја излекувал царската ќерка Гордана која не можел да ја излекува ниеден лекар во империјата.

Лозарите го празнуваат Св Трифун вљубените Св Валентин

Лозарите го празнуваат Св. Трифун, вљубените Св. Валентин

пред една недела - 24 вести - Македонија

Со закројување на лозите почна празнувањето  на  Свети  Трифун, заштитник на градинарите и на лозарите. Момчето што на 17-годишна...

Премиерот Заев во посета на Тиквешијата по повод празникот Свети Трифун

Премиерот Заев во посета на Тиквешијата по повод празникот Свети Трифун

пред една недела - Прес 24 - Македонија

Премиерот Зоран Заев денеска е во посета на Тиквешијата која го празнува верскиот празник свети Трифун -  заштитникот на лозарите и винарите.

Премиерот Заев во посета на Тиквешијата

Премиерот Заев во посета на Тиквешијата

пред една недела - Канал 5 - Македонија

Придружуван од министерот за земјоделство Љупчо Николовски, Заев на градскиот плоштад во Кавадарци се сретна со кавадаречкиот...

Заев во посета на Тиквешијата

Заев во посета на Тиквешијата

пред една недела - Сител - Македонија

Премиерот Зоран Заев денеска е во посета на Тиквешијата која го празнува верскиот празник свети Трифун -  заштитникот на лозарите и винарите.

Заев наздрави со Јанчев

Заев наздрави со Јанчев

пред една недела - +Инфо - Економија

Премиерот Зоран Заев денеска е во посета на Тиквешијата која го празнува верскиот празник свети Трифун - заштитникот на лозарите и винарите.

Денеска е Свети Трифун лозарите традиционално ги закројуваат лозјата

Денеска е Свети Трифун, лозарите традиционално ги закројуваат лозјата

пред една недела - МТВ 1 - Македонија

Претседателот Ѓорге Иванов, премиерот Зоран Заев и министерот за земјоделство, шумарство и водостопснатво Љупчо Николовски денеска ќе присуствуваат на традиционалното закројување на лозјата во Кавадарци и Неготино.

Какви се обичаите кои луѓето низ Македонија ги прават по повод големиот празник Свети Трифун

Какви се обичаите кои луѓето низ Македонија ги прават по повод големиот празник Свети Трифун

пред една недела - Скопје Инфо - Без катеторија

Роден е во селото Кампсада во Фригија од сиромашни родители. Во детството беше чувар на гуски. И уште од детството врз него беше голема Божја благодат и можеше да исцелува болести кај луѓето и кај животните и да изгонува бесови.

Еве кои се обичаите за денешниот празник Св Трифун

Еве кои се обичаите за денешниот празник Св. Трифун

пред една недела - Вечер - Живот

Денес се празнува Свети маченик Трифун, заштитник на градинарите и на лозарите. Момчето што на 17-годишна возраст со Божја...

Се празнува Св Трифун  традиционално закројување на лозјата

Се празнува Св.Трифун - традиционално закројување на лозјата

пред една недела - Фаланга - Без катеторија

Православната црква го слави св. Трифун како поим за младост и доследност кон христијанските традиции. На иконите, тој е претставен или со сорче за режење лозје или со наметка како чувар на гуски.

Обичаи за денешниот празник Св Трифун

Обичаи за денешниот празник Св. Трифун

пред една недела - MK News - Живот

Денес се празнува Свети маченик Трифун, заштитник на градинарите и на лозарите. Момчето што на 17-годишна возраст со Божја...

Се празнува Св Трифун  традиционално закројување на лозјата

Се празнува Св.Трифун – традиционално закројување на лозјата

пред една недела - Денар - Економија

Православната црква го слави св. Трифун како поим за младост и доследност кон христијанските традиции. На иконите, тој е претставен или со сорче за режење лозје или со наметка како чувар на гуски.

Обичаи кои луѓето низ Македонија ги прават по повод големиот празник Свети Трифун

Обичаи кои луѓето низ Македонија ги прават по повод големиот празник Свети Трифун

пред една недела - Прес 24 - Македонија

Денес се празнува Свети маченик Трифун, заштитник на градинарите и на лозарите. Момчето што на 17-годишна возраст со Божја...

Лоза ќе се закројува во Кучково и Ајватовци  приградските општини традиционално го одбележуваат Св Трифун

Лоза ќе се закројува во Кучково и Ајватовци – приградските општини традиционално го одбележуваат Св.Трифун

пред една недела - Скопје Инфо - Скопје

Денеска е Свети Труфун, денот кога се закројуваат лозјата. Приградските скопски општини секоја година традиционално и во...

Еве кои се обичаите за денешниот празник Св Трифун

Еве кои се обичаите за денешниот празник Св. Трифун

пред една недела - Сител - Живот

Денес се празнува Свети маченик Трифун, заштитник на градинарите и на лозарите. Момчето што на 17-годишна возраст со Божја...

Заев на традиционално закројување на лозјата во Тиквешкиот крај

Заев на традиционално закројување на лозјата во Тиквешкиот крај

пред една недела - Вечер - Македонија

Претседателот на Владата на РМ, Зоран Заев, придружуван од министерот за земјоделстсво, шумарство и водостопанство, Љупчо...

Заев на традиционално закројување на лозјата во Тиквешкиот крај

Заев на традиционално закројување на лозјата во Тиквешкиот крај

пред една недела - Макфакс - Македонија

Претседателот на Владата на РМ, Зоран Заев, придружуван од министерот за земјоделстсво, шумарство и водостопанство, Љупчо...

Денес е св Трифун Направете го ова за да ве следи среќа цела година

Денес е св.Трифун: Направете го ова за да ве следи среќа цела година

пред една недела - Пулс 24 - Забава

Верниците го обележуваат големиот христијански празник -Светиот маченик Трифун. Роден е во малоазиската област Фригија во Мала Азија.

Традиционално закројување на лозовите насади

Традиционално закројување на лозовите насади

пред една недела - Идивиди - Македонија

Лозарите денеска традиционално на денот на Свети Трифун, кој се смета за нивни заштитник, ќе ги закројат лозовите насади.

Заев и Николовски на закројување на лозја во Тиквешијата

Заев и Николовски на закројување на лозја во Тиквешијата

пред една недела - Канал 5 - Македонија

Планирано е премиерот Заев да оствари средби со земјоделците од овој крај и да се сретне со градоначалниците на Кавадарци и Неготино.

Претседателот Иванов денеска на закројување на лозја во Тиквешијата

Претседателот Иванов денеска на закројување на лозја во Тиквешијата

пред една недела - Прес 24 - Македонија

Претседателот Ѓорге Иванов, премиерот Зоран Заев и министерот за земјоделство, шумарство и водостопснатво Љупчо Николовски денеска ќе присуствуваат на традиционалното закројување на лозјата во Кавадарци и Неготино.

Свети Трифун Заштитник на градинарите и на лозарите

Свети Трифун: Заштитник на градинарите и на лозарите

пред една недела - Cooltura - Култура

Момчето што на 17-годишна возраст со Божја помош ја излекува царската ќерка Гордана којашто не можеше да ја излекува ниту...

Заев и Николовски на закројување на лозја во Тиквешијата

Заев и Николовски на закројување на лозја во Тиквешијата

пред една недела - Сител - Македонија

Премиерот Зоран Заев и министерот за земјоделство, шумарство и водостопснатво Љупчо Николовски денеска ќе присуствуваат на традиционалното закројување на лозјата во Кавадарци и Неготино.

Заев на закројување на лозјето во Тиквешијата  средба со земјоделци и градоначалниците

Заев на закројување на лозјето во Тиквешијата - средба со земјоделци и градоначалниците

пред една недела - Прес 24 - Македонија

Премиерот Зоран Заев и министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски денеска ќе присуствуваат на традиционалното закројување на лозјата во Кавадарци и Неготино.

Денеска е Свети Трифун  заштитникот на лозарите

Денеска е Свети Трифун – заштитникот на лозарите

пред една недела - Прес 24 - Македонија

Денеска е Свети маченик Трифун. Се родил околу 225 година во селото Комсада, во римската малоазиска провинција Фригија. Родителите му биле христијани, а така и го воспитале, така што уште од мал имал голема љубов кон Бога.

Традиционално закројување на лозовите насади

Традиционално закројување на лозовите насади

пред една недела - 24 вести - Македонија

Лозарите денеска традиционално на денот на Свети Трифун, кој се смета за нивни заштитник, ќе ги закројат лозовите насади.

Денеска е Свети Трифун На овој ден се закројуваат лозовите насади

Денеска е Свети Трифун: На овој ден се закројуваат лозовите насади

пред една недела - Сител - Македонија

Лозарите денеска традиционално на денот на Свети Трифун, кој се смета за нивни заштитник, ќе ги закројат лозовите насади.

Традиционално закројување на лозовите насади

Традиционално закројување на лозовите насади

пред една недела - A1on - Економија

Лозарите денеска традиционално на денот на Свети Трифун, кој се смета за нивни заштитник, ќе ги закројат лозовите насади.

Времеплов
x